Алкогольні коктейлі - рецепти - АкваМаркет
0

Алкогольні коктейлі - рецепти


Щорічно в Україні відкриваються нові кафе та ресторани. Разом з динамікою розвитку сегмента HoReCa зростає і культура споживання алкогольних напоїв. Українці стають все більше схожими на європейців. Вони вибирають смачну їжу і вишукані алкогольні коктейлі, приготовані умілими барменами. Споживачі вже навчилися розрізняти аперитиви і діжестіви, які подають в різний час трапези.

Пандемія коронавируса внесла свої корективи в сферу ресторанного бізнесу. Однак закриття кафе і барів не означає, що Ви не можете насолоджуватися смачними алкогольними напоями. Головне розібратися, як приготувати вдома коктейль і знайти його покроковий рецепт. А всі інгредієнти, необхідні для змішування Мохіто, Куба Лібре, Текіла Санрайз можна вигідно купити з доставкою на сайті АкваМаркет.

Наш магазин в Києві пропонує величезний асортимент елітного алкоголю, який використовують професійні бармени в коктейль-барах. В наявності будь-які види напоїв: текіла, ром, кокосове молоко, всілякі соки, а також лід і супутні аксесуари (одноразові стакани, трубочки і ін.). Ви можете цілодобово замовити потрібні товари онлайн з безкоштовною доставкою. Наші менеджери постійно на зв'язку, щоб допомогти зробити вибір і оформити заявку. АкваМаркет - це величезний вибір алкогольних і безалкогольних напоїв. Експериментуйте, готуйте улюблені алкогольні коктейлі, а ми забезпечимо своєчасну доставку інгредієнтів в будь-яку точку країни.

Кращі коктейлі для аперитиву

Поняття аперитиву широко відоме у всьому світі. У терміна латинське походження. Дієслово aperire дослівно означає «відкривати». Отже, коктейлі для аперитиву подають безпосередньо перед трапезою, щоб пробудити апетит і сильніше розкрити смакові властивості страв. У ресторанному сегменті аперитив - важлива складова гастрокультури. Готують аперитиви часто з міцних видів алкоголю, а подають в чарках або келихах. Класифікують напої по основному інгредієнту, на основі якого готують коктейль. Тому є аперитиви на основі рому, джину, вермуту, вина, коньяку. Ми відібрали найбільш популярні рецепти коктейлів для аперитиву:

  • Коктейль Полуничний освіжаючий. Для однієї порції знадобиться 4 стиглі полуниці, 3 ст. л. колотого льоду, 30 мл ананасового соку, 20 мл полуничного сиропу, 50 мл текіли, 1 щіпка солі і чорний перець свіжого помелу. Змішати всі інгредієнти в міксері, подавати напій в попередньо охолодженому келиху.
  • Манхэттен рецепт коктейля с фото + видеоМанхеттен. Рецепт цього коктейлю гранично простий. Візьміть 50 мл бурбона, 25 мл червоного вермуту, одну коктейльну вишню і 2 мл біттера Ангостура. Збийте інгредієнти за допомогою міксера, перелийте в коктейльну чарку, прикрасьте вишнею. Подавайте Манхеттен охолодженим.
  • Рецепт коктейля «Мимоза» - drinkItМімоза. До складу однієї порції входить 40 мл ігристого вина, 40 мл апельсинового соку, долька апельсина або цедра (для прикраси), а також лід. Інгредієнти по черзі вливають в охолоджений келих для шампанського і акуратно перемішують ложечкою. На завершення напій прикрашають цедрою апельсина. В якості альтернативи можна використовувати грейпфрутовий сік.
  • Пина колада рецепт коктейля с фото + видеоПіна Колада. Покроковий рецепт допоможе приготувати коктейль не гірше, ніж в барі. Візьміть такі компоненти: білий ром 30 мл, кокосове молоко 30 мл, ананасовий сік 90 мл, лід, скибочка ананаса або коктейльна вишня для прикраси. Піна Колада готується просто. Рідкі інгредієнти змішують в міксері до однорідного стану. Суміш вливають в високий келих з льодом, прикрашають вишнею або долькою ананаса.

Кращі коктейлі для дижестива

Напої-дижестиви традиційно вживають після трапези. Подібні коктейлі покликані очистити смакові рецептори від з'їденої їжі, поліпшити травлення. Крім того, коктейлі-дижестиви відмінний спосіб продовжити застольну бесіду. Традиція подавати дижестиви сягає корінням у часи Стародавнього Єгипту. Але і в наш час вона так само поширена. Дижестиви міцніші і темніші за аперитиви. Традиційно коктейль підбирають в поєднанні попереднім страв. Популярні рецепти коктейлів для дижестива:

  • Рецепт коктейля Кузнечик (Grasshopper cocktail) - Мир коктейлей ...Зелений коник. Для приготування знадобляться такі інгредієнти: 30 мл какао лікеру, 30 мл м'ятного лікеру, 30 мл кокосового молока, лід, м'ята для прикраси. Змішайте компоненти в шейкері. У високий келих всипте лід, влийте суміш інгредієнтів і прикрасьте готовий напій листочком свіжої м'яти.
  • Куба либре или Ром кола рецепт коктейля с фото + видеоКуба Лібре. Коктейль складається з таких інгредієнтів: золотий ром 50 мл, сік лайма 10 мл, лайм 20 г, Кока-Кола 140 мл, лід. Приготування Куба Лібре має свої особливості. Спочатку келих потрібно наповнити льодом. Потім в ємність вливають ром, сік лайма. Потім слід заповнити келих Кока-Колою, а в якості прикраси використовувати кілька тонких слайсів лайма.
  • Новый стиль Bacardi Mojito — Look At MeМохіто. Один з найбільш популярних коктейлів, які в жарку пору року неймовірно освіжають. До складу алкогольного Мохіто входять такі компоненти: білий ром 50 мл, цукровий сироп 15 мл, спрайт 100 мл, м'ята свіжа, лайм або лимон, лід. Щоб приготувати коктейль Мохіто потрібно діяти наступним чином. Часточки лайма чи лимона разом зі свіжою м'ятою злегка почавіть ложкою. Викладіть інгредієнти на дно високого келиха, який потрібно наповнити льодом. Потім влийте в ємність цукровий сироп і ром. Завершальний штрих - акуратно влити спрайт і прикрасити келих гілочкою м'яти.
  • Текила санрайз (восходящее солнце) рецепт коктейля с фото + видеоТекіла Санрайз. Покроковий рецепт коктейлю простий і зрозумілий навіть новачкові. Для приготування використовуйте 50 мл срібної текіли, 10 мл гренадіну, 150 мл апельсинового соку, часточку апельсина і лід для прикраси. У високий келих спочатку викладають лід. На дно вливають гренадін і срібну текілу. Потім келих доверху наповнюють апельсиновим соком. Долька апельсина гармонійно завершить композицію.
  • Коктейль Бульвардье рецепт, ингредиенты, способ приготовления, историяБульвардьє. Авторство цього коктейлю приписують американському журналісту на ім'я Ерскін Гвінн. Для приготування цього Бульварного коктейлю Вам знадобиться Віскі, Вермут червоний і Кампарі - все по 30 мл. В охолоджений келих, наповнений кубиками льоду до країв, налийте вермут, кампарі і віскі. Всіе злегка перемішайте і прикрасьте часточкою апельсина.

Безумовно, це лише мала доля коктейлів, які можна приготувати в якості аперитива або дижестива. АкваМаркет підтримає Ваші експерименти, забезпечивши своєчасну поставку якісного і оригінального алкоголю. Всі напої доступні до замовлення онлайн за найвигіднішими цінами.