Панеттоне як Великодня випічка
На Великодньому столі традиційно присутня смачна випічка. Альтернативою класичній пасці може стати італійський панеттоне. Це пишний, ароматний кекс, просочений ванільним екстрактом і доповнений ніжними цукатами. Такий вишуканий десерт здатний підкорити з першого разу. Пропонуємо і Вам спробувати справжню італійську паску, випечену кращими кондитерами Італії. АкваМаркет вже подбав про те, щоб Ви могли купити панеттоне в Києві. У нашому магазині Ви знайдете великий асортимент італійської випічки, зробленої в кращих національних традиціях. Побалуйте себе і близьких вишуканим десертом, який стане головною прикрасою пасхального столу.
Історія появи панеттоне
Традиційно ароматний кекс з цукатами присутній на святковому столі на Великдень. Однак мало хто знає, що спочатку панеттоне випікався на Різдво. Батьківщиною виробу вважається Ломбардія. Згідно з легендою, місцевий кухар Тоні повинен був підготувати різдвяну вечерю для всієї місцевої знаті. Однак забудькуватий кулінар залишив святковий пиріг в печі і той перетворився на гору вугілля. Молодший помічник, який перебував на кухні, запропонував оригінальний вихід із ситуації. У Тоні не було іншого вибору, тому він змішав запропоновані інгредієнти. Як Ви могли здогадатися, результатом подібного кулінарного експерименту і став святковий кекс.
Гості по достоїнству оцінили смак випічки, побажавши дізнатися назву оригінального десерту. Перше, що спало на думку кухарю - назвати паску своїм ім'ям. Так і з'явився «хліб від Тоні», тобто pane di Toni, назва якого пізніше модифікувався в «панеттоне».
Пишний кекс - символ Різдва, який кожен приносить із собою як частування, збираючись в гості. Однак з часом панеттоне з'явився і на великодньому столі, ставши альтернативою звичайним паскам. Популярний десерт не лише в Італії, але і в інших країнах Європи, в тому числі і в Україні.
Рецепт панеттоне
Готують панеттоне з таких інгредієнтів: борошно, вода, молоко, вершкове масло, дріжджі, родзинки, цукати, сіль, ваніль. В середньому, приготування однієї партії кексів займає близько 19 годин. Пояснюється така тривалість процесу тим, що в рецептурі застосовують виключно натуральні інгредієнти. Італійці категорично не сприймають компонентів, які штучно прискорюють процес приготування. Тому расстойка тіста відбувається розмірено і природно.
Багато італійців знають рецепт панеттоне, але не готують його самостійно. Традиційно святкові кекси купують в пастрічеріях. Також в Італії є десятки фабрик, які виробляють паски. Великим плюсом подібної випічки є тривалий термін зберігання. Кекс в упаковці зберігає свої смакові якості протягом 6-10 місяців. Тому про придбання ласощів можна подбати заздалегідь, заощадивши кошти.
Купити панеттоне в Києві
Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує купити панеттоне онлайн з доставкою. У нашому каталозі представлена продукція провідних італійських брендів. Ароматні, пишні, смачні кекси з цукатами до Вашого святкового столу. Італійський панеттоне може стати оригінальним подарунком для друзів і близьких. Зверніть увагу, наскільки презентабельно і якісно продумана упаковка.
Покупці будуть приємно здивовані вартістю італійської випічки в нашому магазині. АкваМаркет отримує товари безпосередньо від виробників, тому купуючи панеттоне у нас, Ви не переплачуєте за послуги посередників. Крім того, Вам не потрібно витрачати багато часу на пошуки товару в магазинах. Зручний онлайн-каталог, доступні ціни, можливість замовити панеттоне цілодобово, оформивши доставку в будь-який час.
Під час карантину покупки онлайн особливо актуальні. Залишайтеся вдома та будьте здорові!