

Підбір за параметрами (6)
Рис для суші
Суші - неймовірно смачне, корисне блюдо японської кухні, приготувати яке навіть на професійній кухні досить складно. З причини певної специфіки кухар повинен володіти особливими навичками, а також використовувати конкретні продукти і техніки. Зокрема, знадобиться спеціальні інгредієнти: риба, соус, ікра, японський майонез, сир, водорості і, звичайно ж, рис для суші. Саме він грає ключову роль в приготуванні делікатесу. Якщо знати, який сорт використовувати і як приготувати рис для суші, можна легко сформувати роли навіть в домашніх умовах. А ось використання невідповідних сортів крупи зіпсує блюдо.
Особливості рису для суші
Крупа цього типу має особливі органолептичні властивості, які дозволяють формувати роли і суші будь-якої форми. Рис істотно відрізняється від крупи, використовуваної для приготування традиційних страв в нашій країні. Якщо говорити про головні особливості, то ідеальний рис для суші:
- Круглозерністий, а не з довгими зернятками.
- Ідеально білий, тобто повністю шліфований.
- Володіє високою клейкістю. Від неї залежить легкість формування і естетичність готових виробів.
Назва рису для суші, який найчастіше використовують для приготування японського блюда - Нішікі. Він прекрасно вбирає вологу при варінні, відмінно ліпиться, має приємний смак. Готують такий рис для суші в мультиварці, пароварці або рисоварці. Але навіть якщо використовувати звичайну каструлю, він вийде правильної консистенції.
Точно не підійде для роботи тонкий довгастий або пропарений кремовий рис. Навіть якщо строго дотримуватися рецепт рис для суші залишиться розсипчастим, тому сформувати роли з нього буде неможливо.
Чи можна замінити рис для суші звичайним
Багато рецептів японської кухні дозволяють замінювати короткий і середньозернистий рис. Так, в цьому випадку блюдо вийде не автентичним, однак буде прийнятним по смакоароматичним властивостям. Але це правило не працює, якщо мова йде про суші. В цьому випадку потрібно використовувати клейку крупу, інакше неможливо буде скрутити роли певної форми. Можна купити рис середньозернистий з високим вмістом крохмалю. Він більш клейкий, тому не зіпсує блюдо. Однак щоб приготувати справжні японські роли слід купити ідеальний рис для суші з коротким зерном і навчитися його правильно готувати.
Як варити рис для суші
Існує маса способів приготувати крупу, для чого використовують різноманітні аксесуари. Ми зупинимося на класичному варіанті приготування. Вам знадобиться:
- 250 грам крупи.
- 50 мл рисового оцту.
- 400 мл чистої питної води.
Спочатку крупу ретельно промивають під проточною водою до моменту, поки рідина не стане повністю прозорою. Потім всипте рис в каструлю і залийте чистою водою. Коли рідина закипить, накрийте каструлю кришкою, зменшивши вогонь до мінімуму. Тримайте крупу на вогні 10-12 хвилин, щоб добре проварити зерна. Багатьох цікавить питання, чи потрібно солити рис для суші. Тут все залежить від індивідуальних вподобань. Можна використовувати спеціальний маринад для рису суші, але можна і підсолити крупу в процесі приготування. Так рисова основа вийде більш пікантною і насиченою.
Після закінчення часу зніміть кришку з вогню і залиште в закритому стані на 15-20 хвилин. У цей час приготуйте маринад. Заправка для рису є сумішшю рисового оцту, солі і цукру. Можна обмежитися тільки оцтом. Просочіть крупу маринадом, ретельно перемішайте дерев'яною лопаткою і остудіть до кімнатної температури.
Готувати суші просто, якщо під рукою є необхідні інгредієнти. Інтернет-магазин АкваМаркет відібрав найкращі продукти для Ваших кулінарних експериментів. Пропонуємо купити рис для суші, а також інші супутні товари. В наявності соєвий соус, рисовий оцет, норі, слабосолона риба, морепродукти. На одному сайті Ви можете купити з доставкою все, що необхідно для приготування ролів. Співпрацюємо з підприємствами громадського харчування, пропонуючи вигідні умови закупівлі інгредієнтів для японської кухні оптом. Менеджери цілодобово на зв'язку і дадуть відповідь на будь-які запитання.