Кунжут - купити Приправи та спеції у Києві, доставка води - АкваМаркет
0

Кунжут


Ми звикли дивитися на кунжут як на один з компонентів страв японської кухні. Однак це дуже корисний продукт харчування, який можна вживати на регулярній основі. Можливо, Ви не бачили, як росте кунжут. Але неодмінно хоча б раз пробували ці ніжні насіння з легким горіховим присмаком.

Зараз насіння кунжуту продаються практично в кожному магазині. Зернятка бувають світлі і темні. Всупереч поширеній думці, насіння різного кольору володіє різними властивостями, а також відрізняється за сферою застосування.

Родина кунжуту - Індія, де рослина росте практично повсюдно. Однак основними споживачами продукту завжди залишалися азіати, які не тільки вживали його в чистому вигляді, але і робили кунжутне масло.

У магазині можна побачити упаковки, всередині яких знаходиться:

  • Чорний кунжут. Має яскравий аромат і гіркуватий смак. Саме його в Індії називають сезам. Чорний кунжут містить велику кількість сезаміну, який сприяє боротьбі з онкологічними захворюваннями. Крім того, темні насіння ніколи не очищають від оболонки, що не обов'язково вірно для світлого насіння. Продукт використовується як самостійний інгредієнт в рецептах страв, так і застосовується для приготування масла, альтернативних лікарських препаратів. Для багатьох споживачів важливим аспектом є те, що міститься в насінні кальцій, і кунжут темний тут виграє у світлого. У ньому на 60% більше кальцію, ніж у світлому насінні.
  • Білий кунжут. Відрізняється більш нейтральним ароматом, маслянистим або горіховим присмаком. Насіння обов'язково обробляється і шліфується, що дозволяє майже повністю позбавитися від гіркоти. Білий кунжут володіє більш легкою структурою, тому з нього виходить однорідна кунжутна паста.

Також у продажу можна знайти і інші види кунжуту: червоний, коричневий, жовтий. Але вони зустрічаються набагато рідше. Темне і світле насіння вважається найбільш затребуваним і популярним.

Кунжут. Калорійність, склад і корисні властивості

Маленьке насіння володіє неймовірно багатим вітамінним складом. Зокрема, тут можна знайти фосфор, натрій, селен, мідь, залізо, вітаміни А, В, Е і ще масу корисних компонентів. Якщо говорити про калорійність, то кунжут містить 573 кКал на 100 грам. Продукт цінний як у вигляді насіння, так і у вигляді масла, яке можна використовувати в якості альтернативи оливковому або рослинному.

Кунжут вважається одним з рекордсменів за змістом кальцію. Тому якщо регулярно вживати в їжу насіння, масло або пасту, можна істотно поліпшити стан кровотворної системи, зміцнити кісткові тканини.

Користь кунжуту полягає в комплексному впливі на організм людини. Всього один продукт діє багатогранно, благотворно впливаючи на всі групи органів. Кунжут можна назвати унікальною біологічно активною добавкою, створеною самою природою. Якщо потрібно зміцнити імунітет, поліпшити настрій, підтримати серцево-судинну систему, то рекомендуємо купити кунжут і додавати його в улюблені страви. Серед інших корисних якостей також можна відзначити:

  • Усунення неприємної симптоматики при стоматиті.
  • Очищення крові і судин.
  • Нормалізація роботи нервової системи.
  • Стимулювання обмінних процесів.
  • Турбота про здоров'я волосся і нігтів.
  • Покращення роботи травної системи.
  • Профілактика артриту і остеопорозу.
  • Вирівнювання гормонального фону.
  • Зниження кількості поганого холестерину в крові.
  • Протизапальні властивості.
  • Сприяння активному росту кісток.

Оскільки насіння кунжуту містить корисні жири, його можна застосовувати при комплексному лікуванні шкірних захворювань або для боротьби з надмірною сухістю, лущенням дерми.

Кунжут в кулінарії

Варіантів використання продукту в кулінарії величезна кількість. Насіння використовують як основу для приготування казінаков, халви, інших корисних десертів. Кунжутна паста тахіна (тхіна) - обов'язковий компонент популярної закуски хумус. З кунжутом готують приголомшливі салатні суміші, а також паніровку для м'яса, птиці, морепродуктів. Насінням можна присипати випічку, десерти, м'ясні чи рибні страви. Не варто забувати, що чорний і білий кунжут необхідний для приготування ролів.

Щоб отримати максимум користі від насіння, потрібно чітко вивчити кунжут: як приймати, як готувати, як подрібнювати. Давайте розберемо основні питання. Як БАД кунжут приймають тільки після попереднього замочування. Так оболонка насіння стає м'якшою, її легше пережовувати, а шлунок краще переварить продукт. У салати та інші страви сезам додають після обсмажування. В даному випадку концентрація корисних речовин трохи знижується, однак смак у насіння стає більш концентрованим. Сире насіння можна подрібнити в пасту, а потім додавати в каші, випічку або інші страви. Корисно заварювати суміш теплою водою і приймати натщесерце один раз в день як тонізуючий і омолоджуючий засіб. Як подрібнити насіння кунжуту? Використовуйте кавомолку. Засипте сезам всередину і перетріть до стану борошна.

У магазині АкваМаркет Ви можете купити з доставкою кунжут, кунжутне масло від провідних брендів: Akura, Verival, Ямуна, Приправка, Kaiseki. Відправлення з Києва здійснюється щодня, тому наші клієнти не чекають і не втрачають час. З нами співпрацюють представники сегмента HoReCa, власники суші-барів. Усі позиції в каталозі неодмінно є на складі, тому Ви можете замовити їх в будь-якій кількості. Фасовка від 15 г і вище, насіння біле або чорне. Купуйте спеції вигідно, замовляючи їх онлайн, адже наші ціни істотно нижчі за ті, що встановлені в звичайних роздрібних магазинах. Оптовим покупцям надається знижка. На АкваМаркет продається тільки свіже, смачне насіння кунжуту за доступною ціною.

filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (5)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Kaiseki, Кунжут смажений чорний, 95 г

на Післязавтра
Артикул: 22938
Ямуна, Кунжут чорний сезам, 15 г

на Післязавтра
Артикул: 23744
Kevala, Кунжут чорний сирий органічний, 453 г

на Післязавтра
Артикул: 37149
Verival, Кунжут неочищений органічний, 250 г

на Післязавтра
Артикул: 34445
Kevala, Кунжут сирий органічний 453 г

на Післязавтра
Артикул: 36990