Купити Лаваші Онлайн 24/7 - АкваМаркет
0

Лаваші, коржі


Вірменський лаваш давно перестав бути винятково блюдом національної кухні. Тонкі прісні коржі полюбили гурмани по всьому світу. Історія продукту налічує понад шість тисяч років. Але ще ніколи за цей період лаваш не був такий популярний, як сьогодні.

Походження

Згідно з офіційними джерелами, у лаваша давньо-вірменське походження. Етимологія слова досить складна. Першу частину «лав» (хороший), судячи з усього запозичили з арабської або китайської мови, а ось друга частина «аш» має тюркське походження і означає «їжа». Термін, так само як і блюдо, можна зустріти у різних азіатських народів. Свій рецепт лаваша є в Туреччині, Киргизії, Вірменії, Іраку, Мексиці, Казахстані та інших країнах. Однак які б особливості смаку не мала готова страва, за своєю суттю вона незмінна.

Кавказький лаваш є прісний тонкий або товстий корж з підсмаженими цятками. Традиційний рецепт лаваша передбачає використання пшеничного борошна, води і солі. З приготованого тіста формують невеликі коржі, які потім випікають в спеціальних печах. Середня калорійність лаваша становить 275 ккал на 100 грамів. Сучасні рецепти різноманітні, а виробники коржів додають до складу всілякі інгредієнти. Наявність добавок впливає на калорійність. Однак найпростіший лаваш вірменський - продукт низькокалорійний і дієтичний, тому його можна навіть тим, хто худне.

Лаваш і його користь

Незважаючи на те, що лаваш - це хлібобулочний виріб, в його складі присутня маса корисних компонентів. Найцінніші з них це вітаміни групи В, Е і РР, клітковина, мідь, марнагец, цинк. Прісні коржі - справжній порятунок для людей, які не уявляють жоден прийом їжі без хлібобулочних виробів. Найсвіжіший тонкий коржик володіє масою корисних властивостей. Продукт нормалізує вуглеводний баланс в організмі, а завдяки відсутності дріжджів не викликає негативних реакцій з боку травної системи. Оскільки будь-які лаваші обов'язково містять вітаміни групи В у поєднанні з мінералами, продукт допомагає:

  • Поліпшити стан нервової системи.
  • Заповнити енерговитрати.
  • Оптимізувати вуглеводний обмін.
  • Боротися із захворюваннями ясен.
  • Поліпшити роботу органів шлунково-кишкового тракту.
  • Прискорити регенерацію тканин.

Помірна кількість продукту в раціоні принесе організму тільки користь. Якщо їсти перський лаваш, можна залишатися ситим і дотримуватися правил здорового харчування.

Лаваш і маца. У чому відмінності

Багато хто плутає хлібобулочні вироби, вважаючи вірменський лаваш і ізраїльську мацу повністю ідентичними. Але це не зовсім так. Схожість у рецептури тіста дійсно є. Однак маца - це сухі хлібці, які легко розламується. Лаваш ніколи не випікають до ламкого стану, тому він завжди залишається м'яким. Крім того, маца - продукт ритуальний, що вживається в певний святковий період. А ось всі види лавашей можна їсти постійно, адже це просто продукт харчування.

Як лаваші застосовують в кулінарії

Крім безпосереднього вживання лаваша в їжу його використовують для приготування різноманітних страв. Незмінна класика - лаваш для шашлику. Ідеальне доповнення до соковитого, ароматного м'яса, підсмаженого на мангалі. Не можна не згадати легендарну шаурму, приготувати яку без лаваша взагалі неможливо.

Прісні коржики поєднуються зі всілякими продуктами, тому їх використовують в якості основи для приготування рулетів. Ось кілька популярних начинок:

  • Сулугуні, зелень, часник. Лаваш з сулугуні можна подавати не тільки холодним, але і гарячим. Його підсмажують на багатті, запікають в духовці і готують на сковороді. Смачна закуска, яка прикрасить будь-який стіл.
  • Шинка і сир. Ще одна еталонна класика. Для змазування коржиків можна доповнити начинку майонезом, сметаною або йогуртовим соусом.
  • Курка і гриби. Інгредієнти попередньо готують, а потім загортають у тонкі коржі.

Досвідчені господині давно відзначили універсальність прісних коржів, тому використовують їх як альтернативу тісту. З лаваша готують так звані «ліниві» пироги, гарячі рулети, хачапурі, ачму. Але навіть в своєму первозданному вигляді лаваш гармонійно доповнить будь-які готові страви. Використовуйте коржі для сервірування м'ясних, рибних страв, плову або навіть салату.

Які б кулінарні експерименти Ви не планували, інтернет-магазин АкваМаркет завжди допоможе з інгредієнтами. Онлайн-каталог нашого сайту - це будь-які види лаваша, які можна купити з доставкою додому, в ресторан або офіс. Спеціальні цінові пропозиції для покупців сегменту HoReCa зроблять покупку максимально вигідною. Справжній вірменський лаваш з доставкою - що може бути простіше? Замовте товари сьогодні, і вже завтра ми доставимо їх по Києву або Україні.

filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (19)

- грн.
Ще
Ще
Сортування: За замовчуванням
Sante, 200 г, Маца кошерна, Традиційна

на завтра
Артикул: 23092
Sante, Маца цільнозернова з борошна грубого помелу, 180 г

на завтра
Артикул: 39849
Коржики кукурудзяні з розмарином, органічні, 50 г, ТМ Bio Zentrale

на завтра
Артикул: 34077
Папір рисовий, кругла, 16 см, 10 аркушів, ТМ Bich Chi

на завтра
Артикул: 31591
Fine Life, 400 г, Коржі, Ванільні, Для торта

на Післязавтра
Артикул: 20427
Food, 300 г, Лаваш Вірменський

на Післязавтра
Артикул: 56848
Food, 300 г, Хліб Піта

на Післязавтра
Артикул: 56849
БКК, 200 г, Лаваш Вірменський, 2 шт.

на Післязавтра
Артикул: 56850
БКК, 200 г, Лаваш до шашлику

на Післязавтра
Артикул: 56851
БКК, 200 г, Лаваш зі шпинатом

на Післязавтра
Артикул: 56854
БКК, 230 г, Лаваш Кавказький

на Післязавтра
Артикул: 56852
БКК, 230 г, Лаваш Персидський, 5 шт.

на Післязавтра
Артикул: 56853
Bio Zentrale, Коржики кукурудзяні з паприкою, органічні, 50 г

на Післязавтра
Артикул: 34096
Bio Zentrale, Тортильї з паприкою органічні, 125 г

на Післязавтра
Артикул: 34423
Lekorna, 65 г, Коржі, Вафельні, Для торта

на завтра
Артикул: 20429
Lekorna, 90 г, Коржі вафельні, Веселка, кольорові

на Післязавтра
Артикул: 56834
Київхліб, 220 г, Лаваш Вірменський

на Післязавтра
Артикул: 56862
Київхліб, 230 г, Лаваш Кавказький

на Післязавтра
Артикул: 56863
Київхліб, 230 г, Лаваш Персидський

на Післязавтра
Артикул: 56864