

Підбір за параметрами (16)


на завтра
Ножі кухонні
Кухонний ніж - це інструмент, без якого неможливо уявити приготування їжі. Ножі бувають різні, вони використовуються для чищення, нарізки, подрібнення різних продуктів. І якщо в домашніх умовах ми часто користуємося одним-двома ножами, на професійній кухні їх може бути більше десятка. Насправді, користуватися одним ножем в корені невірно. Використовуючи кілька ножів за прямим призначенням, можна не тільки продовжити термін їх служби, а й помітно підвищити особистий рівень комфорту при роботі на кухні.
Які кухонні ножі купити для дому
З причини високої різноманітності кухонних інструментів у покупців виникає логічне запитання, скільки ножів потрібно мати вдома і які різновиди вибрати? Насправді відповісти на це питання практично неможливо. Справа в тому, що якісні кухарські ножі призначені для виконання того чи іншого процесу. Ніж універсальний, можливо, виручить в певних ситуаціях, але точно не підійде для певних робіт. Тому чим вище універсальність інструменту, тим менш підходящим він вважається для тих чи інших кухарських процесів. Крім цього, кухонні ножі повинні відповідати нормам санітарної гігієни. Маючи під рукою один інструмент, діяти в рамках встановлених норм не вийде. Доведеться постійно мити ніж після кожного процесу, будь то нарізка м'яса, зелені, чистка риби або овочів.
Однак і купувати розширений набір інструменту для домашнього використання немає сенсу. Якщо Ви не любите морепродукти, Вам навряд чи стане в нагоді ніж для устриць або ніж для лосося. У таких інструментів дуже вузьке цільове призначення. Для щоденного готування потрібна кухарьска трійка - це ножі кухонні, які найчастіше використовуються на домашній або професійній кухні. У цей набір входять:
- Ніж для чищення овочів.
- Шеф ніж або універсальний кухонний ніж.
- Ніж для нарізки хліба.
Цього комплекту буде цілком достатньо для виконання основних процесів. Якщо ж у Вас виникла необхідність в придбанні більш якісного інструменту, зверніть увагу на професійні ножі, призначені для виконання тих чи інших робочих процесів.
Популярні види кухонних ножів
Складно перерахувати всі різновиди інструменту для чищення і нарізки продуктів. Ми розглянемо лише найбільш затребувані види ножів кухонних і їх особливості:
- Ніж для томатів. Особливе вузьке лезо хвилястої форми ідеально розрізає м'які плоди зі щільною шкіркою. За допомогою цього ножа можна легко нарізати томати будь-яким способом, не зім'явши плоди.
- Для м'яса. Його головне призначення - обробка сирого м'яса різної щільності. Клинок зігнутої форми злегка розширюється до вістря, що забезпечує максимальний комфорт при роботі.
- Для філе. Зовсім не схожий на ніж для м'яса. Тонкий і гострий кухонний ніж, який дозволяє тонко і рівномірно нарізати філе птиці, м'яса або риби.
- Ніж для сиру. Незвичайний інструмент, який зовні і сам нагадує скибочку швейцарського сиру. Завдяки отворам в ріжучій частині ніж для сиру легко розрізає будь-які сорти продукту, а шматочки не злипаються між собою і не прилипають до клинка.
- Обвалочний ніж. Призначений для відділення м'яса або філе риби від кісток і шкіри. Вузький, тонкий і досить гнучкий ніж, за допомогою якого можна дістатися навіть до самих важкодоступних місць.
- Ніж для заморожених продуктів. Використовується для роботи з продуктами тривалого зберігання, тому легко справляється з замороженим м'ясом, птицею і їх кістками.
- Ніж шеф-кухаря. Універсальний інструмент, який замінить практично всі ножі, за винятком хлібного або сирного. Досить великий і важкий, але, незважаючи на це, зручний в роботі.
Японські кухонні ножі і їх особливості
Про цю категорію інструменту варто сказати окремо. Японські ножі створені спеціально для приготування локальних страв національної кухні. Найпопулярніші види японських ножів: кіріцуке, гюто, деба і, безумовно, сантоку. Останній створений спеціально для клієнтів із Заходу, які хочуть використовувати національний кухонний інструмент. Дослівно переклад «сантоку» означає «три хороші речі». Це означає, що в дизайн інструменту японці вклали максимум універсальності. Покупців часто цікавить питання, чим відрізняються сантоку і ніж шеф-кухаря. Розберемо основні особливості ножа сантоку:
- Інструмент виготовлений з більш щільної стали.
- Закінчення ножа має закруглення у вигляді «овечої ноги», яка плавно переходить в вістріє.
- Лезо максимально плоске.
- На відміну від шеф-ножа сантоку легший і коротший, довжина леза не перевищує 18 см.
- Обух знаходиться на одній лінії з руків'ям.
Як бачите, відрізняються не тільки розміри кухонних ножів, а й інші характеристики. Тому сантоку частіше використовується для рубки продуктів, а шеф-ніж - для нарізки.
Кращі виробники кухонних ножів
Серед численних торгових марок є незмінні лідери, продукція яких завоювала серця як професійних кухарів, так і любителів. Одними з кращих вважаються кухонні ножі Tramontina. Інструмент бразильського виробника відрізняється високою якістю і тривалим терміном експлуатації. У лінійці використані такі матеріали, як вуглецева і нержавіюча сталь.
Фінський бренд Fiskars радує споживачів ергономічним дизайном і практичністю кухонного інструменту. Ножі Fiskars зручно лежать в руці, не вислизають, тому працювати ними - справжнє задоволення.
Німецька компанія Leifheit випускає на ринок не тільки високоякісні ножі, але і всілякі овочечистки, ножі для спіральної нарізки, ролери для піци та іншої спеціалізований інструмент.
Ножі Fissman - це грамотне поєднання доступної ціни і бездоганної якості. У лінійці є як металеві, так і керамічні ножі, які стануть в нагоді на будь-якій кухні.
Купити кухонні ножі поштучно або в наборі Ви завжди можете на сайті АкваМаркет. У нашому асортименті продукція топових виробників, яка задовольнить потреби кожного покупця. Замовте універсальний або стейковий ніж онлайн, а ми швидко доставимо товар з Києва в будь-яку точку України.