Ніж для сиру - купити Ножі і точилки у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (8)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Leifheit, Proline, Ніж-тертка для сиру, кухонний
Leifheit, Proline, Ніж-тертка для сиру, кухонний
30800
Артикул: 68658
Fackelmann Nirosta, Ніж-лопатка для сиру, сталь, 24 см
Артикул: 79080
Fackelmann, 24 см, Ніж для сиру, Nirosta, Нержавіюча сталь
Артикул: 21536
HotBar Cheese, Ніж барний для сиру, 24 см
Артикул: 89394
Tramontina, Athus, Ніж для сиру, чорний, 152 мм Tramontina, Athus, Ніж для сиру, чорний, 152 мм

на завтра
Артикул: 40178
Boska Holland Monaco+, Ніж для нарізки сиру скибочками, 21 см

на завтра
Артикул: 43515
Boska Holland, Monaco +, Ніж для нарізання сиру, з нержавіючої сталі Boska Holland, Monaco +, Ніж для нарізання сиру, з нержавіючої сталі

на завтра
Артикул: 66118

Ніж для сиру


Нарізка сиру - справжнє мистецтво, оскільки цей продукт є досить примхливим. Спроби красиво нарізати Чеддер або Пармезан звичайним ножем, можливо, увінчаються успіхом. Але працювати з іншими сортами за допомогою класичного інвентарю неможливо. Деякі сорти сиру під високим тиском інструменту мнуться, кришаться, втрачають форму і перетворюються на щось безформне. Вихід із ситуації - купити ніж для сиру, який призначений для красивої і акуратної нарізки продукту. Благо, в продажу такого інструменту зараз є величезна кількість, тому Ви легко підберете відмінний клинок навіть під самий м'який сорт сиру.

Сьогодні ніж для сиру повинен бути в кожному домі. Якісний кухонний інвентар має масу незаперечних переваг. Маючи під рукою такого помічника, Вам по плечу будь-який тип нарізки сиру: слайсами, кубиками, скибочками. Найкапризніші сорти легко перетворяться в вишукану нарізку. У нашому інтернет-магазині Ви знайдете якісні ножі для сирів, як професійні, так і аматорські. Зверніть увагу, що деякі види виробів призначені для певного типу або сорту сиру. Наші менеджери охоче підкажуть, чим краще нарізати сир, який Вам подобається. АкваМаркет - це кращі сирні рубанки і ножі від таких брендів, як Fissman, Fackelmann, Boska Holland.

Особливості інструменту

Ніж для нарізки сиру легко виділити серед іншого інструменту по його конструкції. Щоб різати продукт було зручно, у такого ножа ручка часто знаходиться трохи вище леза. Таким чином, ручка не деформує шматок продукту, а сам сир не ламається і не кришиться. Традиційно сирні ножі досить довгі, близько 35-37 см, де 25 см доводиться тільки на клинок. Товщина ріжучої кромки варіюється в межах 1,6 мм - 4 см і підбирають її в залежності від ступеня м'якості сирного бруска. Як правильно точити ніж для сиру залежить від того, з яким продуктом планується працювати. Для твердих сортів ріжучу кромку точать під кутом 20 градусів, а для м'яких - 15 градусів.

Оскільки всі сири відрізняються по консистенції, в асортименті є інструмент для певних сортів. Зокрема, Ви можете купити ніж для пармезану або спеціальний ніж для м'якого сиру, наприклад, для брі або для моцарели. Такі різновиди інструменту максимально адаптовані для роботи з певною щільністю і консистенцією продукту. Всі ріжучі кромки роблять виключно з металу, сирних ножів керамічних не буває, оскільки керамікою різати сир не можна. Найкраще для роботи підходить високоякісна сталь, в ідеалі - дамаська.

Види ножів для сиру

Давайте спробуємо розібратися в особливостях ріжучого інструменту. Оскільки асортимент товарів дуже широкий, ми розглянемо лише найпопулярніші сирні ножі:

  • Класичний ніж для сиру. Підходить для нарізки звичайних бутербродних сортів. Виглядає як звичайний ніж з хвилястою ріжучою кромкою. На кінці ножа часто знаходиться вилка. Перфоровані леза перешкоджають злипанню скибочок при різанні і спрощують нарізку.
  • Важільний ніж. Виглядає сирорізка як дошка з різаком, який працює за принципом важеля. Дошки-підкладки роблять зі сталі, дерева або каменю. У конструкції досить простий принцип роботи, тому як користуватися ножем для сиру зможе розібратися кожен.
  • Листоподібний ніж для пармезану. У інструменту короткий і широке лезо, що нагадує лопатку. Кінець обов'язково гострий. Таким ножем нарізають і подають щільні сорти сиру типу Грана Падано і Праміджано Реджано.
  • Ніж для сиру з двома ручками. Використовується для поділу великих головок сиру на шматки. Дворучний ніж забезпечує високу точність і рівність розрізу.
  • Ніж-жіроль. Спочатку інструмент був призначений для кругової нарізки сиру ТетДеМуан, проте з його допомогою сьогодні ріжуть і інші сорти круглого твердого сиру. Завдяки своїй конструкції ніж скоблить головку, формуючи красиві квіти.
  • Ніж-струна. Залежно від конструкції і механізму він може бути вертикальним або горизонтальним. Струнні ножі зазвичай використовують в сироварнях, коли потрібно розділити велику головку на порції.
  • Лопатка для м'яких сирів. Виглядає як звичайна стамеска з лезом у вигляді вилки. Дозволяє зручно розрізати м'які сорти, зберігши форму продукту.

Як вибрати ніж для сиру

Крім типу інструменту є ще кілька критеріїв, за якими вибирають сирний ніж. Обов'язково оцініть якість сталі. Добре, якщо вона включає в себе нікель або хром. Деякі виробники випускають сирні ножі з антибактеріальним покриттям. Матеріал рукоятки - пластик, скло, метал або дерево. Тут вибір індивідуальний і залежить лише від Ваших вподобань. Не зайвим буде поцікавитися, чи можна використовувати сирний ніж в посудомийній машині.

Якісний сирний ніж - це можливість красиво і дбайливо нарізати будь-який сорт сиру скибочками, кубиками, слайсами. Інтернет-магазин АкваМаркет подбав про всіх шанувальників цього продукту. У нашому каталозі є професійні і звичайні ножі для нарізки сиру. Брендовий кухонний інвентар прослужить довгі роки, виправдавши свою ціну бездоганною якістю. Доставка товарів з Києва здійснюється в будь-яку точку країни. Для оптових замовників і представників сегменту HoReCa діють знижки.