Підбір за параметрами (8)
на завтра
Ніж для сиру
Нарізка сиру - справжнє мистецтво, оскільки цей продукт є досить примхливим. Спроби красиво нарізати Чеддер або Пармезан звичайним ножем, можливо, увінчаються успіхом. Але працювати з іншими сортами за допомогою класичного інвентарю неможливо. Деякі сорти сиру під високим тиском інструменту мнуться, кришаться, втрачають форму і перетворюються на щось безформне. Вихід із ситуації - купити ніж для сиру, який призначений для красивої і акуратної нарізки продукту. Благо, в продажу такого інструменту зараз є величезна кількість, тому Ви легко підберете відмінний клинок навіть під самий м'який сорт сиру.
Сьогодні ніж для сиру повинен бути в кожному домі. Якісний кухонний інвентар має масу незаперечних переваг. Маючи під рукою такого помічника, Вам по плечу будь-який тип нарізки сиру: слайсами, кубиками, скибочками. Найкапризніші сорти легко перетворяться в вишукану нарізку. У нашому інтернет-магазині Ви знайдете якісні ножі для сирів, як професійні, так і аматорські. Зверніть увагу, що деякі види виробів призначені для певного типу або сорту сиру. Наші менеджери охоче підкажуть, чим краще нарізати сир, який Вам подобається. АкваМаркет - це кращі сирні рубанки і ножі від таких брендів, як Fissman, Fackelmann, Boska Holland.
Особливості інструменту
Ніж для нарізки сиру легко виділити серед іншого інструменту по його конструкції. Щоб різати продукт було зручно, у такого ножа ручка часто знаходиться трохи вище леза. Таким чином, ручка не деформує шматок продукту, а сам сир не ламається і не кришиться. Традиційно сирні ножі досить довгі, близько 35-37 см, де 25 см доводиться тільки на клинок. Товщина ріжучої кромки варіюється в межах 1,6 мм - 4 см і підбирають її в залежності від ступеня м'якості сирного бруска. Як правильно точити ніж для сиру залежить від того, з яким продуктом планується працювати. Для твердих сортів ріжучу кромку точать під кутом 20 градусів, а для м'яких - 15 градусів.
Оскільки всі сири відрізняються по консистенції, в асортименті є інструмент для певних сортів. Зокрема, Ви можете купити ніж для пармезану або спеціальний ніж для м'якого сиру, наприклад, для брі або для моцарели. Такі різновиди інструменту максимально адаптовані для роботи з певною щільністю і консистенцією продукту. Всі ріжучі кромки роблять виключно з металу, сирних ножів керамічних не буває, оскільки керамікою різати сир не можна. Найкраще для роботи підходить високоякісна сталь, в ідеалі - дамаська.
Види ножів для сиру
Давайте спробуємо розібратися в особливостях ріжучого інструменту. Оскільки асортимент товарів дуже широкий, ми розглянемо лише найпопулярніші сирні ножі:
- Класичний ніж для сиру. Підходить для нарізки звичайних бутербродних сортів. Виглядає як звичайний ніж з хвилястою ріжучою кромкою. На кінці ножа часто знаходиться вилка. Перфоровані леза перешкоджають злипанню скибочок при різанні і спрощують нарізку.
- Важільний ніж. Виглядає сирорізка як дошка з різаком, який працює за принципом важеля. Дошки-підкладки роблять зі сталі, дерева або каменю. У конструкції досить простий принцип роботи, тому як користуватися ножем для сиру зможе розібратися кожен.
- Листоподібний ніж для пармезану. У інструменту короткий і широке лезо, що нагадує лопатку. Кінець обов'язково гострий. Таким ножем нарізають і подають щільні сорти сиру типу Грана Падано і Праміджано Реджано.
- Ніж для сиру з двома ручками. Використовується для поділу великих головок сиру на шматки. Дворучний ніж забезпечує високу точність і рівність розрізу.
- Ніж-жіроль. Спочатку інструмент був призначений для кругової нарізки сиру ТетДеМуан, проте з його допомогою сьогодні ріжуть і інші сорти круглого твердого сиру. Завдяки своїй конструкції ніж скоблить головку, формуючи красиві квіти.
- Ніж-струна. Залежно від конструкції і механізму він може бути вертикальним або горизонтальним. Струнні ножі зазвичай використовують в сироварнях, коли потрібно розділити велику головку на порції.
- Лопатка для м'яких сирів. Виглядає як звичайна стамеска з лезом у вигляді вилки. Дозволяє зручно розрізати м'які сорти, зберігши форму продукту.
Як вибрати ніж для сиру
Крім типу інструменту є ще кілька критеріїв, за якими вибирають сирний ніж. Обов'язково оцініть якість сталі. Добре, якщо вона включає в себе нікель або хром. Деякі виробники випускають сирні ножі з антибактеріальним покриттям. Матеріал рукоятки - пластик, скло, метал або дерево. Тут вибір індивідуальний і залежить лише від Ваших вподобань. Не зайвим буде поцікавитися, чи можна використовувати сирний ніж в посудомийній машині.
Якісний сирний ніж - це можливість красиво і дбайливо нарізати будь-який сорт сиру скибочками, кубиками, слайсами. Інтернет-магазин АкваМаркет подбав про всіх шанувальників цього продукту. У нашому каталозі є професійні і звичайні ножі для нарізки сиру. Брендовий кухонний інвентар прослужить довгі роки, виправдавши свою ціну бездоганною якістю. Доставка товарів з Києва здійснюється в будь-яку точку країни. Для оптових замовників і представників сегменту HoReCa діють знижки.