

Підбір за параметрами (5)
Імбир мелений
Імбир - дивовижна східна приправа, що з'явилася на українському ринку відносно недавно. Спочатку ми звикли бачити корінь імбиру в складі наборів суші, а сьогодні цей продукт продається практично в будь-якому супермаркеті. Корисні властивості імбиру відомі давно. Це потужний імуномодулюючий засіб, який також допомагає скинути зайві кілограми. На жаль, купити корінь імбиру цілий рік в Україні неможливо, так як його наявність визначається сезонністю. Однак замість кореня на полицях магазинів можна знайти імбир мелений сушений. Це порошок сірувато-жовтого відтінку з характерним пекучим смаком і терпким ароматом. Завдяки своїм властивостям імбир є універсальною приправою, що підходить для риби, м'яса, основних і перших страв, салатів, а також десертів. Вельми популярний в зимовий час чай з імбиром, що володіє зігріваючою дією.
Користь імбиру
У кореня імбиру яскравий і впізнаваний смак. Він пікантний, трохи пекучий і островатий. Корінь імбиру багатий на корисні ефірні масла, амінокислоти і вітаміни А, С, В. Також в складі можна знайти кальцій, магній, фосфор, залізо. Ще за часів Стародавньої Греції імбир вважався ефективним засобом для лікування захворювань репродуктивної системи у чоловіків і жінок. Сучасна медицина стверджує, що приправа імбир здатна підвищувати лібідо і посилювати статевий потяг. Якими ще корисними властивостями володіє імбир:
- Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, усуває метеоризм, здуття і кишкові кольки.
- Прискорює обмінні процеси, чим прискорює спалювання підшкірного жиру.
- Має м'яку проносну дію.
- Зміцнює серцево-судинну систему, знижує артеріальний тиск, нормалізує кровообіг.
- Піклується про здоров'я шкіри, нейтралізує запальні процеси, зменшує прояв акне.
- Підвищує концентрацію уваги, поліпшує пам'ять.
- Надає загальнозміцнюючу дію, підвищує імунітет.
- Рекомендований при морській хвороби або токсикозі, оскільки швидко знімає нудоту.
- Допомагає при депресивних станах і нервовому перенапруженні.
- Зміцнює зуби і ясна.
Як бачите, мелений імбир є дуже корисним продуктом, тому намагайтеся частіше вживати його для оздоровлення організму.
Застосування в кулінарії
Безумовно, імбир у порошку використовується досить широко. Але найбільше приправа затребувана саме в гастрономічній сфері. Є маса страв, куди можна додавати сушений імбир. Пекучий смак цієї пряності гармонійно доповнює салати, овочеві і грибні закуски. Імбир поєднується з бобовими, сиром, крупами.
Хочете здивувати близьких незвичайним ласощами? Тоді додайте сушений імбир в маринад для курки або м'яса. Готові до сміливих кулінарних експериментів? Тоді використовуйте імбирний порошок для приготування напою або десерту. Особливо популярні зараз напої з імбиром, наприклад, чай. Вельми незвичайну ноту додасть пряність, додана в консервоване варення або джем на етапі приготування.
Абсолютно всі страви з імбиром володіють яскравим, концентрованим смаком і вишуканим ароматом. Однак перед тим, як додати приправу, спробуйте її на смак. У різних виробників концентрація порошку може відрізнятися. Також варто прочитати рекомендації з приготування. На кожній пачці є інструкція, як правильно заварювати імбирний порошок або додавати його в страви. Так, наприклад, в основні м'ясні страви імбир сушений додають за 10-15 хвилин до приготування, в маринади - відразу, а в соуси порошок вводять вже після приготування. В кожному випадку є своє «золоте» дозування спеції. На один кілограм м'яса додають одну чайну ложку сухого імбиру, на кілограм тіста або один літр рідини - 1 грам порошку, а на порцію десерту достатньо додати 2 міліграма порошку.
Який імбир корисніший: сухий або свіжий
До складу кореня імбиру входять антиоксиданти, звані гінгерол і шогаол. У свіжому імбирі концентрація гінгерола вища, а саме це з'єднання забезпечує жироспалюючий ефект, лікувальну дію на діабет і протиракові властивості. У процесі сушіння і подрібнення корінь імбиру змінює свій хімічний склад. У ньому зменшується вміст гінгерола, проте підвищується концентрація шогаола. Згідно з останніми дослідженнями, саме шогаол більш ефективні при лікуванні і профілактиці різних захворювань, ніж гінгерол. Отже, антиоксидантна активність сушеного меленого імбиру в 5 разів вища, ніж у свіжого кореня. Тому можна з упевненістю сказати, що і свіжий, і мелений імбир має потужну лікувально-профілактичну дію. Тільки ось порошок простіше купити і зберігати, оскільки приправа доступна в магазинах цілий рік. А ціна сушеного імбиру в кілька разів нижче, ніж свіжого.
Замовити натуральний мелений корінь імбиру онлайн пропонує інтернет-магазин АкваМаркет. В наявності приправи і спеції з різних куточків світу. В асортименті тільки топові виробники: Cannamela, Еко, Приправка. Гострий смачний і ароматний імбир для чаю, а також приготування різноманітних страв. Відправка спецій з Києва здійснюється по всій Україні, знижки при замовленні оптом.