

Підбір за параметрами (47)


на завтра
Сушені трави
Користь пряних трав здавна відома людині. Ще в давні часи трави використовувалися для приготування страв з м'яса і риби. Сьогодні пастернак, фенхель, кріп, петрушка знайшли широке застосування в кулінарії, косметології, медицині. Однак у трав є один недолік - вони швидко псуються, тому не підходять для тривалого зберігання. Сушка - це найкращий спосіб зберегти улюблені трави в максимально натуральному вигляді. Навіть після дегідратації рослини зберігають свій хімічний склад і лікувально-профілактичні властивості. Крім того, у них зберігається концентрований аромат. Шавлія, кріп, зелена цибуля або майоран залишаться такими ж корисними і ароматними. Всього щіпка чебрецю або базиліка дасть настільки яскравий ефект, що смакоароматичні характеристики страви зміняться в кращу сторону
Інтернет-магазин АкваМаркет зібрав для Вас величезний асортимент сушених трав, з якими легко експериментувати і розширювати межі кулінарних можливостей. В наявності тільки якісна і натуральна продукція, виготовлена кращими виробниками. Всі спеції доступні до замовлення онлайн як в роздріб, так і оптом. Ви можете купити сушені трави з доставкою по Києву та Україні, підібравши комбінацію різних смаків і ароматів. АкваМаркет гарантує бездоганну якість продукції та оперативну доставку навіть в найвіддаленіші куточки країни.
Сушені трави і їх особливості
Сьогодні можна купити сушені трави з різних куточків світу. Якщо раніше споживачі тільки чули назву таких чудасій, як лемонграсс, то сьогодні його можна купити у відділі спецій будь-якого супермаркету. Це значно розширює можливості для приготування кулінарних шедеврів. Сушені трави мають масу переваг:
- Концентрований смак і аромат.
- Повністю натуральний склад без будь-яких добавок.
- Тривалий термін зберігання.
- Економічна витрата. Достатньо невеликої щіпки, щоб змінити смак страви.
- Підходять для термічної обробки і не втрачають свої органолептичні властивості.
- Великий асортимент, в якому є трави на будь-який смак.
- Корисні властивості, які мають позитивну дію на організм.
Науково доведено, що корисність сушених трав набагато вища, ніж у інших видів спецій. Тому цією можливістю потрібно користуватися не тільки для того, щоб смачно готувати, але і для збереження молодості і здоров'я організму.
Сім кращих трав для кулінарії
Асортимент сушених трав сьогодні практично безмежний. Але є сім найпопулярніших трав, які вважаються головними помічниками шеф-кухарів. Які сушені трави використовуються практично у всіх кухнях світу:
- Базилік. Ароматний і трохи солодкуватий, його листя можна додавати в песто, томатні супи, піцу і навіть в чай. Базилік допомагає контролювати тиск і є природним антиоксидантом.
- Зелень петрушки. Популярна добавка для салатів і супів. Петрушка освіжає подих, зміцнює імунітет, є джерелом вітаміну А і С. Ідеально поєднується з м'ясом, картоплею та стравами, приготованими на грилі.
- Чебрець. Його люблять за терпкий смак, який поступово розкривається в стравах. Широке застосування чебрець отримав в якості маринаду для м'яса і риби. Підходить для картоплі. Чебрець прекрасне джерело клітковини, а ще допомагає лікувати захворювання горла.
- Кріп. Його специфічний аромат не сплутати з жодною іншою травою. Кріп додають в салати, перші і другі страви, рагу і соуси, підливи і запіканки. Зелень володіє м'якою сечогінною дією і стимулює секрецію шлункового соку.
- М'ята. Універсальна добавка, що підходить як для основних страв, так і для напоїв або десертів. Додають м'яту в салати, маринад для м'яса, чай, цукерки, шоколад. У м'яти є заспокійливі властивості, які очищають організм від шлаків і токсинів, а також нормалізують роботу шлунка.
- Шавлія. Крім яскравого смаку та аромату у шавлії є потужні лікувальні властивості. Вона сприяє травленню і усуває запальні процеси в організмі. Додають шавлію в страви з птиці, м'яса і кролика.
- Розмарин. Його хвойний аромат підходить для супів, м'яса, овочевих страв і фруктових салатів. Розмарин вважається природним засобом проти мігрені, діє як антиоксидант і має антибактеріальні властивості.
Набори сушених трав
Якщо Ви не хочете розбиратися в питанні, як поєднувати трави один з одним, можна купити спеції у вигляді готових міксів. Вони являють собою збалансовану суміш інгредієнтів, найбільш часто використовуваних в тих чи інших національних кухнях. Зокрема, трави Греції будуть відрізнятися від набору, використовуваного в середземноморській кухні. Об'єднує такі прянощі одне - вони скомбіновані кращим чином, щоб доповнювати блюдо. Випускають суміші трав багато брендів, в числі яких Мрія, Еко, Cannamela. Розглянемо найбільш популярні мікси і їх склад:
- Букет гарні. Класика французької кухні. В букет входить лавровий лист, зелень петрушки, чебрець, цибуля порей. Цей набір використовують для приготування бульйонів.
- Французькі трави. А це вже універсальні приправи, які можна додавати в будь-які страви. До складу композиції входить цибуля резанец, естрагон, майоран, базилік, лаванда, лавровий лист, петрушка.
- Італійські трави. Незамінний елемент пасти, піци, соусу або іншого блюда. До складу італійських трав входить базилік, орегано, гранульований часник, розмарин, чебрець.
- Середземноморські трави. Комбінація з таких компонентів, як червона мелена паприка, коріандр, часник, базилік, чебрець, сушений лук.
- Грузинські трави або хмелі-сунелі. Склад цієї спеції може істотно змінюватися в залежності від регіону, проте класична суміш включає в себе такі трави, як кінза сушена, чебер, базилік, зелень кропу, майоран, коріандр. Іноді до складу додають селеру, петрушку або лавровий лист.
Готові суміші сушених трав Kotanyi, Приправка, Edel - це простий спосіб зробити одне і те ж блюдо абсолютно різним за смаком. Залежно від настрою, Ви можете додавати щіпку тих чи інших трав в яєчню, смажену картоплю або м'ясну запіканку. І звичайне блюдо придбає абсолютно нові ароматні фарби.