Куркума - купити Універсальні приправи у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (10)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Carmencita Curcuma, 48 г, Куркума мелена, скло

на завтра
Артикул: 91604
Kotanyi, 20 г, Куркума мелена

на завтра
Артикул: 75618
Еко, 20 г, Куркума Еко, 20 г, Куркума

на завтра
Артикул: 9759
alt
Поштучно
alt
Упаковкою
Меліса, 50 г, Куркума мелена, ПЕТ

на завтра
Артикул: 89100
Мрія, 15 г, Куркума мелена

на завтра
Артикул: 75421
Приправка, 15 г, куркума Приправка, 15 г, куркума

на завтра
Артикул: 14566
Приправка, Exclusive Professional, 60 г, Приправа, Куркума, натуральна

на завтра
Артикул: 53588
Cannamela, Куркума мелена, 30 г

на Післязавтра
Артикул: 34039
Terre Exotique, 60 г, Сумах мелений, ж/б

на Післязавтра
Артикул: 90610
Terre Exotique, Куркума мелена, 60 г

на Післязавтра
Артикул: 35213

Куркума


Яскрава, пікантна, сонячна і терпка - все це можна сказати про куркуму. Пряність відноситься до сімейства імбирних. Жоден індійський рецепт не обходиться без її застосування. Рослина - обов'язковий компонент каррі або масали. Куркума має освіжаючий, пікантний смак. Вона віддалено нагадує по гостроті імбир, тому надає стравам вогняну нотку. Куркуму додають в плов, підфарбовуючи рис в приємний жовтий колір. Використовують куркуму для випічки, приготування закусок і основних страв. Завдяки насиченому відтінку куркуму також застосовують в якості натурального барвника. Пряність додають до складу лікарсько-профілактичних засобів і використовують в косметології. Якщо ви читали відгуки про куркуму для схуднення, то знаєте, що спеція допомагає худнути. Застосування куркуми настільки широке, що її можна назвати пряністю номер один в світі.

Жовтий колір куркуми забезпечує натуральний барвник turmeric curcumin. Також пряність містить велику кількість вітамінів та інших корисних речовин. Традиційно люди вважають за краще купити куркуму мелену. Але купувати пряність можна у вигляді кореня. Також деякі виробники пропонують купувати куркуму на вагу, надаючи послуги індивідуального помолу. Фракція підбирається з урахуванням потреб замовника. Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує в Києві купити куркуму високої якості. У нашому каталозі запропонована чиста пряність без добавок і домішок.

Куркума. Склад і користь

У складі прянощі міститься йод, кальцій, вітаміни групи В, С, залізо. Однак концентрація вітамінів і макроелементів невелика. Цінують куркуму за складові, які містяться безпосередньо в ефірному маслі:

  • Куркумин. Компонентно і за властивостями наближений до поліфенолів, які мають протипухлинну дію. Тому купити в Києві куркуму рекомендують для профілактики онкологічних захворювань.
  • Цинеол. Потужний антисептик, який має відхаркувальну дію.
  • Тумерон. Пригнічує ріст патогенної мікрофлори. Також ця речовина сприяє розростанню стовбурових клітин мозку і трансформацію в нейрони.

Куркуму складно назвати повноцінним лікарським препаратом, проте регулярне вживання прянощі в їжу сприяє загальному оздоровленню організму. Комплексна дія прянощі на системи та органи людського тіла дозволяє зберегти здоров'я на довгі роки. Корисні властивості куркуми:

  • Знімає запалення. Можна купити куркуму мелену і використовувати її як альтернативу антибіотикам. Користь куркуми незаперечна для мікрофлори кишечника. Пряність допоможе перетравити важку їжу, стимулює травлення.
  • Очищає. Куркума - хороший спосіб позбутися від токсинів. А ще kurkuma виводить токсини з печінки, сприяє відтоку жовчі. Тому в результаті регулярного застосування куркуми у людей знижується тяга до жирних страв і солодкого. Купити куркуму рекомендують тим, хто хоче схуднути. Пряність використовують в комплексному лікуванні ожиріння і застосовують як додатковий компонент в складі дієт.
  • Покращує рухливість суглобів і еластичність зв'язок.

Застосування в кулінарії

Куркума - це натуральний барвник. Цим обумовлено широке застосування прянощі в пекарському виробництві. Будь-яка випічка з використанням куркуми стає насиченою, «сонячною». Пікантна curcuma гармонійно поєднується з бобами, рибою, м'ясом. Куркуму додають в плов та інші страви з рису. Кондитери і сировари також прагнуть купити куркуму, щоб готувати незвичайні страви і продукти. У кулінарії пряність знайшла широке застосування:

  • Маслом і порошком куркуми забарвлюють продукти.
  • Куркума - приправа для маринадів, соусів, підлив.
  • Обов'язкова складова індійських сумішей спецій - масала.
  • Сприяє продовженню терміну зберігання продуктів.

Приправа стала традиційною для багатьох кухонь світу, в тому числі і для Англії. Там куркуму обов'язково додають до яєчних блюд і змішують з вершковим маслом. В Європі куркума частіше використовується як компонент кондитерських виробів і барвник маринадів, сирів, гірчиці, лікерів. Експериментуйте, додавайте спецію в улюблені страви і відкрийте новий букет смаків звичних продуктів.

Застосування в народній медицині

Приправа куркума широко використовується не тільки в кулінарії, але і в медичній галузі. Пряність застосовують як загальнотонізуючий засіб, який зберігає активність і молодість організму. Як і інші рослини сімейства імбирних, куркума прискорює обмін речовин, сприяє схудненню. Антиоксиданти, що входять до складу прянощі, перешкоджають розвитку ракових клітин. Косметологи і дерматологи рекомендують купити куркуму для приготування масок, поживних масел для тіла. Маслом куркуми лікують прищі, акне та інші шкірні захворювання. Компрес з куркуми ефективний при запаленнях суглобів, розтягненнях і ударах.

Cúrcuma. Протипоказання і шкода

Перешкодою до вживання куркуми може стати індивідуальна непереносимість і захворювання печінки. В іншому пряність не має протипоказань, і її можуть їсти абсолютно всї. Фахівці радять пам'ятати про пікантність і пекучість приправи. Додавайте спецію в блюда і косметичні засоби обережно, не перестарайтеся. Також не рекомендується додавати приправу в раціон дітей до 3-х років.

Як зберігати куркуму

Щоб пряність не втратила поживної цінності і смакоароматичних властивостей, її зберігають у ємностях з щільно закривається кришкою. Залишайте банку в темних місцях, недоступних прямому сонячному світлу. І будьте обережні! Куркумін, будучи сильним натуральним барвником, залишає на тканинах практично не виводяться плями.

Де купити куркуму в Україні

Щоб отримати з спеції максимум користі важливо знайти якісну, натуральну куркуму, привезену з екологічно чистих регіонів. Часто недобросовісні продавці пропонують купити куркуму сумнівного походження. Про користь такого продукту мови йти не може. Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує в Києві купити куркуму свіжого врожаю. Високоякісні прянощі і спеції оптом і в роздріб. Ціна куркуми на нашому сайті низька, оскільки ми співпрацюємо безпосередньо з виробниками і отримуємо товар без посередників.

Якщо ви живете далеко від Києва і вам потрібна куркума, інтернет-магазин - то, що вам потрібно. Купувати спеції у нас вигідно, так як доставка поширюється на всі регіони країни. Відправимо товар в Одесу, Львів, Харків, Дніпро, Запоріжжя. Замовте пряність сьогодні і вже завтра отримаєте замовлення за вказаною адресою. Наші переваги:

  • Оригінальний і натуральний товар, якість якого підтверджено сертифікатами.
  • Оптовий і роздрібний продаж спецій.
  • Упаковки різної ваги.
  • Для оптових замовників і представників сегменту HoReCa діє вигідний прайс.
  • Можливість замовити в одному магазині будь-які товари: продукти, напої, побутову хімію, косметику і воду. Економте гроші і час, купуючи потрібні речі онлайн.
  • Каталог з детальним описом куркуми, відгуками і фото. На сайті зручно вибирати продукцію, орієнтуючись на свої переваги. Забудьте про нав'язливих консультантів офлайн-магазинів. Список покупок визначаєте тільки ви.

На сайті можна замовити куркуму ТМ Galeo, Kamis, Kevala, Cannamela і інших виробників. Замовляйте оригінальний, корисний продукт онлайн. В каталозі є спеції в м'якій упаковці і скляних банках, зручних спецовниках і об'ємних дой-паках. Оформляти замовлення можна через корзину, по телефону або електронній пошті.