Перець чилі - купити Перець у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (12)

Ще
- грн
Сортування: За замовчуванням
Carmencita, 18 г, Каєнський перець чилі, цілий, скло
Артикул: 91619
NOMU, Cayenne Pepper, 29 г, Перець каєнський, мелений, скло
Артикул: 64390
Приправка, Eхclusive, 50 г, Перець Чилі, подрібнений
Артикул: 23546
Cannamelа, 15 г, Перець Чилі подрібнений, скло

на завтра
Артикул: 34021
Nomu Spicy Chilli, 55 г, Суміш спецій Гострий чилі, горошком, млинок

на завтра
Артикул: 34789
Terre Exotique, 15г, Перець Чилі, кільця, сковіл 5/10, скло

на завтра
Артикул: 35975
Terre Exotique, Piment wiri wiri, 20 г, Перець Чилі Вірі Вірі Terre Exotique, Piment wiri wiri, 20 г, Перець Чилі Вірі Вірі

на завтра
Артикул: 92283
Terre Exotique, Red Szechuan berries, 30 г, Перець зелений Сичуанський, ж/б Terre Exotique, Red Szechuan berries, 30 г, Перець зелений Сичуанський, ж/б

на завтра
Артикул: 73121

Перець чилі


Чилі перець - одна з найбільш гострих приправ в світі, що володіє пекучим смаком. Пов'язана така особливість з тим, що в складі плодів цієї рослини присутня унікальна речовина капсацин. Залежно від його концентрації вимірюється і ступінь гостроти. Тест для вимірювання гостроти перцю запропонував американський вчений Уілбур Сковілл, в результаті показник пекучості сьогодні і вимірюють в однойменних одиницях - сковіллах. Чилі універсальний і поєднується практично з усіма продуктами, що й обумовлює популярність приправи. Найчастіше використовують сушений перець чилі, який продається як у вигляді порошку, так і у вигляді невеликих пластівців.

Перець чилі. Користь для організму

Багато споживачів уникають гострого перцю через пекучий смак. Однак при помірному використанні ця приправа не тільки смачна, але ще й корисна. У складі перцю чилі присутні необхідні вітаміни, в числі яких вітаміни групи В, А, С, К, РР. Плоди рослини багаті на такі мікроелементи, як кальцій, магній і залізо. Завдяки наявності природного антибіотика капсїацина і легкому зігріваючому ефекту перець допомагає боротися з переохолодженням, також він підвищує опірність організму до дії вірусних і бактеріальних інфекцій. Страви з червоним перцем незамінні в період поширення гострих респіраторних захворювань.

Червоний перець стимулює апетит, тому його часто використовують для приготування закусок. Крім того, згідно з численними дослідженнями гостра приправа стимулює вироблення ендорфіну, що призводить до поліпшення настрою. Деякі вчені стверджують, що завдяки регулярному вживанню гострого перцю можна позбутися від безсоння і знизити тривожність.

Нерідко використовується червоний перець чилі для приготування мазей або настоянок, які потім застосовують для усунення м'язового і суглобного болю. Розігріваючий ефект також корисний при боротьбі з облисінням, оскільки червоний перець стимулює волосяні цибулини і сприяє швидкому зростанню нових волосків.

Чилі є натуральним антиоксидантом, який захищає клітини організму від дії вільних радикалів. В результаті приправа надає комплексну дію на організм, перешкоджаючи розвитку запальних процесів і сповільнюючи процеси старіння. Шкіра, нігті, волосся будуть виглядати набагато краще, якщо регулярно їсти чилі.

Види перцю чилі

Культивування пекучого перцю сьогодні здійснюється в різних країнах, тому не дивно, що самих різновидів рослини з'явилася величезна кількість. Складно точно назвати всі сорти гострого перцю, ми розглянемо найпопулярніші види гострого перцю, які використовуються для виготовлення приправи:

  • Хабанеро. Сподобається прихильникам пекучих смаків, тому що це найгостріший перець. Додавати його в їжу варто акуратно, оскільки показники пекучості тут доходять до максимальних значень (350 000 сковілей).
  • Перець кайенский. Володіє вираженим пекучим смаком за рахунок змісту істотної кількості капсаїцину (ступінь пекучості до 50 000 сковілей).
  • Перець халапеньо. Гострота варіюється в межах 2500-8000 сковілей в залежності від умов вирощування, зберігання і приготування. Примітно, що однаково часто в кулінарії використовують як червоний перець халапеньо, так і зелений халапеньо.
  • Анчо чилі. Гострота коливається від 1000 до 2000 одиниць за шкалою Сковілла, що означає, це досить м'який по своїй гостроті перець.

Форма і колір - кращий спосіб, як визначити сорт перцю чилі. Однак в разі використання готової приправи в ідентифікації сортів немає необхідності. Достатньо подивитися склад, оскільки будь-який поважаючий себе виробник вказує, який сорт гострого перцю використаний для виготовлення спеції.

Застосування в кулінарії

Чилі - приправа, яка ідеально підходить до різних страв. Всупереч поширеній думці, перець можна додавати не тільки в основні страви, а й в десерти, а також в напої. Так, сьогодні досить поширеними є десерти з червоним перцем. Чилі додають в гарячий шоколад, цукерки і навіть в морозиво. При термічній обробці чилі не втрачає свої властивості, а навпаки, насичує інші інгредієнти своїм смаком і пікантним ароматом. Сушений перець чилі Cannamela, Приправка, Kotanyi, Nomu можна додавати до м'яса, риби, птиці, овочевих салатів, рагу. Він незамінний для приготування соусів, заправок, маринадів. Чилі обов'язково входить до складу готових сумішей хмелі-сунелі, грам масала, каррі, шічімі. Щоб повністю розкрити ноти сушеної приправи комбінуйте її з куркумою, кардамоном, коріандром і фенхелем.

Ціна перцю чилі

Вартість приправ на ринку України досить різноманітна і залежить від багатьох факторів. Зокрема, на ціну перцю чилі впливає країна походження, виробник, розмір упаковки та її тип. Але в магазині АкваМаркет Ви завжди можете купити перець чилі недорого, замовивши продукцію вподобаного бренду оптом чи вроздріб. Ми зібрали найбільший в Києві асортимент перцю, в якому є мелений перець чилі, сушені цілі стручки, а також перець в пластівцях або слайсами. Ви можете замовити будь-який товар в потрібній кількості, вибравши позиції онлайн на сайті. Абсолютно всі приправи повністю натуральні, а якість гарантована виробником. Ми впевнені, що замовивши перець чилі онлайн, Ви залишитеся задоволені якістю товару і нашого сервісу. Доставка з Києва здійснюється в будь-яку точку країни. Ми налагодили прямі поставки спецій безпосередньо від виробників, тому купити перець чилі можна оптом і за вигіднішою ціною.