Дріжджі - купити Для випічки та десертів у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (7)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Саф-Момент, 11 г, Дріжджі сухі, швидкої дії Саф-Момент, 11 г, Дріжджі сухі, швидкої дії
Саф-Момент, 11 г, Дріжджі сухі, швидкої дії Саф-Момент, 11 г, Дріжджі сухі, швидкої дії
900
Артикул: 57680
Bob's Red Mill,  Дріжджі активні сухі, без глютену, 227 г

на завтра
Артикул: 35860
Bob`s Red Mill, 142 г, Дріжджі харчові, без глютену

на завтра
Артикул: 72571
Culinat, 3х9 г, Дріжджі пекарські, органічні, сухі

на завтра
Артикул: 72570

Дріжджі


Дріжджі є одноклітинні гриби, які існують в природному середовищі. Вони розвиваються на поверхні ягід, плодів і фруктів. Завдяки можливості адаптації під різні умови зовнішнього середовища, вони зберігають життєву здатність навіть при повній відсутності кисню. Головна особливість дріжджових грибів полягає в неймовірній швидкості розмноження і росту. Саме це властивість зробила продукт затребуваним в харчовій індустрії. Чому дріжджі піднімаються? Тепло, вода, живильне середовище і кисень сприяє активації життєвих процесів, коли гриби починають розмножуватися. В процесі хлібопекарські дріжджі виділяють етиловий спирт і вуглекислий газ, який і є причиною підйому тіста.

Зараз ми використовуємо такі види дріжджів: пивні, молочні, хлібопекарські та винні дріжджі. Кожен варіант в свою чергу ділиться на три підвиди: сухі, пресовані, живі. Залежно від категорії і підвиду продукти володіють тими чи іншими властивостями, що визначає застосування дріжджів в тій чи іншій сфері. Розглянемо докладніше основні форми випуску:

  • Живі. Випускаються в рідкій формі, найчастіше використовуються в автентичних пекарнях або великому промисловому виробництві.
  • Свіжі пресовані. Виглядають як брикет пресованого продукту білого або світло-сірого відтінку. Купити дріжджі пресовані можна практично в будь-якому супермаркеті, оскільки цей різновид вважається найбільш затребуваним і популярним. Свіжість продукту визначають за текстурою. Хороші дріжджі при відламуванні кришаться, але ні в якому разі не розпливаються. Єдиний мінус продукту - нетривалий термін зберігання, а також сприйнятливість до зовнішніх умов.
  • Сухі дріжджі активні. Сучасна варіація, що представляє собою гранули у вигляді дрібних кульок. Сухі дріжджі фасують в невеликі герметичні пакетики. Вони відмінно зберігаються, оскільки не контактують із зовнішнім середовищем. Продукт не вимогливий до місця і умов зберігання, універсальний в застосуванні. Перед використанням їх розводять водою, щоб активізувати.
  • Миттєві швидкодіючі. Ще одні сухі дріжджі, головний плюс яких - миттєва реакція без попереднього замочування. Миттєві дріжджі сухі можна відразу додавати в борошно в сухому вигляді.

Не можна сказати однозначно, які дріжджі краще, оскільки всі види однаково ефективні і дієві. При дотриманні рецептури і рекомендацій по активації продукту, якісні дріжджі швидкодіючі добре піднімаються, роблять тісто пишним і повітряним.

Смакові якості

Продукт має характерний смак і аромат. Відкривши пачку дріжджів, ми чуємо аромат хліба або улюбленого пінного напою. Смак свіжих дріжджів приємний, без яскраво вираженої кислоти або різкості.

Застосування в кулінарії

Якщо говорити про кулінарію, то тут дріжджі - це незамінний продукт, який використовується для приготування різноманітних хлібобулочних та борошняних виробів. Головна функція - підняти тісто, зробити його повітряним, пишним, м'яким. Безумовно, можна використовувати розпушувач в якості альтернативи. Але навіть найкращі розпушувачі не спрацюють так, як дріжджі. Краща випічка саме дріжджова. Вона ароматна, смачна, неймовірно пишна. Варіантів використання дріжджів маса. Їх додають в тісто для хліба, млинців, пончиків, коржів, бубликів, пирогів. Дуже смачно виходять оладки на дріжджах рецепт яких легко знайти в інтернеті.

Продукт бродіння і випікання відмінно поєднується з борошном, цукром і злаками. Тому підходить для приготування хліба або оболонки, в яку загортають м'ясо, рибу, субпродукти, ягоди. Саме тому великою популярністю в кулінарії користуються дріжджові:

  • Пиріжки з різними начинками (печені і смажені).
  • Відкриті і закриті пироги.
  • Запечені в дріжджовому тесті сосиски, котлети, сардельки.

Не менш затребувані дріжджі для приготування напоїв. Квас, пиво, деякі сорти вин, медовуха і інші шипучі напої обов'язково містять в складі цей компонент.

Дріжджі і їх корисні властивості

Всупереч поширеній думці, дріжджові гриби - продукт корисний і необхідний для організму. Людина щодня повинна вживати до 7 грам дріжджів, щоб забезпечити добову потребу в мікро- і макроелементах, вітамінах. Продукт благотворно впливає на загальний стан здоров'я, покращує мікрофлору кишечника, а також:

  • Допомагає легше переносити розумові та фізичні навантаження.
  • Підтримує організм в період стресу.
  • Сприяє лікуванню дерматиту, акне, вугрової висипки.
  • Компенсує енерговитрати і заповнює запас корисних речовин.
  • Нормалізує обмінні процеси.
  • Зміцнює імунітет.
  • Позбавляє від хронічної втоми.

Склад дріжджів унікальний, тому вони активізують процеси травлення, покращують всмоктуваність кишечника, підвищують апетит. В результаті покращується загальна здатність організму засвоювати живильні речовини, що надходять з їжі.

АкваМаркет пропонує купити з доставкою дріжджі хлібопекарські Приправка, Мрія, Саф-Момент, Verival та інших відомих виробників. Замовляйте продукти онлайн, а ми швидко відправимо товар з Києва в будь-яку точку країни. Менеджери цілодобово на зв'язку, щоб підказати, як вибрати дріжджі або швидко оформити замовлення.