Підбір за параметрами (11)
Маслини
Маслини - це плоди дерева олива, яка відноситься до сімейства маслинових. Сьогодні відомо більше 50 різновидів цієї рослини. Найбільш поширене воно в Європі, звідки найчастіше маслина потрапляє в Україну. Само по собі це дерево-довгожитель, яке дає невелику темно-зелену кістянку овальної форми. У плодів масляниста м'якоть і щільна маленька кісточка. З давніх-давен оливки стали цінним продуктом харчування, який відомий завдяки своїм цілющим властивостям. Плоди дерева олива маринують, консервують, солять, в'ялять і готують з них різні страви. Українці звикли купувати маслини в розсолі, які упаковані в ламіновану плівку або бляшані, скляні баночки. Консервовані маслини Coopoliva, Maestro de Oliva, Iberica високо цінуються гурманами по всьому світу. АкваМаркет пропонує Вам можливість купити маслини за доступною ціною з доставкою по Києву та Україні.
У нашому каталозі Ви знайдете величезний асортимент продукції від топових брендів. Ми співпрацюємо тільки з перевіреними виробниками, які роблять смачні і корисні маслини відповідно високим стандартам якості. Тільки натуральна консервація за доступною ціною.
Оливки і маслини. Різниця
Багато споживачів впевнені в тому, що оливки і маслини - це плоди різних дерев. Але це помилкова думка. Насправді і оливки, і маслини збирають з одного дерева - оливи. Природний колір плодів оливкового дерева - зелений, і він зберігається як у недозрілих, так і у повністю зрілих плодів. Чорними оливки стають після обробки, насичуючись киснем в спеціальному розсолі. Саме так дає оливи дерево маслини, плоди якого нам добре відомі завдяки темному відтінку.
Ще один відмінний аспект полягає в можливості фарширування. Зелені оливки продають як з кісточками, так і без кісточок, а ще всередині їх наповнюють всілякими начинками. Наприклад, вельми популярні у покупців оливки з лимоном або з креветкою. Чорні маслини не терплять ніяких смакових добавок, тому продаються тільки в чистому вигляді, з кісточкою або без.
Чому чорні оливки називають маслинами? Відповісти на це питання складно, оскільки точної інформації немає. Деякі пов'язують таку назву з тим фактом, що з стиглих і темніших плодів частіше роблять масло.
Хімічний склад, калорійність і користь
Абсолютно всі види маслин є цінним продуктом з точки зору хімічного складу. Плоди оливкового дерева містять незамінні поліненасичені кислоти, комплекс вітамінів і мікроелементів. В надлишку тут вітаміну А, С, Е, жирів, рослинного протеїну, пектину. Тому як масло, так і самі маслини надають на організм тільки позитивний вплив. Ось лише деякі корисні властивості маслин:
- Знижують рівень шкідливого холестерину в крові.
- Нормалізують обмінні процеси.
- Покращують травлення.
- Сприяють поліпшенню роботи ендокринної системи.
- Загоюють суглобові тканини завдяки високому вмісту вітаміну Е.
- Знімають набряклість і усувають больові відчуття.
- Корисні при захворюваннях опорно-рухового апарату, зміцнюють суглоби, регулюють тонус м'язів.
- Антиоксидантна дія, яке перешкоджає впливу вільних радикалів.
- Піклуються про здоров'я шкіри, нігтів і волосся.
Калорійність маслин становить 166 ккал на 100 грам, але все одно продукт вважається корисним і дієтичним.
Маслини в кулінарії
Способів приготувати маслини існує безліч. Ми звикли бачити на прилавках плоди в розсолі, але це лише один з варіантів. Так, в Європі дуже популярні в'ялені маслини, які володіють чудовим смаком. Також їх солять і сушать.
Кухарі та гурмани використовують маслини як інгредієнт для приготування різноманітних страв. Згадайте хоча б класичний рецепт солянки, куди обов'язково додають маслини для пікантності. Канапе, закуски, салати з маслинами - це не тільки смачно, але і корисно. Енергетична цінність страви значно підвищиться, якщо додати в нього кілька плодів дерева оливи. При цьому Ви отримаєте не даремні калорії, а корисні жири та інші необхідні мікроелементи. Різані маслини додають в начинки для пирогів або запіканок. І звичайно ж не варто забувати про напої, в які обов'язково додають плоди дерева олива.
Але і самі по собі маслини - відмінна закуска. Їх подають в невеликих піалах як в чистому вигляді, так і з соліннями, сирами. Дуже добре поєднується маслина з легкими сухими і напівсолодкими винами, вермутом.
Купити маслини недорого
Консервовані маслини затребувані в сегменті кулінарії. Бари, ресторани, кафе по всій Україні активно використовують цей продукт для приготування та подачі різноманітних страв. Тому представники сегмента HoReCa зацікавлені в оптовому замовленні продукту. На АкваМаркет Ви знайдете не тільки будь-які види маслин, але і зможете замовити їх оптом за ціною виробника. В наявності маслини Іберіка, Маестро Де Олива, Diva oliva, Fimtad в банках і пакетах різного об'єму. Доставка продукції здійснюється повсюдно, тому купити маслини оптом можуть замовники з будь-якого регіону України.
Але ми подбали не тільки про оптових, але і про роздрібних покупців, які можуть замовити невелику кількість маслин. Скористайтеся зручною можливістю онлайн-шопінгу, який економить час, гроші і Ваші сили. Доставка якісних продуктів додому або в офіс!