Підбір за параметрами (53)
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
Оливки
Консервовані оливки - це унікальний продукт з незвичайним смаком. Вони солоні, трохи терпкі і пікантні. Плоди дерева олива прекрасно поєднуються з алкоголем, доповнюють сири та овочі, а ще поєднуються з іншими інгредієнтами в складі багатокомпонентних закусок. Ми звикли купувати фаршировані оливки на святковий стіл в якості закуски. А в будні вважаємо за краще їсти оливки з кісточкою або без, тому що це неймовірно смачно і корисно. Про властивості оливок ходять легенди. З них роблять корисну олію, яка має характерний смак і аромат.
Сьогодні культивується понад півсотні видів дерев, тому в продажу є різні сорти оливок. Найпопулярніші оливки Каламата, Халкідікі, Консерволеа, Белла ді Серігнола. Прийнято вважати, що Греція - головна країна, де ростуть оливки. Однак це лише стереотип. Вирощуванням і виробництвом консервованих оливок сьогодні займаються в Марокко, Чилі, Італії, Перу, Ізраїлі і навіть у Франції. Олива - дерево-довгожитель, яке плодоносить протягом декількох років. Воно дає невеликі овальні плоди зеленого кольору з щільною кісточкою. Розмір оливок безпосередньо впливає на їх смакові якості і вартість. Так, грецькі оливки набагато більші за іспанські, відповідно, вони дорожчі, оскільки містять більше олії. Загальноприйнята класифікація передбачає визначення розміру оливок за кількістю штук в кілограмі. Сирі оливки в їжу не вживають, оскільки у плодів досить терпкий смак. Їх маринують, солять, в'ялять, щоб прибрати надмірну терпкість і підкреслити приємні смакові ноти.
Оливки і маслини: в чому різниця
Всім відомо, що є два види плодів - оливки і маслини. Вони відрізняються як за кольором, так і за смаковими якостями. У маслин смак схожий на масло, вони менш солоні і терпкі, тоді як оливки без кісточок характеризуються приємним солонуватим смаком і ароматом прянощів, доданих в маринад. Виникає питання, це різні плоди або однакові?
Насправді і оливки, і маслини ростуть на одному дереві. Обидва варіанти продукту однаково корисні для організму людини. Різниця полягає лише в способі обробки. Чи справді чорні оливки фарбують? Ні, маслини проходять особливу обробку перед консервацією, за рахунок чого і мають такий темно-синій колір. Крім того, зелені оливки з кісточкою - продукт недозрілий, відповідно при консервації або маринуванні вони не змінюють колір. Обробляють чорні оливки для того, щоб усунути гіркоту і терпкість. Однак плоди зберігають свій корисний склад і властивості. Примітно, що слово «маслини» зустрічається тільки в слов'янських мовах, так як в Європі і Америці такі плоди називають «чорні оливки».
Склад і користь оливок
Абсолютно всі види оливок багаті мінералами і вітамінами. У них містяться пектини, калій, залізо, фосфор, катехіни, вітаміни групи В, Е, С. Пектини сприяють очищенню організму від токсинів і шлаків, що особливо важливо для людей, які проживають в неблагополучних екологічних регіонах. Також оливки - користь для серцево-судинної системи. Продукт прискорює кровообіг, відновлює пошкоджені кровоносні судини, надає стінкам пружність і еластичність. Оливки це профілактика мігрені та спосіб знизити кров'яний тиск. Ось ще корисні властивості оливок, про які потрібно знати:
- Розріджують кров і запобігають утворенню тромбів.
- Мають жовчогінну дію.
- Зміцнюють кісткові тканини.
- Підвищують концентрацію уваги.
- Знижують рівень цукру і холестерину в крові.
- Нормалізують метаболізм.
- Рятують від анемії.
- Прискорюють відновлення нервової та кістково-м'язової системи після перенесених травм або інсульту.
- Зміцнюють імунітет.
- Підвищують стійкість до стресів.
- Діють як антиоксидант, гальмуючи природні процеси старіння.
Вітамінний комплекс, який міститься в оливках, сприятливо діє на нервову систему і сприяє зняттю напруги. В результаті Ви відчуваєте бадьорість і прилив сил. Нещодавно вчені виявили, що в оливках містяться особливі речовини, здатні знищувати ракові клітини. Не варто уникати такої корисної консервації в раціоні. Калорійність консервованих оливок становить 145 кКал. Це не так багато з урахуванням корисності продукту. Тому не варто сумніватися, чи корисні консервовані оливки. Краще купити пару баночок продукції відомих виробників і насолоджуватися смаком делікатесу. Оливки Bella Contadina, Fimtad, Iberica Diva oliva замовити Ви можете на нашому сайті. Смачна і корисна консервація, поліпшує здоров'я і сприяє здоровому схудненню.
Застосування в кулінарії
Незважаючи на свій специфічний смак, оливки набули широкого поширення в кулінарії. З них готують всілякі страви. Звичайно, в даному випадку краще використовувати оливки без кісточок Maestro de Oliva або Coopoliva. Рецепти з оливками традиційно присутні в середземноморській кухні. Тут їх додають практично скрізь: в супи, запіканки, закуски, основні страви.
У нашій країні більш популярні салати з оливками. На думку відразу приходить Грецький салат, однак рецептів є маса. З оливками можна робити смачні бутерброди і паштети, намазки і начинки для овочів, які потім запікаються в духовці. Якщо ж Ви не хочете займатися приготуванням багатокомпонентних страв, то можна купити оливки фаршировані лимоном, лососем, тунцем, креветками.
Замовити онлайн справжні і корисні оливки Ви можете на сайті АкваМаркет. Ми зібрали найбільший в Києві асортимент консервованих оливок, охопивши величезну кількість виробників і країн. Оливки Nefeli, Bravo, Rio і інших відомих брендів Ви можете замовити оптом і в роздріб з доставкою по Україні. Спеціальні пропозиції для представників сегменту HoReCa.