Підбір за параметрами (16)
Печінковий паштет
Печінковий паштет - традиційне блюдо німецької кухні, яке сьогодні популярно далеко за межами батьківщини. Жителям України паштети знайомі не з чуток. Це смачний, корисний, поживний продукт, який користується високою популярністю серед покупців. Спочатку паштети готували у вигляді пирогів або пиріжків, однак сьогодні ця закуска є однорідною масою з попередньо приготованих продуктів. Печінковий паштет володіє м'якою консистенцією, його намазують на хліб з маслом, подають до чаю або кави. У світовій кулінарії є тисячі різноманітних рецептів печінкових паштетів і всі вони однаково смачні.
Паштет з печінки не обов'язково готувати самостійно, адже його можна купити в магазині. Різні торгові марки продають консервований паштет в жерстяних або скляних банках. Роблять паштет з печінки курки, качки, гусака, кролика, свині та інших тварин.
Чи є від паштету користь
Всупереч поширеній думці, консервований паштет - продукт не лише смачний, але ще і корисний. Завдяки сучасним технологіям виробництва сировина зберігає максимум корисних компонентів, в числі яких:
- Вітамін А. Зміцнює зір, підтримує здоров'я очей, нормалізує кров'яний тиск і відновлює шкіру.
- Вітамін В 12. Бере участь в синтезі ДНК і еритроцитів, необхідний людям, що страждають на анемію. Покращує якісний склад крові і нормалізує роботу всієї кровоносної системи.
- Вітамін В9. Позитивно впливає на репродуктивну систему, надає сприятливу дію на шлунок.
- Кальцій. Необхідний для здоров'я кісткових тканин.
- Магній. Регулює рівень цукру в крові і тиск.
- Цинк. Зміцнює імунітет.
Безумовно, склад, корисні властивості і калорійність паштету безпосередньо залежать від продуктів, з яких він приготований. Так, паштет з курячої печінки більш дієтичний, а паштет з печінки качки - жирніший. Качина печінка і фуа-гра - це джерело вітаміну РР, калію, селену, а ще поліненасичених жирних кислот Омега-3 і життєво необхідних амінокислот. Вживаючи в їжу паштет пару раз на тиждень, можна відзначити тільки позитивні зміни в самопочутті і стані здоров'я.
З чим подавати печінковий паштет
Ідеальне доповнення до страви - свіжий, хрусткий хліб. Паштет традиційно подають як закуску, він підходить як для сніданку, так і для обіду. Оригінально поєднується паштет з качиної печінки з чорносливом, запеченим яблуком і журавлинним джемом. Нерідко при подачі паштет прикрашають невеликим шаром ягідного желе.
Досвідчені кухарі та гурмани радять підбирати підгарніровку відповідно виду паштету. Так, паштет з курячої печінки добре доповнить свіжий зелений горошок, кукурудза або мікрогрін гороху. Не забудьте додати до страви клітковину, яка сприяє засвоєнню продукту. Свіжа морква, огірок - кращий вибір. Паштет з печінки кролика більш нейтральний, тому його смак потрібно трохи розширити. Поєднуйте блюдо з чим завгодно, аж до цитрусових або ягідних соусів. Паштет з яловичої печінки, навпаки, має насичений і концентрований смак. Це самодостатня страва, яку можна подати тільки з грінками, крекерами або іншими хлібобулочними виробами. Аналогічним способом сервірують паштет зі свинячої печінки. Всі види закусок однаково поживні і смачні, але ось паштети з печінки птиці завжди більш витончені, легкі, делікатні. Тому їх варто додатково поєднувати з іншими компонентами. А ось для м'ясних варіантів це правило не діє. Подавайте яловичий або свинячий печінковий паштет з маслом - і це буде верх гастрономічного задоволення.
Для прикраси паштет можна панірувати горіхами або кунжутом. Це розширить смакову гаму страви, зробивши її ще цікавішою і багатошаровою.
Купити паштет печінковий в Києві
Кому-то паштети здаються досить простою закускою, яку легко приготувати в домашніх умовах. Рецепт печінкового паштету легко знайти в інтернеті, проте приготування страви має свої особливості. Справа не тільки в технології, яку варто дотримуватися, але й у виборі інгредієнтів. Печінка сама по собі є примхливим продуктом. Її потрібно правильно вибирати, обробляти, готувати. Інакше паштет буде гірким, щільним і несмачним.
Якщо Ви не хочете розбиратися в радах, як зробити печінковий паштет в домашніх умовах, рекомендуємо зупинити свій вибір на готовій продукції. Тим більше, що її в нашому магазині Ви знайдете величезну кількість. Консервований печінковий паштет Ятрань, Бащинский, Онисс Паштети - це страви, готові до вживання. Переваги такої продукції очевидні:
- Бездоганний смак і відмінна консистенція.
- Безпечний склад, натуральні м'ясні інгредієнти.
- Тривалий термін зберігання.
- Зручна форма фасування.
- Величезний асортимент смаків, включаючи такі делікатеси, як фуа-гра.
Можливо, Вам сподобається паштет печінковий з грибами або класичний паштет з маслом. Будь-який з цих продуктів Ви можете недорого замовити в нашому магазині з доставкою по всій Україні. АкваМаркет співпрацює тільки з перевіреними виробниками, а поставки товару здійснюються безпосередньо з заводів. Відповідно, наша ціна паштету печінкового значно нижче, ніж в офлайн мережах. Замовляйте товари онлайн, економте час і сили, насолоджуйтеся чудовим смаком вишуканих закусок з печінки!