Артишок - купити Овочева консервація у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (7)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Helcom, 225 мл, Артишоки мариновані
Артикул: 84912
Kier, 390 г, Артишоки серцевини
Артикул: 79284
Castellino, Артишоки в олії, 1 кг Castellino, Артишоки в олії, 1 кг

на завтра
Артикул: 37392
Frantoio di Sant'agata, Артишоки Екстра в оливковій олії Extra Vergine, 290 г

на завтра
Артикул: 37089
Frantoio di Sant'agata, Паста з артишоків, 90 г

на завтра
Артикул: 35009
Lombardi Артишоки нарізані, 2,85 кг

на завтра
Артикул: 38365

Артишок


Напевно Ви бачили його на полицях магазинів або в якому-небудь фільмі, проте мало хто в Україні знає, що таке артишок. Хоча для жителів Італії та інших країн Європи це звичний продукт, який постійно присутній в раціоні. Готують артишоки на грилі, їх маринують в олії або оцті. Але до нас на стіл найчастіше потрапляють консервовані артишоки, закриті в невеликі герметичні баночки. Давайте розберемося в деталях і дізнаємося, для чого корисний артишок і чому варто ближче з ним познайомитися. Адже на смак він дивовижний!

Зимовий король класичної італійської кухні

Дійсно, серед європейських країн саме Італія любить артишоки найбільше. Напевно тому тут з них готують різноманітні страви. Всупереч поширеній думці, артишок - це квітка, але ніяк не овоч чи фрукт. У продукту досить незвичайний смак, а ще він багатий на корисні мікро- і макроелементи. Італійцям продукт доступний 8 місяців в році, і тут артишок цінують не тільки за відмінний смак і хороший хімічний склад, але і за універсальність. Квітки можна готувати різними способами, надаючи готовій страві той чи інший смаковий відтінок.

Як росте артишок в природному середовищі? Це чагарник, який нагадує чортополох. У їжу вживають не розквітлі молоді суцвіття у вигляді лускатих кошиків. Чим молодше плід, тим він смачніший. Згодом лусочки стають щільніші, а сама квітка - непридатною до вживання в їжу. Сьогодні походження артишоків не обмежується тільки Італією. Чагарник вирощують в басейні Середземного моря, що значно розширює вибір продукції.

Склад і корисні властивості

Артишоки багаті кальцієм, залізом, фосфором, вітамінами і рослинним білком. Завдяки такій особливості квітка позитивно впливає на нервову систему. Страви з артишоку знімають стрес і невроз, викликані надмірним нервовим перенапруженням. Ще одна унікальна особливість продукту - це природний афродизіак, який підвищує лібідо. Поліфеноли і флавоніди, що входять до складу артишоку, сприяють зниженню рівня поганого холестерину в крові. Ось ще деякі корисні властивості артишоку:

  • Покращує кровообіг і зміцнює роботу серцево-судинної системи.
  • Нормалізує обмінні процеси.
  • Зміцнює імунітет.
  • Має антиоксидантну дію, захищаючи організм від дії вільних радикалів.
  • Зменшує кількість склеротичних бляшок в судинах.
  • Покращує травлення, стимулює зростання корисної мікрофлори в кишечнику, є профілактикою дисбактеріозу та інших проблем з шлунково-кишковим трактом.
  • Нейтралізує надлишок натрію.
  • Сприятливо діє на печінку.
  • Має м'яку сечогінну дію, допомагаючи позбутися від набряків.

При цьому калорійність артишоку становить всього 47 кКал, що робить продукт дієтичним і корисним. Артишоки можна їсти всім, в тому числі і людям з цукровим діабетом.

З чим подавати артишоки

Для кулінарів цінність представляє корінь артишоку і його листя. Смак у рослини трохи солодкуватий з невеликою металевою ноткою. За консистенцією артишок нагадує спаржу або селеру, а от м'якоть його ближче до баклажанів - така ж м'яка і делікатна. З артишоків страви бувають абсолютно різні. Класична італійська закуска - артишоки в олії. Молоді плоди маринують в особливій суміші рідких компонентів і трав, завдяки чому артишок просочується прянощами і набуває пікантного хрускіту. Роблять з артишоків паштет, додають в начинку для піци або приправляють пасту. У Римі досить поширений рецепт артишоків у фритюрі, які готують на американський манер. Є маса рецептів, як приготувати артишок фарширований. Продукт фарширують, маринують, солять, смажать, подрібнюють, відварюють і запікають. Що приготувати з артишоку:

  • М'ясне рагу з додаванням овочів.
  • Мікс-салат з блакитним сиром і маринованим артишоком.
  • Курячий суп з вершками, зеленню і яйцем.
  • Запечені скибочки артишоку, фаршировані цибулею, морквою і сиром.
  • Отварной артишок як гарнір до м'ясних або рибних страв.
  • Запіканка з картоплею і м'ясним фаршем.

Продукт прекрасно поєднується з гранатом, зеленим горошком, цибулею, печерицями, базиліком і м'ятою. Олію можна додавати арахісову і оливкову, молочні продукти - вершки, сметана. Кращий соус для артишоку - айоли або майонез. Також артишок можна поєднувати з відвареним рисом, кедровими горіхами, яловичиною, індичкою і куркою, пармезаном і родзинками.

Замовити консервовані артишоки онлайн

Той, хто не готовий створювати кулінарні шедеври, може спробувати вже готовий продукт, представлений в нашому онлайн-каталозі. АкваМаркет надає можливість купити в Києві артишоки мариновані від кращих виробників: Frantoio di Sant'agata, Bella Contadina, Castellino. Тільки оригінальні рецептури та високоякісні інгредієнти. Артишоки в олії, мариновані і у вигляді паштету, готового до вживання. Відкрийте для себе світ вишуканих італійських делікатесів, купити які можна з доставкою по всій Україні. Нагадуємо, що оптовим замовникам надаються знижки. Деталі дізнавайтеся у менеджера або перевіряйте ціну артишоків після додавання в корзину. Величезний вибір смачної консервації до Вашого столу!