Підбір за параметрами (19)
на завтра
на завтра
Перець
Для українців перець - один з улюблених продуктів. На жаль, він присутній на наших столах не весь рік. Як правило, достаток перцю доводиться на теплу пору року, а ось на зиму доводиться робити заготовки. Господині придумують різноманітні страви з консервованого перцю, які можна їсти взимку. Якщо Ви не хочете морочитися над приготуванням консервації, пропонуємо Вам якісні консерви, виготовлені кращими виробниками. Заготовки з перцю - це консерви з солодкого або пекучого перцю з додаванням солі, масла, оцту, часнику, спецій і додаткових інгредієнтів. У такому вигляді перець надовго зберігає свої смакові якості, а ще за час зберігання набуває нових відтінків аромату.
Саме звичне блюдо з перцю - лечо. Це суміш помідорів, солодкого перцю, цибулі та часнику. Є також інші варіанти. Звичайний маринований перець консервований зберігає форму, не має плодоніжок, стає м'яким і ароматним від трав. Гострий і солодкий перець подають як самостійну закуску, а також використовують для приготування різноманітних страв: салатів, паштетів або намазок, закусок, супів, других страв. З гострим перчиком чилі роблять навіть оригінальні коктейлі.
Корисні властивості перцю і його калорійність
Гіркий перець серед інших сортів виділяється завдяки високій концентрації аскорбінової кислоти. Він має антимікробну, антибактеріальну дію, прискорює обмін речовин, сприяючи схудненню. Рекомендують їсти гострий перець в період поширення респіраторних захворювань. Крім того, чилі і халапеньйо відмінно очищають організм від токсинів, перешкоджаючи передчасному старінню клітин. Калорійність гострого перцю складає 40 ккал.
Болгарський перець покращує стан слизових оболонок, зміцнює зір, піклується про шкіру, волосся і нігті. Їсти овоч рекомендується при остеопорозі, порушенні роботи сальних залоз, при облисінні або авітамінозі. Солодкий перець допомагає боротися зі стресом, знімає загальну втому. Калорійність солодкого перцю складає 25 ккал.
Консервований перець і його різновиди
Українці звикли використовувати тільки два види перцю - гострий і солодкий. Але сьогодні в усьому світі культивується кілька сотень різновидів цього овоча. І кожен сорт має свої смакові відтінки, насичений аромат. Види перцю гострого, які користуються великим попитом:
- Перець чилі. Сильно пекучий і гострий вид перцю, який в невеликих кількостях надає страві особливу пікантність. Перед вживанням краще позбавити чилі від насіння, в яких міститься самий пекучий перцевий жар.
- Перець халапеньо. Його Ви впізнаєте по характерній зеленій оболонці. Це в міру пекучий і гіркий перець, який можна використовувати більш сміливо. Залежно від маринаду гострота може бути взагалі невелика. Халапеньо додають в соуси, супи, сальсу для фахітос, начос або буріто.
- Перець пірі-пірі. Невеликі пекучі перчики помірної гостроти. Після маринування печіння зберігається, смак стає теплим і приємним. Перець пірі-пірі відмінно підійде для приготування м'яса з овочами або плову.
- Перець чері. Пікантно гострий сорт італійського червоного перцю. Завдяки унікальному складу черрі перець зміцнює імунітет і зменшує біль у суглобах. Відмінна самостійна закуска для любителів гострого.
Якщо говорити про негострі різновиди, то найбільше покупці люблять солодкий перець. Він м'ясистий, смачний і соковитий. Залежно від маринаду йому надають той чи інший смаковий відтінок. Деякі перці солодші, інші солоні, у третіх вловлюється пряність трав, а у четвертих домінує кислота оцту.
Який перець замовити
Як бачите, є різні види перцю і способи їх приготування. Не варто використовувати один рецепт лечо з перцю і їсти тільки одне звичне блюдо. Спробуйте кулінарні шедеври, приготовлені в різних куточках світу. Спеціально для Вас АкваМаркет підготував величезний вибір овочевої консервації, де Ви неодмінно знайдете блюдо на свій смак. Можливо, Вам сподобається класичний маринований перець. А може бути, Ви хочете замовити пасту з червоного перцю, щоб використовувати для приготування інших страв. Зверніть увагу на фарширований перець, який вже продається у вигляді повноцінної самостійної закуски. Фета, трави, оливки - це лише мала частина того, чим можна фарширувати перці. Однак пам'ятайте про те, що використання додаткових інгредієнтів підвищує калорійність заготовки.
Верес, Buono, Rio, Germe 212 - всі ці та інші бренди Ви знайдете в нашому онлайн-каталозі. Більше немає потреби заготовляти перець на зиму в домашніх умовах, адже натуральна і якісна консервація недорого завжди під рукою. Досить відкрити наш магазин і швидко оформити замовлення. Доставка діє по Києву і всій Україні. Є можливість замовити болгарський перець оптом. Тільки смачні і якісні продукти до Вашого столу!