

Підбір за параметрами (8)
Каперси
Мало хто знає, що таке каперси насправді. Багато українців сприймають цей продукт як сорт огірків або оливок. Насправді каперси - це не плоди, а бутони чагарнику із сімейства каперсникових. Найбільшу цінність в кулінарії є бутони до 7 мм в діаметрі. Колір їх варіюється від зеленого до блакитного. Якщо бутони не зірвати вчасно, то вони перетворяться в красиві рожево-білі квіти з помітними довгими тичинками фіолетового кольору. А ось якщо пошкодити розквітлу квітку, можна почути той самий знайомий аромат - пряний, гострий, схожий на запах гірчиці.
Смачна спеція середземноморської кухні сьогодні вирощується в Греції, Іспанії, Італії, Алжирі. Однак спочатку походження каперсів досить екзотичне: чагарник родом з Азії та Африки. Сьогодні каперси вважаються найпопулярнішою і затребуваною приправою у всьому світі. Гострувато-солоні бутони ідеально гармоніюють зі стравами з м'яса і риби, їх додають в піцу і всілякі соуси, а ще подають до мартіні.
Замовити справжні каперси, замариновані за традиційними рецептурами Середземномор'я, Ви можете на сайті АкваМаркет. Консервовані каперси від кращих виробників - Bella Contadino, Diva Oliva, Iberica, Rio. Купуйте онлайн, доставка діє по всій Україні. Великий вибір консервації відмінної якості, яку можна купити в роздріб та оптом. В наявності банки різного об'єму, серед яких Ви точно підберете відповідний товар. Все каперси мають свіжі терміни виробництва і зберігаються відповідно до рекомендацій виробника. Замовляючи продукти на АкваМаркет, Ви отримуєте дійсно якісні та свіжі продукти харчування з чудовим смаком.
Каперси: як ростуть
Кущ каперсів на Стіні Плачу в Єрусалимі - найвідоміший представник даного виду, але сьогодні знайти цю дивовижну рослину можна в багатьох країнах Середземномор'я. Квіти розпускаються після заходу сонця і цвітуть тільки до обіду наступного дня. Використовують в кулінарії молоді бутони, які ще не встигли розпуститися. Вони насичені ефірними маслами і саме з них виходить дуже смачна приправа.
Щоб зберегти максимум смаку бутони збирають вручну, сортуючи за розміром. Зібрані квіти залишають в тіні в'ялитися, щоб вони не засохли на відкритому сонці. Потім їх засипають сіллю і заливають маслом. Витримка бутонів займає 2-3 місяці, після чого приправа надходить у продаж.
Користь вживання страв з каперсами
Квіткові бутони багаті рутином і вітаміном С, в них є йод, клітковина, органічні кислоти. При регулярному вживанні страв з каперсами можна відзначити позитивні зміни в стані здоров'я. Так, знижується артеріальний тиск, поліпшується регенерація тканин, зміцнюється серце і судини. Як ще діють каперси на організм:
- Усувають больові відчуття.
- Надають антисептичну дію.
- Допомагають справитися з неврозами і нервовим перенапруженням, викликаним стресом.
- Покращують стан шкіри, волосся і нігтів.
- Нейтралізує алергічні реакції і запальні процеси.
- Нормалізують рівень холестерину в крові.
- Зміцнюють імунітет.
- Покращують роботу головного мозку, підвищують концентрацію уваги.
Що робити з каперсами, якщо вони занадто солоні? Досить вимочити бутони у воді, і з них вийде зайва сіль. Вживати приправу можна з будь-якими продуктами, але дієтологи настійно рекомендують поєднувати каперс і м'ясо. Бутон має антиоксидантну дію в ході окислювальних процесів, запущених тваринним білком. Калорійність каперсів залежить від складу маринаду, в якому їх консервували. Однак самі по собі бутони легкі і дієтичні, їх калорійність становить 23-25 кКал на 100 грамів.
Каперси: з чим їх їдять
Смак каперсів досить яскравий, в ньому поєднуються гострі і солоні ноти. Тому продукт отримав застосування в багатьох кухнях світу: турецькій, італійській, грецькій, марокканській. У сирому вигляді квіткові бруньки неїстівні, тому їх обов'язково піддають будь-якій обробці. Найчастіше їх маринують, використовуючи оцет і сіль. Завдяки цьому каперси набувають гірчичний смак і терпкий аромат, який посилює смакоароматичні характеристики готового блюда.
Використовують каперси помірно і обережно, оскільки якщо трохи переборщити, можна зіпсувати навіть найвишуканіший рецепт. Однак, незважаючи на подібні особливості, це вельми поширення додаток до різноманітних страв. Ось лише кілька ідей, з чим поєднуються каперси: супи, холодні і гарячі закуски, м'ясо і риба.
Традиційно бутони не використовують повністю, а розтирають, подрібнюють або шаткують. Тому каперси незмінно присутні в складі різноманітних соусів і салатних заправок. Тартар, равігот, валюте, а також знаменитий каперсний соус не обходяться без цієї пікантної добавки. Рецепти страв з каперсами відрізняються в залежності від регіональних особливостей. Наприклад, гарячий соус з каперсів, поданий до відвареної баранини, є класикою кухні Британії. Середземноморська кухня використовує капесри для приготування ароматичного масла, яке потім йде в маринади і соуси. Тоді як в нашій країні частіше можна зустріти звичайний салат з каперсами і анчоусами. Найкраще продукт поєднується з такими прянощами, як базилік, материнка, часник, орегано і розмарин.
Всі ці спеції, а також самі каперси купити Ви можете на нашому сайті. Величезний вибір продуктів для Ваших кулінарних експериментів. Ціна каперсів багато в чому залежить як від виробника, так і від розмірів квіткових бруньок. Чим вони більші, тим смачніше, відповідно, тим вище буде ціна. Однак на сайті АкваМаркет Ви завжди зможете вигідно купити каперси в Києві, замовивши брендову продукцію за доступною ціною.