Підбір за параметрами (0)
Кріплене вино
Кріплене вино - це особливий різновид алкогольних напоїв, який за смаком кардинально відрізняється від сухих або напівсолодких вин. На противагу легкому букету тут присутня насичена, місцями пряна композиція з різних смакоароматичних відтінків. Кріплене вино часто в післясмаку має карамельно-горіхові ноти, відтінки шоколаду і пряну родзинку спецій. Портвейн, херес, мадера - це найвідоміші види кріплених вин, які сприймаються як самобутні і індивідуальні алкогольні напої. Якісні кріплені вина не мають нічого спільного з дешевим портвейном, який продають в магазинах в тетрапаках або пляшках. Технологія виробництва кріпленого вина має свої особливості, які і дарують напою особливий смак. Роблять вино з винограду з додаванням дистильованого спирту. І подібний крок робиться не стільки для підвищення вмісту алкоголю, а скоріше для збільшення терміну зберігання та примусової зупинки процесу бродіння сировини. В результаті виходить солодке, трохи пряне і міцне вино, яке так люблять гурмани по всьому світу.
Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує і Вам відкрити для себе ці приголомшливі напої. У нашому магазині Ви можете замовити онлайн кріплене вино від кращих світових виробників. Херес, портвейн, мадейра і інші різновиди класичних напоїв запропоновані в нашому каталозі у величезному достатку. Молоді, витримані і вантажні кріплені вина з Іспанії, Італії, Португалії, Франції, які стануть ідеальним подарунком для цінителів і гурманів. Не пропустіть можливість вибрати і купити з доставкою в Київ або по Україні якісне кріплене вино за супер вигідною ціною.
Десертні вина: що це
Такий алкогольний напій характеризується високим ступенем солодощі. Десертне вино, так само як і кріплене вино, виробляється з білих і чорних сортів винограду. Міцність його досягає 17%. Це головна підказка, як зрозуміти, що вино кріплене. Досить поглянути на його міцність. Якщо вона перевищує 14%, значить, напій містить багато спирту.
Насправді десертні вина вважаються найбільш міцними серед всіх інших різновидів. Однак тут і криється секрет, ніж кріплене вино відрізняється від столового. У кріплене і десертне вино спирт додають примусово, тому напій стає максимально солодким і міцним. А ось в столових винах етил утворюється в процесі природного бродіння.
Найвідоміші види кріпленого вина і їх особливості
Портвейн гідно займає місце найвідомішого кріпленого вина. Всупереч поширеній думці, сьогодні це не один сорт, а, скоріше, група вин. Справа в тому, що смак і органолептичні характеристики портвейну безпосередньо залежать від сорту винограду, часу дозрівання і країни виробника. Залежно від цих характеристик смак і аромат значно змінюється в ту або іншу сторону. Наприклад, портвейн Ruby Ports володіє фруктовим букетом, а Reserve Ruby досить міцний витриманий напій. Вантажні портвейни обов'язково мають в післясмаку ноти карамелі і чорносливу. Продовжувати можна безкінечно. Крім портвейну варто звернути увагу і на такі кріплені вина:
- Херес. Традиційний алкогольний напій Іспанії. Херес також має різні смакові якості в залежності від сорту винограду і часу дозрівання напою. Є молоді вина з ароматом цитрусових і мигдалю, міцність яких не перевищує 14%. А витримані сорти хересу стають більш сухими, лоскочуть смакові рецептори нотами інжиру, сухофруктів і мигдальних кісточок. Вміст алкоголю досягає 18%.
- Мадейра. Дивовижне кріплене вино з Португалії зі специфічним ароматом карамелі, диму і кави. Трохи схоже на херес, проте виробляється трохи інакше. Вино Мадера практично не псується. Завдяки додаванню спирту воно не прокисає, а згодом стає лише смачніше і вишуканіше.
- Марсала. Традиційне сіцилійське кріплене вино, в якому змішані карамельні, смолисті, фруктові смакові ноти. В ароматі вгадуються відтінки горіха і ягід. Марсала - вино досить міцне, вміст спирту досягає 15-20%. Однак при дегустації ця міцність не заважає, оскільки смак у напою глибокий і багатогранний.
Не варто забувати і про вермут. Переважно він виготовляється зі світлих сортів винограду. Головна особливість вермуту - яскравий аромат прянощів, зокрема - полину. Вермути бувають сухі і солодкі, тому можна легко купити кріплене вино на свій смак. Вермут сьогодні часто використовують для приготування класичних коктейлів, таких як Роб Рой, Негроні, Мартіні.
З чим подавати кріплене вино
Щоб повною мірою насолодитися смаком вишуканого кріпленого вина слід дотримуватися правил його подачі. Важливо не тільки охолодити напій до певної температури і вибрати правильний келих, але ще і підібрати закуску до пари сорту вина.
Традиційно кріплені вина подають в келихах для хересу, попередньо охолодивши напій до 15-16 градусів. Портвейн, херес ідеально поєднуються з пряними і солоними закусками. В пару до напою можна запропонувати витриманий сир, такий як Грано Падано, Чеддер, Гауда. Поєднуються напої з запеченою дичиною, птицею, фуа-гра, грибами і тунцем. Нерідко вермут подають з насиченими основними стравами, в числі яких м'ясо оленя або кабана. Вантажні кріплені вина ідеально доповнять смак горіхів, шоколаду, вершкових сирів, смажених каштанів. Витриманий херес відмінно підійде до іспанських закусок тапас, пікантних морепродуктів і хамону. Багато сомельє рекомендують дегустувати кріплене вино в пару з десертами, включаючи морозиво.
Величезний асортимент кріплених вин і оригінальних закусок до них Ви завжди знайдете в нашому магазині. АкваМаркет - це зручний спосіб за лічені хвилини купити елітний алкоголь і закуски, не залишаючи дому чи офісу. Доставка діє по всій Україні!