Кріплене вино - купити Вино у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Кріплене вино


Кріплене вино - це особливий різновид алкогольних напоїв, який за смаком кардинально відрізняється від сухих або напівсолодких вин. На противагу легкому букету тут присутня насичена, місцями пряна композиція з різних смакоароматичних відтінків. Кріплене вино часто в післясмаку має карамельно-горіхові ноти, відтінки шоколаду і пряну родзинку спецій. Портвейн, херес, мадера - це найвідоміші види кріплених вин, які сприймаються як самобутні і індивідуальні алкогольні напої. Якісні кріплені вина не мають нічого спільного з дешевим портвейном, який продають в магазинах в тетрапаках або пляшках. Технологія виробництва кріпленого вина має свої особливості, які і дарують напою особливий смак. Роблять вино з винограду з додаванням дистильованого спирту. І подібний крок робиться не стільки для підвищення вмісту алкоголю, а скоріше для збільшення терміну зберігання та примусової зупинки процесу бродіння сировини. В результаті виходить солодке, трохи пряне і міцне вино, яке так люблять гурмани по всьому світу.

Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує і Вам відкрити для себе ці приголомшливі напої. У нашому магазині Ви можете замовити онлайн кріплене вино від кращих світових виробників. Херес, портвейн, мадейра і інші різновиди класичних напоїв запропоновані в нашому каталозі у величезному достатку. Молоді, витримані і вантажні кріплені вина з Іспанії, Італії, Португалії, Франції, які стануть ідеальним подарунком для цінителів і гурманів. Не пропустіть можливість вибрати і купити з доставкою в Київ або по Україні якісне кріплене вино за супер вигідною ціною.

Десертні вина: що це

Такий алкогольний напій характеризується високим ступенем солодощі. Десертне вино, так само як і кріплене вино, виробляється з білих і чорних сортів винограду. Міцність його досягає 17%. Це головна підказка, як зрозуміти, що вино кріплене. Досить поглянути на його міцність. Якщо вона перевищує 14%, значить, напій містить багато спирту.

Насправді десертні вина вважаються найбільш міцними серед всіх інших різновидів. Однак тут і криється секрет, ніж кріплене вино відрізняється від столового. У кріплене і десертне вино спирт додають примусово, тому напій стає максимально солодким і міцним. А ось в столових винах етил утворюється в процесі природного бродіння.

Найвідоміші види кріпленого вина і їх особливості

Портвейн гідно займає місце найвідомішого кріпленого вина. Всупереч поширеній думці, сьогодні це не один сорт, а, скоріше, група вин. Справа в тому, що смак і органолептичні характеристики портвейну безпосередньо залежать від сорту винограду, часу дозрівання і країни виробника. Залежно від цих характеристик смак і аромат значно змінюється в ту або іншу сторону. Наприклад, портвейн Ruby Ports володіє фруктовим букетом, а Reserve Ruby досить міцний витриманий напій. Вантажні портвейни обов'язково мають в післясмаку ноти карамелі і чорносливу. Продовжувати можна безкінечно. Крім портвейну варто звернути увагу і на такі кріплені вина:

  • Херес. Традиційний алкогольний напій Іспанії. Херес також має різні смакові якості в залежності від сорту винограду і часу дозрівання напою. Є молоді вина з ароматом цитрусових і мигдалю, міцність яких не перевищує 14%. А витримані сорти хересу стають більш сухими, лоскочуть смакові рецептори нотами інжиру, сухофруктів і мигдальних кісточок. Вміст алкоголю досягає 18%.
  • Мадейра. Дивовижне кріплене вино з Португалії зі специфічним ароматом карамелі, диму і кави. Трохи схоже на херес, проте виробляється трохи інакше. Вино Мадера практично не псується. Завдяки додаванню спирту воно не прокисає, а згодом стає лише смачніше і вишуканіше.
  • Марсала. Традиційне сіцилійське кріплене вино, в якому змішані карамельні, смолисті, фруктові смакові ноти. В ароматі вгадуються відтінки горіха і ягід. Марсала - вино досить міцне, вміст спирту досягає 15-20%. Однак при дегустації ця міцність не заважає, оскільки смак у напою глибокий і багатогранний.

Не варто забувати і про вермут. Переважно він виготовляється зі світлих сортів винограду. Головна особливість вермуту - яскравий аромат прянощів, зокрема - полину. Вермути бувають сухі і солодкі, тому можна легко купити кріплене вино на свій смак. Вермут сьогодні часто використовують для приготування класичних коктейлів, таких як Роб Рой, Негроні, Мартіні.

З чим подавати кріплене вино

Щоб повною мірою насолодитися смаком вишуканого кріпленого вина слід дотримуватися правил його подачі. Важливо не тільки охолодити напій до певної температури і вибрати правильний келих, але ще і підібрати закуску до пари сорту вина.

Традиційно кріплені вина подають в келихах для хересу, попередньо охолодивши напій до 15-16 градусів. Портвейн, херес ідеально поєднуються з пряними і солоними закусками. В пару до напою можна запропонувати витриманий сир, такий як Грано Падано, Чеддер, Гауда. Поєднуються напої з запеченою дичиною, птицею, фуа-гра, грибами і тунцем. Нерідко вермут подають з насиченими основними стравами, в числі яких м'ясо оленя або кабана. Вантажні кріплені вина ідеально доповнять смак горіхів, шоколаду, вершкових сирів, смажених каштанів. Витриманий херес відмінно підійде до іспанських закусок тапас, пікантних морепродуктів і хамону. Багато сомельє рекомендують дегустувати кріплене вино в пару з десертами, включаючи морозиво.

Величезний асортимент кріплених вин і оригінальних закусок до них Ви завжди знайдете в нашому магазині. АкваМаркет - це зручний спосіб за лічені хвилини купити елітний алкоголь і закуски, не залишаючи дому чи офісу. Доставка діє по всій Україні!