Підбір за параметрами (22)
на завтра
Томатна паста
Наш раціон складно уявити без такого продукту, як помідори. У теплу пору року томати щодня з'являються на столах українців у вигляді апетитного салату або легкої нарізки. Однак томат в Україні - продукт сезонний, тому з приходом зими він зникає з прилавків. Привізні томати стають дорожче, та й смак у них зовсім не такий. Саме тому в Україні популярні такі заготовки, як томатна паста, сік або морс. Паста рятує господинь, коли під рукою немає свіжих томатів, а страви припускають їх наявність. Примітно, що з томатної пасти можна приготувати абсолютно будь-які страви. Це справжня знахідка для тих, хто любить помідори і хоче їсти їх цілий рік. Готують з томатної пасти соуси, використовують її для борщу або солянки, роблять підливу для м'яса або птиці. Є маса рецептів, як приготувати томатну пасту вдома. А якщо не хочеться морочитися, то завжди можна купити томатну пасту Руна, Ніжин, Торчин, Чумак, заглянувши в наш інтернет-магазин. АкваМаркет відібрав найкращі продукти для Вашого столу. Якісна томатна паста - це смак свіжих помідорів в кожній страві. Упакована вона не тільки у великі банки, але і порційні пакети, які можна використовувати разово для приготування того чи іншого блюда. Величезний асортимент брендів, доступні ціни, можливість купити онлайн томатну пасту оптом для підприємств сегменту HoReCa.
Склад і калорійність
Що являє собою цей продукт? Томатна паста виходить в результаті термічної обробки свіжих помідорів. Виробники використовують достигли, м'ясисті томати, очищають їх від насіння і шкірки, ретельно подрібнюють, додають сіль і уварюють до потрібної консистенції. Завдяки термічній обробці в готової пасти зменшується кількість вологи, але в той же час підвищується вміст сухих речовин. В результаті виходить густий концентрат, який займає набагато менше місця, ніж той же томатний сік. Отже, однієї банки томатної пасти вистачить надовго. Це кращий вихід для всіх, хто любить раціонально використовувати простір. Томатна паста на зиму здатна повноцінно замінити помідори в готових стравах. Ви не відчуєте ніякої різниці, адже концентрований і густий продукт - це ті ж помідори, тільки уварені до певної консистенції. Калорійність томатної пасти становить 80 ккал на 100 грам продукту.
Користь томатної пасти
Численні дослідження показують користь томатів для здоров'я людини. Томатна паста Чумак, Руна, Торчин, вироблена відповідно до стандартів, зберігає в собі максимум корисних речовин. Тому так само, як і свіжі томати, паста має потужну антиоксидантну дію. Продукт перешкоджає утворенню та розвитку ракових клітин. Цю здатність томат отримав завдяки пігменту лікопіну. Він перешкоджає поділу клітин пухлини, а також запобігає мутаційним процесам ДНК. А оскільки паста - це концентрат, отже, в ній лікопіну міститься більше.
Також цінний продукт завдяки своєму дренажному ефекту. Томати здатні виводити з організму зайву рідину, тим самим нормалізуючи роботу нирок. Крім того, томатна паста знижує кров'яний тиск, зменшує запальні процеси, що протікають в суглобах, допомагає боротися з ревматизмом або подагрою. Регулярне вживання страв з томатною пастою допомагає впоратися з депресією або стресом, покращує стан шкіри, підвищить її еластичність і поліпшить колір.
Томатна паста і її застосування в кулінарії
Томатна паста вважається однією з найпоширеніших смакових добавок нарівні з сіллю або перцем. Її додають в блюда на початку приготування. Вона прикрашає композицію соусів, підлив, густих супів або борщів. Паста відмінно поєднується з базиліком, пряними травами, цибулею, часником, орегано, гострим перцем. Є маса рецептів томатної пасти і страв з неї. Ось лише кілька ідей для натхнення:
- Паста з томатним соусом. Тут кухареві відкриваються практично безмежні можливості, так як соусів на основі томатів є величезна кількість. Вони можуть бути солоними, солодкими, густими або рідкими, кислими, гострими і неймовірно пекучими. Навіть найпростіші макарони з томатною пастою перетворяться в вишукану страву італійської кухні. Варто лише проявити фантазію. Обсмажте на сковороді цибулю і моркву, додайте трохи фаршу, присмачіть масу улюбленими приправами і не забудьте в кінці додати томатну пасту, попередньо розбавивши її з водою. Отриману підливу подавайте разом з макаронами.
- Соус для піци з томатної пасти. Найпростіший і недорогий спосіб приготувати італійську піцу. Досить трохи розвести пасту водою, додати спеції і вуаля - у Вас готовий ароматний соус для коржа.
- Густий суп. Всього одна столова ложка, додана в каструлю улюбленого супу, кардинально змінить смак страви. Він стане більш насиченим, цікавим, пікантним. Томати відмінно доповнять суп з морепродуктів, яловичини, свинини, птиці, квасолі.
З томатної пасти за лічені хвилини можна зробити соус до м'яса або курки, підливу для запікання котлет, тефтельок, а також просту намазку для хліба або лаваша. Саме тому томатна паста набула такого широкого поширення в кулінарії. На відміну від свіжих помідорів, вона довго зберігається, має концентровану текстуру і дивовижний смак. У магазині АкваМаркет Ви можете купити будь-які види продуктів для своїх кулінарних експериментів. А ми своєчасно доставимо замовлення в будь-яку точку країни.