Підбір за параметрами (8)
Аджика
Серед найпопулярніших кавказьких соусів особливе місце займає аджика. Ця гостро-пекуча приправа завоювала серця мільйонів гурманів по всьому світу. Сьогодні складно точно сказати, звідки з'явилася аджика. Абхази запевняють, що саме вони подарували нам цей соус, але грузини з ними не погодяться. В Абхазії є стара легенда, згідно з якою аджика з'явилася зовсім випадково, і придумали її пастухи. Щоб вівці швидше набирали вагу, доводилося вдаватися до хитрощів. Для того, щоб тварини їли більше трави, їм давали багато солі. Однак в той час сіль була рідкістю і коштувала чималих грошей. Тому власники худоби додавали до солі пекучі приправи. Тільки ця хитрощі не відлякала підприємливих чабанів, які розбавляли сильним суміш пряними травами і часником. Так і з'явилася апирпил-джік (перцева сіль) - та сама суха аджика, яка стала візиткою кавказької кухні. Напевно Ви здивувалися, але класичний рецепт не передбачає використання помідорів. Додавання томатів - вже варіація.
Так чи інакше, суха або томатна аджика полюбилася мільйонам гурманів. Цей пікантний соус стимулює апетит, робить страви ароматними і неймовірно смачними. Розкрити особливості смаку справжньої аджики Вам пропонує інтернет-магазин АкваМаркет. Ми відібрали найкращі соуси від топових виробників і зібрали їх в один зручний онлдайн-каталог. Замовляйте аджику онлайн з доставкою по Києву та Україні!
Чим корисна аджика
Багатий склад компонентів забезпечує соусу широкий спектр корисних дій. Гостра аджика багата вітамінами А, РР, С, вітаміни групи В, а також мінеральними речовинами. У ній міститься бор, хром, фтор, мідь, кальцій, магній і інші корисні компоненти. Завдяки присутності цибулі, часнику приправа аджика має бактерицидні властивості, тому бореться з шкідливими вірусами, бактеріями і зміцнює імунітет. Крім того, соус сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт, прискорює обмінні процеси, ніж допомагає позбавлятися від зайвої ваги. Поряд з нормалізацією травлення відбувається поліпшення роботи кровоносної системи. Соус дарує заряд бадьорості та енергії, корисний при частих застудах. При цьому калорійність аджики становить всього 59 кКал на 100 г. Хоча звичайно ж точна калорійність буде залежати від рецептури. Якщо Ви використовуєте готовий соус Руна, Торчин, дані параметри вказані на упаковці.
З чим подавати аджику
Гострий соус хороший з будь-якими першими і другими стравами. Традиційно їм доповнюють барбекю або шашлик. Пікантний томатний соус з нотами часнику, пряних трав і спецій гармонійно підкреслює смак приготованого на відкритому вогні м'яса. Але навіть якщо вилазка на природу у Вас не запланована, купити аджику Верес або Рецепти тітоньки Адж можна для звичайних страв. Подавайте соус до плову, смаженої свинини, запеченої курки, борщу чи супу, м'ясного рулету, відварного язика. Заради перекусу соус можна просто намазати на шматочок хліба або лаваша, це не менш смачно.
Нерідко суху аджику додають безпосередньо в соуси, маринади, перші страви і запіканки, щоб надати їм особливу родзинку. Спробуйте і переконайтеся самі. Всього щіпка сухої приправи, додана до запеченого в духовці картоплі, перетворить звичайну трапезу в справжній бенкет смаків.
Популярні види аджики
Сьогодні знамениту приправу готують не тільки в Абхазії, але і інших країнах світу. Класичний рецепт аджики отримав масу інтерпретацій, кожна з яких по-своєму смачна. Ось основні різновиди, які завоювали велику популярність:
- Аджика грузинська. До складу обов'язково входить солодкий і пекучий перець, часник, винний оцет і інші грузинські прянощі.
- Аджика вірменська. Її відмінна риса полягає в присутності стиглих, м'ясистих помідорів, завдяки чому соус виходить більш свіжим і кислим.
- Аджика болгарська. Овочева суміш з додаванням томатів, болгарського і пекучого перцю. Інгредієнти перемелюють на м'ясорубці і обов'язково додають сіль, місцеві приправи.
- Аджика китайська. Мало схожа на класичний соус, оскільки готується у вигляді однорідної пасти.
- Аджика кубанська. Так звана «сира аджика», яка не піддається термічній обробці. Як консервант використовується столовий оцет. У соусі також є помідори.
- Аджика турецька. Сподобається любителям гостренького, адже в ній є перець чилі. Також турки додають в соус рослинне масло, що надає йому особливу консистенцію.
Купити аджику в Києві з доставкою
У нашому каталозі Ви знайдете суху і консервовану аджику, вже готову до вживання. Завдяки герметичній упаковці соуси зберігають насичений смак і аромат, не псуються. Ми ретельно відстежуємо терміни виробництва і продаємо тільки якісний, натуральний продукт. Серед наших постачальників такі бренди, як Руна, Торчин, Верес, Рецепти тітоньки Адж. Купити аджику в Києві можна як в роздріб, так і оптом. Зверніть увагу, що при оптовому замовленні діють приємні знижки, які дозволять додатково заощадити.
Аджика - неймовірно смачний, корисний, незвичайний соус, який додасть блюдам кавказьку нотку. Замовляйте аджику на АкваМаркет і насолоджуйтеся смаком справжніх національних прянощів!