Підбір за параметрами (30)
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
на завтра
Келихи для коктейлів
Навіть самий смачний і популярний коктейль, приготований за всіма правилами, не буде ідеальним без правильної сервіровки. Подача коктейлів і змішаних напоїв - ціле мистецтво, де посуд грає не менш важливу роль, ніж правильна рецептура. Склянки для коктейлів є логічним продовженням його приготування. Це своєрідний завершальний штрих, так само як облямівка з цукрового піску або скибочка лайма на краю посудини. Зовнішній вигляд напою привертає увагу і спонукає замовити ще. Саме тому в ресторанах, барах і кафе обов'язково повинні бути різні фужери для коктейлів.
Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує всім поціновувачам змішаних напоїв якісний посуд для правильної подачі. Келихи різного виду, поштучно і в наборах, виконані з прозорого або кольорового скла. Склянки і фужери з візерунками, малюнком, однотонні - будь-який каприз легко задовольнити, коли перед очима всеосяжний асортимент посуду від топових брендів. Готуйте улюблені лонгери методом фраппе, крастаз або шейкерато. А ми допоможемо підібрати відповідний посуд, яки й додасть напоям ідеальний зовнішній вигляд.
Аперитив і правила його подачі
Алкогольний або безалкогольний аперитив - це напій, що сприяє посиленню апетиту. Тому подають його безпосередньо перед трапезою, щоб створити невимушену атмосферу за обідом. Традиція подавати аперитив прийшла з Франції. З роками цей ритуал увійшов в звичку, а потім став правилом етикету. Сьогодні в модних ресторанах і гастропабах обов'язково подають абсолютно різні алкогольні і безалкогольні аперитиви - від класичного сухого вина або шампанського до гіркого вермуту або хересу.
Згідно з правилами, хороший аперитив містить мінімум цукру і невисокий відсоток алкоголю, однак подібні норми дотримуються не скрізь. Так, жителі Мексики звикли починати трапезу з кріплених вин і неймовірно солодких лікерів. А ось слов'яни вважають за краще пробудити апетит чаркою прохолодної горілки. Також як аперитив подають такі напої: віскі, абсент, коньяк, джин, сангрію, міцне пиво, вино, шампанське. Обсяг і форма келиха підбирається відповідно типу алкоголю. Для шампанського - традиційні фужери флюте, для горілки стопки невеликого розміру, для ликерів - витончені чарки на тонкій ніжці.
Які види коктейлів використовувати як аперитив
Для аперитиву добре підходять безалкогольні коктейлі, однак більшість споживачів все-таки віддає перевагу в якості початку напоям з алкоголем. Які алкогольні коктейлі найчастіше подають перед обідом або вечерею:
- Апероль шприц. Знаменитий італійський трав'яний біттер змішують з просекко, додають лід, содову і часточку апельсина.
- Джин тонік. Класичний коктейль, який розбудить апетит.
- Маргарита. Дивовижний лонгдрінк з текіли, соку лимона і солодкого лікеру, який подають в красивому бокалі незвичайної форми з солоною кромкою.
- Зелений мексиканець. Ще один коктейль з текілою, в який додають динний або банановий лікер і свіжовичавлений сік лимона. Для подачі використовують чарки для шотів.
- Блакитна лагуна. Коктейль, який чудово освіжає в літню спеку. Складається з лікеру з яскраво вираженим смаком апельсина і трав, горілки, льоду, часточки лимона для прикраси.
- Мохіто. Солодкий, насичений лонгдрінк зі свіжим смаком лайма і м'яти. Примітно, що мохіто може подаватися як з ромом, так і без нього. Безалкогольна версія досить популярна на узбережжі в літній період. Сезонно мохіто готують з додаванням різних ягід, фруктів (полуничний, смородиновий, малиновий і т.д.).
Діжестів і правила його подачі
Діжестів - це загальна назва напоїв, які призначені для поліпшення травлення. Крім того, вони сприяють очищенню смакових рецепторів від їжі. Хороший діжестів не тільки завершує трапезу, але і допомагає організму переварити їжу. Тому в даній групі алкогольних напоїв частіше присутні настоянки, наливки та міцні напої з вираженим смаком. Доречні лікери, бальзами, коньяки і віскі, кріплені десертні вина і граппа. Європейці воліють завершувати ситну вечерю келишком лікеру-біттера, такого як Jagermeister або Suze. Американці люблять бренді і коньяки. Примітно, що багато напоїв можуть виступати як аперитивом, так і діжестівом. Важливе правило - вони не повинні дублюватися під час одного застілля.
Для діжестіва келихи підбирають з урахуванням напою, який подають. Лікери сервірують в чарках, для бренді кращий келих це тамблер, кальвадосом або коньяком наповнюють бокал-сніфтер. Нерідко в якості дижестива подають коктейль. У числі найбільш популярних - віскі сауер, еспресо мартіні, коник. Зверніть увагу, що склянки для лонгерів різні, але вибирають їх відповідно головному компоненту.
Які келихи для коктейлів знадобляться
Плануючи укомплектувати домашній або ресторанний бар посудом, важливо визначити види келихів для коктейлів, які обов'язково знадобляться. Барний посуд настільки різноманітний, що охопити всі типи фужерів навряд чи вийде. Для початку придбайте келихи для віскі, шампанського, склянки типу хайболл, харрикейн і коллінз. В якості стартового набору також потрібно мати винні фужери і кілька різнотипних чарок. Це універсальний посуд, в якій можна подавати різні алкогольні і безалкогольні коктейлі.
Далі рухайтеся згідно перевагам. Келихи для коктейлів є більш вузького призначення, наприклад, келих для маргарити або чаша для пуншу, в яких подають виключно один вид коктейлю. Підбирайте посуд відповідно меню, поступово розширюючи коктейльну карту.
На сайті АкваМаркет Ви можете купити келихи для коктейлів поштучно або в наборі, вибравши оптимальний варіант для дома або ресторана. Доставка по Києву і Україні здійснюється в найкоротші терміни. Ми подбаємо про те, щоб Ви могли отримати не тільки гастрономічне, а й естетичне задоволення від коктейлю, поданого в відповідному келиху.