Чарки для горілки та лікерів - купити Келихи і чарки у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (5)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Pasabahce, bistro, 6 шт. х 60 мл, Набір чарок на ніжці, скло Pasabahce, bistro, 6 шт. х 60 мл, Набір чарок на ніжці, скло
Артикул: 30936
LSA international Boris, 50 мл,  ЛСА Інтернешнл, Келих для горілки, 2 шт. LSA international Boris, 50 мл,  ЛСА Інтернешнл, Келих для горілки, 2 шт. LSA international Boris, 50 мл,  ЛСА Інтернешнл, Келих для горілки, 2 шт.

на завтра
Артикул: 48062
LSA international, Bar Culture, 2 шт., Набір келихів Шот, скло, 35 мл LSA international, Bar Culture, 2 шт., Набір келихів Шот, скло, 35 мл LSA international, Bar Culture, 2 шт., Набір келихів Шот, скло, 35 мл

на завтра
Артикул: 65993
Spiegelau, Perfect Serve Collection, 4 шт., Набір келихів Шот, кришталеве скло, 0,055 л Spiegelau, Perfect Serve Collection, 4 шт., Набір келихів Шот, кришталеве скло, 0,055 л Spiegelau, Perfect Serve Collection, 4 шт., Набір келихів Шот, кришталеве скло, 0,055 л

на завтра
Артикул: 66049

Чарки для горілки та лікерів


До сих пір не вщухають суперечки про посуд для горілки: як називається правильно? Хтось впевнений, що стопки, інші наполягають на терміні «чарка». Ми допоможемо дізнатися істину.

Історія посуду для міцного алкоголю йде далеко в минуле. Про перші стопках відомо ще в I столітті нашої ери. І якщо спочатку посуд був лише у людей забезпечених, то сьогодні чарки Богемія або Люмінарк можна побачити практично в кожному будинку. Розберемося в основних термінах і чому чарка і стопка - різні речі.

Стопка - це ємність у вигляді циліндра або бочки. У неї рівна основа і немає ніяких ручок або ніжок. Форма посуду досить проста, тому частіше використовується для міцного алкоголю - горілки або коньяку. Оскільки таким напоям частіше віддають перевагу чоловіки, дизайн у стопок досить простий. Максимум - це кольорове скло або узорчаті стінки. Безумовно, можна знайти подарунковий набір стопок Bohemia з незвичайним оформленням. Але це, швидше, виняток із правил, ніж регулярна практика.

А ось чарки легко виділяються за рахунок своєї вишуканості та елегантності. У них подають різні напої, в тому числі лікер або настоянки. Серед шанувальників такого алкоголю чимало жінок, тому чарки більш витончені. У ємності є тоненька ніжка, за яку тримаються при піднятті тосту або розпивання напою.

Чарка і стопка. Відмінності, про які потрібно знати

Перші стопки, що з'явилися в побуті, робили з натурального дерева, оскільки посуд зі скла був не кожному по кишені. Сьогодні ситуація діаметрально протилежна, оскільки більшість виробників пропонує купити чарки для горілки або лікеру саме зі скла. Плануючи придбання, виникає логічне запитання: як відрізнити стопки від чарок? Ці прості характеристики допоможуть Вам зорієнтуватися в асортименті:

  • У стопок циліндрична форма і гранована або округлена підстава без ніжки. Чарки для лікеру традиційно мають форму кулі і доповнюються витонченою тонкою ніжкою.
  • Стопки більш стійкі і зносостійкі за рахунок відсутності ніжки. Це варто враховувати, якщо Ви плануєте пишне гуляння. Чарка на ніжці б'ється частіше, а також вона менш стійка на столі.
  • Середній обсяг чарки становить 25 мл або 30 мл, а ось у стопок він досягає 50 мл і 100 мл. Набір чарок можна придбати для подачі лікерів, вин та інших напоїв, в тому числі коктейлів. А ось набір стопок підходить тільки для горілки, коньяку або іншого міцного алкоголю.

Однак сьогодні найчастіше вироби відрізняються безпосередньо цільовим призначенням. Класифікують посуд відповідно напою, який потрібно в ньому подавати.

Види стопок і чарок

Спеціалізований барний посуд Spiegelau, Bohemia має грамотно продуманий дизайн, завдяки якому розкриває всі особливості напою. Уважно ознайомтеся з характеристиками, щоб знайти свій ідеальний варіант. Отже, які бувають вироби:

  • Чарки для шотів. Ємності класичної трапецієподібної форми об'ємом 80-100 мл. Найчастіше виготовляються з рівного безбарвного скла, щоб було видно вміст.
  • Чарки для текіли. Вони вузькі, високі і невеликі. Дно трохи менше по діаметру, ніж верх. Місткість становить 30-60 мл, чого достатньо для одного-двох ковтків напою. Завдяки широкій шийці на чарку зручно додавати часточку лайма чи лимона.
  • Чарки для лікеру. Вони вишукані і витончені, зовні нагадують келих вина. Оскільки лікер - це напій зі своїм характером, подають його обов'язково в спеціальному посуді. Довга ніжка чарки перешкоджає передчасному нагрівання напою. Лікерні чарки розраховані на 40-80 мл рідини.
  • Коньячні чарки. Найбільш місткий посуд об'ємом 75-200 мл. Особливо ефектно виглядають коньячні чарки з кришталю, оскільки цей матеріал володіє максимальною прозорістю і красиво переломлює світло.
  • Стопки для горілки. Використовуються для настоянок, наливок, горілки і подібних міцних алкогольних напоїв.

Є простий секрет, як вибрати відповідні стопки. Чим міцніший алкоголь, тим менша повинна бути посудина, в якій він подається.

Де купити чарки і стопки недорого

Шанувальникам міцних алкогольних напоїв, а також власникам барів, ресторанів або кафе інтернет-магазин АкваМаркет пропонує якісний посуд за ціною виробника. В наявності стопки і чарки топових брендів: Spiegelau, Bohemia, Люмінарк і т.д. Є як стримані і лаконічні стопки, так і елегантні чарки Bohemia серія Claudia або чарки для горілки Люмінарк з кольорового скла. Наша доставка діє повсюдно по всій Україні, тому замовити барний посуд може кожен, незалежно від місця проживання. Загляньте в каталог, тут маса пропозицій, а ще акції і приємні знижки на оптові замовлення. З АкваМаркет Ви легко укомплектуете бар підходящим посудом, витративши на це мінімум часу і грошей!