Келихи для вина - купити Келихи і чарки у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (54)

Ще
Ще
- грн
Сортування: За замовчуванням
Olens Жадор, 350 мл, Келих для вина, пластик
Артикул: 80220
Olens, Бонна, 250 мл, Келих для вина, блакитний, скло Olens, Бонна, 250 мл, Келих для вина, блакитний, скло
Артикул: 80171
Olens, Вінтаж, 250 мл, Келих для вина, рожевий, скло Olens, Вінтаж, 250 мл, Келих для вина, рожевий, скло
Артикул: 80172
Olens, Грейсток, 125 мл, Келих для вина, сірий, скло
Артикул: 80193
Olens, Кубок, 270 мл, Келих для вина, рожевий, скло
Артикул: 80174
Olens, Кубок, 270 мл, Келих для вина, синій, скло
Артикул: 80175
Olens, Роял, 280 мл, Бокал для вина, блакитний, скло
Артикул: 80170
Olens, Смарагд, 250 мл, Келих для вина, синій, скло Olens, Смарагд, 250 мл, Келих для вина, синій, скло
Артикул: 80173
Palm, Alfresco, 300 мл, Келих для вина з тритану, не б'ється, 1 шт. Palm, Alfresco, 300 мл, Келих для вина з тритану, не б'ється, 1 шт.

на завтра
Артикул: 74378
Riedel, Winewings Riesling, 1,017л, Келих для білого вина, кришталь Riedel, Winewings Riesling, 1,017л, Келих для білого вина, кришталь Riedel, Winewings Riesling, 1,017л, Келих для білого вина, кришталь

на завтра
Артикул: 74401
Spiegelau, Salute, 4 шт. х 465 л, Набір келихів для білого вина, кришталь Spiegelau, Salute, 4 шт. х 465 л, Набір келихів для білого вина, кришталь Spiegelau, Salute, 4 шт. х 465 л, Набір келихів для білого вина, кришталь

на завтра
Артикул: 48058
Zalto, 2 шт х 400 мл, Набір келихів для білого вина, скло Zalto, 2 шт х 400 мл, Набір келихів для білого вина, скло

на завтра
Артикул: 65968
Zieher, Vision Intense, 2 шт х 640 мл, Набір келихів для вина, кришталь Zieher, Vision Intense, 2 шт х 640 мл, Набір келихів для вина, кришталь

на завтра
Артикул: 65977

Келихи для вина


Правильний келих під вино - чи не основне правило успішної дегустації. Смакові особливості напою визначає не тільки його склад, а й грамотна подача. Саме тому важливо купити келихи для вина, підібравши їх під улюблені сорти напоїв. Червоні, рожеві, білі, сухі і напівсолодкі, витримані і столові - різновидів вина так багато, що деяким споживачам складно підібрати посуд. Але ми підкажемо, як знайти ідеальні фужери і для чого потрібно купити посуд різних типів. Ну а наш магазин - це чудовий майданчик, де купити келихи для вина можуть як досвідчені сомельє, так і прості поціновувачі напою. Величезний асортимент якісного посуду від топових виробників. Тільки найкращі матеріали, ідеально вивірена форма і доступна ціна. АкваМаркет - це гарантія того, що Ви отримаєте келихи для вина точно в строк, незалежно від територіального розташування в Україні. Доставка працює без вихідних, а замовлення приймаються цілодобово.

Чому важливо правильно підібрати винні келихи

Багато хто вважає, що підбір посуду під вино несе лише естетичний характер. Дійсно, з точки зору психології форма і особливості келиха відповідають за наш настрій. Так, чисті, прозорі судини дарують відчуття легкості, а кольорові келихи налаштовують на грайливий лад. Однак грамотний вибір посуду відповідає не тільки за наш настрій, але і визначає смакові особливості вина. Наприклад, варто пам'ятати про розташування смакових рецепторів на поверхні язика. Кінчиком язика ми відчуваємо солодкість, бічними частинами - кислоту, а рецептори, що відповідають за сприйняття гірких акцентів, знаходяться недалеко від гортані. Отже, один і той же напій, поданий в різних ємностях, матиме різний смак.

Є принципова різниця в посуді і з точки зору хімії. Як відомо, смакові особливості вина визначають ароматичні з'єднання під назвою феноли. Форма келихів безпосередньо впливає на кількість фенолів. У широкому келиху площа зіткнення органічних речовин з киснем більша, що робить вино ще більш сухим на смак. Тому якщо Ви хочете відчути повну гаму смаку, варто купити в Києві келихи для вина, які підходять під різновид уживаного напою.

Келихи для червоного і білого вина: чим відрізняються

Щоб легко зорієнтуватися у величезному асортименті, не обов'язково заучувати назви келихів для вина. Досить розібратися в ключових відмінностях ємностей. Отже, як відрізнити келихи для червоного вина від келихів для білого:

  • Фужери під червоне вино більш круглі, «пузаті» і об'ємні. Їх видає широке горлечко, яке забезпечує безперешкодне проходження кисню всередину посуду. Так напої розкривають всі відтінки смаку найкращим чином. Ніжка у ємності досить довга.
  • Келихи для білого вина Ви впізнаєте по більш короткій ніжці і вузькому обідку. Крім того, під біле вино фужери завжди мають форму тюльпана, а ось під червоне вино посуд за формою варіюється.
  • Оскільки червоне вино завжди більш пряне, концентроване, в міру терпке, його вживають з посуду певного розміру. Тому якщо Ви бачите великі келихи для вина, будьте впевнені в тому, що це посуд для вина червоних сортів. З такого фужера напій пити приємно і зручно, вино потрапляє на рецептори, що відповідають за солодкий смак, тому Ви відчуєте всю багатошаровість купажу. У келихах для білого вина червоний сорт може здатися надмірно кислим, оскільки напій не дістає до потрібних рецепторів.

Келихи для червоного вина

Традиційно вино червоних сортів подають в келихах Бургундія або Бордо. В даному випадку назви трохи умовні. Спочатку обидва види келиха використовувалися для конкретних сортів вин, але сьогодні в них подають напої різних сортів і вікових груп. Розберемося в особливостях посуду докладніше.

Келих Бордо найкраще розкриває вина з високим рівнем танінів (Каберне, Совіньон, Мерло). Тому келих для вина легко впізнати за великим обсягом і яйцеподібній формі. Обсяг 600 мл і більше. Ободок трохи закруглений, щоб заправляти вино на центральну частину язика. Відповідно, ємності розкривають солодкі ноти смаку і аромату, пом'якшуючи гіркоту танінів при першому ковтку.

Келихи для вина Бургундія призначені для подачі сорту Піно-Нуар, однак посуд універсально підійде під інші вина з помірним вмістом танінів. Тому якщо Ви шанувальник Бароло, Барбареско та інших напоїв з високою кислотністю, рекомендуємо купити набір келихів Luminarc, щоб відчути всю красу композиції. Посуд легко впізнати по кулястій формі і обсягу (він перевищує 700 мл). Келих Бургундія концентрує увагу на солодких нотах, в той же час приховує підвищену кислотність напою.

Келихи для білого вина

На відміну від фужерів під червоне вино келихи для білого менші і витонченіші. Обсяг не перевищує 350 мл, що дозволяє легко підтримувати оптимальну температуру при подачі. Ординарні білі вина подають в келихах Шардоне. Це ємності з круглою підставою і звужуючимся догори обідком. Кислі вина подають у вузьких і високих келихах, а білі ігристі вина і шампанське - в келихах Флют і Флер.

Будь-які види келихів для вина Ви зможете знайти на сторінках магазину АкваМаркет. Ми відібрали посуд кращих виробників, в числі яких Люмінарк, Eclat, Богемія, Spiegelau. Оригінальні кришталеві, скляні, вантажні горіння келихи для вина, ціна яких стане для Вас приємною несподіванкою. Зверніть увагу, що для підприємств сегменту HoReCa діють значні знижки. Але і роздрібні замовники можуть купити келихи для вина Люмінарк онлайн за низькою ціною. Відправлення товарів по Києву та Україні здійснюється в найкоротші терміни. Ви можете замовити фужери поштучно або купити келихи для вина 6 шт, 4 шт, 2 шт.