Вермішель - купити Макарони у Києві, доставка води - АкваМаркет
0

Вермішель


Вермішель - це макаронні вироби, які неймовірно популярні не тільки в Італії, але і в інших куточках світу. Дослівно термін «вермішелі» (vermicelli) перекладається як «маленькі черв'ячки». У продукту споконвічно італійське походження, а перші згадки про такий різновид пасти відносяться ще до 13 століття. Назву макарони отримали завдяки своєму зовнішньому вигляду. Це довгі або короткі тонкі палички, приготовані з прісного тіста. На відміну від спагетті, вермішель трохи коротша і тонша. Знаючи ці особливості, пасту легко відрізнити серед інших різновидів довгих макаронів.

Виробництвом вермішелі займається величезна кількість брендів, в числі яких Barilla, Козуб, Divella, Pasta Zara, Чумак. Пасту випускають з різною формою поперечного перерізу: круглою, еліпсоподібною, квадратною. Залежно від розміру перетину є такі види вермішелі:

  • Звичайна, діаметром не більше 1,5 мм.
  • Любительська, діаметром не більше 3 мм.
  • Вермішель-павутинка, діаметром не більше не більше 0,8 мм. Найтонша паста, яка володіє неймовірно ніжним смаком. Готується вона швидше за інші види.

Також вермішель можна розділити на два види залежно від довжини: є паста довга (понад 200 мм) і коротка (менше 100 мм). Кожен різновид використовується для приготування тих чи інших страв. Так, тонка вермішель краще підходить для гарнірів або різних рецептів пасти. Наприклад, вермішель по-флотськи з м'ясом і цибульним соусом краще всього виходить зі звичайної и любительскої пасти. А ось якщо Ви хочете приготувати суп з вермішеллю, то краще вибирати пасту товщу. Вона не розвариться і не втратить форму. Для рецепта «смажена вермішель» відмінно підійде павутинка, оскільки вона швидко приготується і вбере в себе спеції і соус.

З чого роблять вермішель і якою вона буває

У вермішелі досить простий склад. Як правило, пасту готують з води, солі, борошна та яєць. Залежно від виду борошна змінюється калорійність і корисні властивості продукту. Рекомендується їсти вермішель з твердих сортів пшениці, оскільки в її складі крім цінних білків містяться вітаміни групи В, Е, РР, незамінні амінокислоти і мікроелементи, в числі яких кальцій, залізо, магній. Однак зараз вермішель готують не тільки з пшеничного борошна. Розглянемо найбільш поширені варіанти:

  • Рисова вермішель. Класичний інгредієнт для приготування страв азіатської кухні. Не варто плутати рисову вермішель і фунчозу, про яку ми поговоримо трохи пізніше. Рисова вермішель не містить глютену, тому підходить для харчування людей з непереносимістю цієї речовини. Це прекрасна альтернатива для класичних макаронів, більш корисна з точки зору впливу на організм. Рисова локшина легко засвоюється, позитивно діє на нервову систему, підтримує міцність судин, а завдяки мінеральним речовинам вона зміцнює нігті, волосся і покращує стан шкіри.
  • Фунчоза. Це тонка вермішель з крохмалю. Ще її називають скляна локшина, тому що при варінні вона стає прозорою. Фунчоза випускається з крохмалю бобових, канни, маніока, рису і кукурудзи. Вермішель має різні розміри і діаметр перетину. Вона дуже тонка і її легко переготувати. Тому уважно вивчайте упаковку, де вказано, скільки вариться вермішель даного типу. У фунчози немає яскраво вираженого смаку, але вона відмінно абсорбує смак і аромат інших продуктів. Традиційно її поєднують з морквою, цибулею, маринованим перцем і редькою. Нерідко локшину подають з рибою і морепродуктами. А ще з нею можна готувати незвичайні салати.
  • Вермішель швидкого приготування. Щоб її приготувати достатньо залити пасту окропом і настояти кілька хвилин. Вермішель Мівіна випускається з різними добавками, соусами і приправами для поліпшення смакових якостей.

А це корисно?

Незважаючи на високу калорійність, вермішель володіє масою позитивних властивостей. Особливо, якщо мова йде про пасту з твердих сортів пшениці. Всупереч поширеній думці, вона не сприяє набору ваги, а навпаки, стимулює схуднення. Оскільки паста - джерело складних вуглеводів, вона дає великий запас енергії. Не виникає різкого стрибка рівня цукру в крові, Ви довше відчуваєте ситість, оскільки продукт перетравлюється рівномірно. Також в вермішелі немає жиру. Якщо поєднувати її з дієтичними продуктами, такими як нежирне м'ясо, птиця, морепродукти, високобілкові сири, овочі, можна приготувати чудове і корисне блюдо, яке не відіб'ється на фігурі.

Вермішель багата клітковиною, тому стимулює обмінні процеси і роботу кишечника. Вона сприятливо позначається на стані нервової системи, діє як природний антиоксидант, забезпечує запас вітамінів і мікроелементів. Чи потрібно їсти вермішель? Однозначно так. Готуйте з неї звичайні і молочні супи, гарніри до м'ясних і рибних страв. Експериментуйте з рецептами пасти на основі овочевих, вершкових соусів.

Магазин АкваМаркет завжди прийде на допомогу всім шанувальникам кулінарних експериментів. У нас можна недорого купити фунчозу, рисову локшину і вермішель з твердих сортів пшениці. В наявності паста від топових брендів: Хуторок, La Pasta, Barilla, Reggia. АкваМаркет працює навіть в умовах повного локдауна, своєчасно доставляючи товари по Києву і Україні.

filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (21)

- грн
Ще
Сортування: За замовчуванням
Bich Chi, 60 г, Локшина рисова зі смаком курки Бич Чи
Артикул: 31586
La Pasta, 400 г, Макарони Ла Паста, Вермішель тонка La Pasta, 400 г, Макарони Ла Паста, Вермішель тонка
Артикул: 9227
Козуб, 500 г, Макарони цільнозернові, локшина
Артикул: 71242
Мівіна, Вермішель зі смаком курячого бульйону, 60 г
Артикул: 31079
alt
Упаковкою
Хуторок, 0,8 кг, Макарони вермішель коротка
Артикул: 47990
Bich Chi, 200 г, Вермішель рисова Бич Чи

на завтра
Артикул: 33961
Gentile Semini, 500 г, Макарони Джентайл, Семіні

на завтра
Артикул: 34779
Локшина Фунчоза 0,5 кг Локшина Фунчоза 0,5 кг

на завтра
Артикул: 34986
Bich Chi, 200 г, Вермішель рисова Бич Чи
Артикул: 31580
Divella Filini №79, 500 г, Макарони Дівелла Филини, Вермішель
Артикул: 47344
Felicetti, Макарони Філіні з яйцем, 500 г
Артикул: 34395