Горіх пекан - купити Горіхи у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Горіх пекан


Завдяки своїм унікальним лікувальним властивостям і незвичайному смаку горіх пекан відомий у всьому світі. Регулярно вживаючи в їжу ці горішки, можна відзначити поліпшення роботи всіх основних систем життєдіяльності організму. Більш того, пекан діє як потужний антиоксидант, тому здатний продовжити молодість і красу.

Походження у горіха досить екзотичне. Дерево горіх пекан росте в Північній Америці. Найчастіше воно зустрічається в південних і східних штатах США - Айові, Техасі, Індіані, Теннессі. Тут ці горішки широко поширені, з ними роблять пироги, десерти та інші страви. Також дерево добре росте на Кавказі, в Криму і Австралії. Щоб плодоносити, деревам карія пекан потрібен вологий, жаркий літній клімат і подібні регіони підходять для цього якнайкраще.

Горіхи пекан вживають в їжу в сирому і смаженому вигляді, їх можна сушити. Найчастіше продукт зустрічається в якості інгредієнта для приготування всіляких цукерок і солодощів, таких, як праліне. У США роблять легендарний пиріг з горіхів пекан, який Ви напевно бачили в американських фільмах. Але сьогодні його можна приготувати і вдома, купивши смачні горішки для начинки. Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує купити з доставкою горіхи пекан за найдоступнішою ціною. Цей горіх відноситься до числа дорогих продуктів, але у нас Ви зможете заощадити і замовити дійсно якісні горішки за ціною виробника. Відмінний продукт, гарантія якості, бездоганний смак і знижки при замовленні оптом. Купити горіхи пекан може житель кожного міста України, адже наша служба доставки відправляє посилки з Києва в будь-яку точку країни. Працюємо навіть в умовах суворого локдауна!

Склад і калорійність

У пошуках альтернативного джерела білка багато людей звертають увагу на індійський горіх. Дійсно, він відмінно замінює тваринний протеїн, при цьому багатий різноманітними поживними речовинами і вітамінами. У складі продукту присутні білок, жири, вуглеводи, фолієва кислота, тіамін, марганець і цинк. Пекан очищений досить калорійний. З'ївши 100 г цих горішків, організм отримає 691 ккал.

Користь для організму

Достаток мононенасичених жирів і дубильних речовин обумовлює ефективність горіха в профілактиці і лікуванні різних захворювань. Ядра пекана містять гамма-токофероли, які оберігають білки, жири і ДНК клітин від окислення. За зниження рівня холестерину в крові відповідають фітостероли. Крім того, вони запобігають розвитку варикозної хвороби та атеросклерозу. До корисних властивостей пекана відноситься:

  • Заповнення дефіциту вітамінів і профілактика авітамінозу.
  • Прискорення обмінних процесів і ефективне розщеплення жиру.
  • Зміцнення структури волосся, нігтів і шкіри.
  • Стримування зростання ракових клітин.
  • Підтримка нормального функціонування нервової системи.
  • Очищення шлунково-кишкового тракту і поліпшення перистальтики.
  • Зниження кров'яного тиску.

Особливості застосування

Завдяки своїм властивостям і цінному складу горіхи пекан активно використовуються в різних сферах. Найчастіше це кулінарія, косметологія і народна медицина.

Горіх пекан в кулінарії

У горіха пекан смак насичено вершковий, з відтінками ванілі і шоколаду. Тому він широко використовується в кулінарній галузі. З ним готують десерти, салати і другі страви. Наприклад, горіхи пекан дивовижно підкреслюють смак запеченої курки. З ядер отримують масло, яке за смаком нагадує оливкову. Воно добре поєднується з рисом, грибами, салатами.

Горіхи пекан в дієтології

При дотриманні дієтичного харчування горіхи відмінно заповнюють дефіцит поживних речовин. Отже, невеликої жменьки цілком достатньо для того, щоб отримати добову норму мікро-, макроелементів, корисних жирів і вітамінів.

У народній медицині

Масло горіха пекан застосовується для загоєння дрібних ран і сонячних опіків. Воно швидко знімає запалення, прискорює регенерацію тканин. Також подрібнені ядра можна змішати з медом або заварювати чаєм. Це ефективний засіб в боротьбі проти вірусних та інфекційних захворювань.

Горіхи пекан в косметології

Щоб нормалізувати роботу сальних залоз власникам шкіри жирного і сухого типу косметологи обов'язково рекомендують вживати горіхи пекан.

Горіхи пекан: як чистити

Витягти ядра з шкаралупи допоможуть підручні засоби: орехокол, молоточок або плоскогубці. Пам'ятайте, що під час чистки будуть сипатися уламки шкарлупок, тому працювати треба обережно. Чистка пекана нагадує чистку волоських горіхів, отже, з процесом не виникне ніяких труднощів.

Як бачите, горіхи пекан - це цінний продукт харчування, який неодмінно повинен бути присутнім в раціоні людини. Замовляйте горіхи пекан онлайн, а ми швидко доставимо посилку в будь-яку точку країни!