Купити Турку Онлайн 24/7 - АкваМаркет
0

Турка


Шанувальники різноманітних кавових напоїв точно знають, що їх смак і аромат залежить не тільки від якості зерна, а й від способу приготування. Щоб заварювати подрібнені кавові зерна використовується турка і джезва. На відміну від кавомашини, тут напій готується вручну з безпосередньою участю людини. Але саме тому він і виходить таким смачним, насиченим, ароматним.

Походження турки досить заплутане, а точну дату її появи навряд чи назве навіть досвідчений історик. У будь-якому випадку, цей аксесуар і сьогодні користується незмінним попитом у гурманів по всьому світу. Збереглося безліч рецептів, як готувати каву в турці. Кожна країна має свій національний рецепт, якому притаманні певні смакові якості.

Переваги турки

Однією з ключових переваг подібного посуду є естетичність. Мідна або керамічна джезва виглядає неймовірно стильно. Тому такі предмети навмисно залишають на увазі, щоб створювати певний настрій або підкреслювати інтер'єр. Але це далеко не всі переваги посуду:

  • Відмінний смак напою. Кава в турці розкриває максимум смакоароматичних властивостей. Для багатьох гурманів джезва - це єдино вірний спосіб приготування напою.
  • Простота догляду. Посуд не вимагає особливого догляду, легко миється, служить максимально довго. Багато варіантів підходять для миття в посудомийній машині.
  • Можливість готувати каву за будь-якими рецептами. Любителі експериментів і нових смаків можуть приготувати різноманітні напої. Кава по-турецьки, еспрессо, гляссе, кава по-віденськи - всі ці рецепти доступні і прості в реалізації, якщо під рукою є підходяща турка і хороше зерно.
  • Естетика процесу. Гурмани перетворюють приготування кави в особливий ритуал, насолоджуються кожним етапом.

Джезва незамінна в ситуаціях, коли відсутня електрика. Крім того, величезним плюсом аксесуара є доступна вартість. Навряд чи за такою ж ціною можна купити хорошу кавоварку. А ось замовити онлайн якісну турку може кожен.

Який матеріал краще

У продажу зустрічаються абсолютно різні варіанти, кожен з яких має свої особливості. З цієї причини вибрати виріб не так просто, як здається на перший погляд. Давайте розглянемо найбільш затребувані матеріали для турки:

  • Мідь. Довговічний, зносостійкий і красивий матеріал, який користується величезним попитом. Турка мідна всередині покривається оловом, сріблом або нержавіючої сталлю, щоб запобігти окисленню. До переваг виробів можна віднести рівномірний нагрів, стійкість до високих температур, однорідну екстракцію кавового зерна. Мідні турки легкі, зручні і недорогі.
  • Алюміній. Трохи поступається по міцності міді. Але такі ємності набагато легші за інші варіанти, тому алюмінієві турки часто беруть в походи і на пікніки. Метал швидко остигає, немає необхідності довго чекати.
  • Скло. Універсальний і зручний посуд для початківців кавоманів. Оскільки стінки ємності прозорі, стежити за процесом підняття кавової пінки дуже легко. Скляна турка для кави швидко нагрівається, не окислюється, не втрачає властивості і зовнішній вигляд через роки експлуатації. Якщо Вам потрібен посуд, який можна мити в посудомийці, то краще купити турку зі скла.
  • Кераміка. Відмінний вибір для використання в домашніх умовах. Керамічна турка для кави розкриває смак і аромат зерна, довго утримує тепло, не окислюється. Повністю безпечний і екологічний матеріал, який ніяк не змінює якості і аромат напою. Навіть після припинення теплового впливу ззовні напій всередині ємності продовжує настоюватися. Керамічні турки, виготовлені вручну на гончарному крузі, виглядають неймовірно стильно і стануть повноцінною деталлю інтер'єру.
  • Срібло. Розкішний, елегантний матеріал, який здатний значно збагатити смак і аромат готового напою. Однак через високу ціну не кожен може купити турку в Києві. Срібні ємності довговічні, красиві і практичні. Але їх потрібно регулярно чистити.

Турка гейзерна і електрична

Ще два види ємностей, яким варто приділити особливу увагу. Напевно Ви бачили гейзерні турки, тому що вони були поширені 10-20 років тому. Зараз мода на подібні товари знову актуалізується. Давайте детально розберемося, що представляють собою обидва варіанти.

Турка електрична працює від мережі і її очевидною перевагою буде швидкість роботи. Вона зручна в експлуатації. Вам не потрібно розбиратися, як варити каву в турці. Досить насипати порошок, залити його водою і включити кнопку. Завдяки своїй конструкції посудина може мати різні обсяги, тому готувати улюблений напій можна для різної кількості людей. Функція автоматичного відключення виключає ймовірність того, що кава «втече».

Гейзерна кавоварка, призначена для плити. Відрізняється за принципом роботи. Коли пристрій перебуває на плиті, вода в нижній частині закипає і під тиском пару піднімається вгору, переходячи в інший відсік. Там рідина перемішується з кавовим порошком і відбувається приготування напою. Процес дійсно нагадує гейзер, звідси і назва. Після закипання води вогонь обов'язково потрібно зменшити, в іншому випадку кава «втече». До переваги моделі можна віднести простоту експлуатації, можливість приготування напою без осаду і повну мобільність.

Не можна точно сказати, яка турка краще. Кожен варіант має свої плюси і мінуси. Пропонуємо і Вам долучитися до культури вживання кавових напоїв. В даному розділі сайту АкваМаркет можна купити з доставкою турки скляні, мідні, керамічні різного об'єму і дизайну. У нас знайдуться будь-які аксесуари, в тому числі якісна металева турка для індукційної плити. Менеджери охоче підкажуть, як вибрати турку і допоможуть оформити заявку. АкваМаркет - це можливість дешево купити турку і отримати її в будь-якій точці країни.

filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (2)

- грн.
Сортування: За замовчуванням
Select Home, 220 мл, Джезва мідна, з срібним покриттям

на Післязавтра
Артикул: 65633
новинка!
Select Home, 440 мл, Джезва мідна, з срібним покриттям

на Післязавтра
Артикул: 65634
новинка!