

Підбір за параметрами (10)


на завтра


на завтра


на завтра
Гейзерна кавоварка
Не завжди є можливість і необхідність купувати дорогу кавоварку. Але якщо хочеться балувати себе ароматною заварною кавою, можна замовити альтернативу. Гейзерна кавоварка - це простий, але одночасно з цим функціональний механізм для приготування кавових напоїв на плиті або без її участі (електричні моделі). Пристрій також має назву перколятор, мока. Напевно Ви бачили цей прилад у кого-то з родичів і друзів. Готувати каву в гейзерній кавоварці - вже класика. Виходить напій міцним, ароматним, без гущі. А обійдеться такий прилад сущі копійки. Ось ще деякі переваги, про які варто сказати:
- Немає необхідності постійно контролювати процес біля плити. На відміну від турки кава в гейзерній кавоварці не «збігає». Електричні моделі оснащуються функцією автоматичного відключення.
- Визначити готовність напою можна по характерному звуку.
- Доступна ціна дозволяє купити гейзерну кавоварку кожному. Широкий розкид вартості і різноманіття моделей допоможуть знайти ідеальний варіант, незалежно від фінансових можливостей.
- Готовий напій не містить грудочок або гущі.
- Особливий процес приготування забезпечує напою відмінний смак.
Як влаштована гейзерна кавоварка
Незважаючи на гадану складність, конструкція приладу досить проста. Хоча на тлі турки вона виглядає супер складною машиною. Готувати каву в такому приладі набагато легше, адже половину роботи він робить за Вас. Зовні ємність нагадує чайник з додатковою підставкою внизу. Складається пристрій з двох функціональних елементів:
- Нижній відсік для води.
- Верхній відсік для подрібнених кавових зерен.
Щоб убезпечити користувача ручку чаші і ручку кришки, як правило, покривають спеціальним силіконовим матеріалом. Тому навіть коли ємність дуже гаряча, шанси обпектися зводяться до мінімуму.
Гейзерна кавоварка: принцип роботи
При нагріванні вода, що знаходиться в нижньому відсіку пристрою, закипає і перетворюється на пару. Під тиском рідина з нижнього відсіку поступово перенаправляється в верхній, де і збирається у вигляді готового кавового напою. Оскільки екстракція зерна здійснюється поступово, кава виходить концентрованою, приємною на смак. Напій розкриває все багатство аромату.
Зверніть увагу, що через кавовий порошок в гейзерній кавоварці проходить саме вода, не пара. Для цих цілей виробники розташовують трубку фільтра практично до дна нижньої частини. Пар видавлює воду в верхній відсік, тим самим забезпечуючи оптимальну температуру для приготування напою.
Види гейзерних кавоварок
Пристрої діляться на дві категорії в залежності від принципу роботи. Звичайні моделі використовують на плиті: газовій, електричній, індукційній. Після закипання води і приготування кави пристрій потрібно прибрати з конфорки. Електричні кавоварки гейзерні працюють від мережі, в більшості мають опцію автоматичного відключення, тому більш безпечні в застосуванні. Однак така техніка залежить від наявності електроживлення, тоді як стандартні моделі повністю портативні і їх можна брати з собою навіть в похід.
Як доглядати за гейзерною кавоваркою
Тут немає ніяких тонкощів, а сам процес неймовірно примітивний. Гейзерна кавоварка повинна очищатися після кожного використання. Мийте глечик і інші елементи під чистою проточною водою без використання агресивної хімії або абразивних чистячих засобів. Можливість миття в посудомийній машині передбачається деякими моделями і брендами. Уважно вивчіть інструкцію до конкретної кавоварки, щоб з'ясувати цей момент. В іншому випадку метал швидко втратить свій блиск, стане матовим і може окислюватися.
Не варто боятися нальоту кавового масла, який утворюється всередині. Це навпаки навіть краще для кави. Композиція напою стане ще цікавіше і складніше. А ось гумові прокладки для фільтра варто мити акуратно. Згодом вони зношуються, тому їх потрібно своєчасно міняти, щоб пар рівномірно видавлював воду всередині конструкції.
Гейзерна кавоварка: як користуватися
Щоб отримати ароматний і смачний напій треба розібратися в процесі його приготування. Деякі особливості гейзерних кавоварок для користувачів здаються складними. Але повірте, варто зрозуміти суть роботи пристрою і надалі у Вас не виникне ніяких складнощів з експлуатацією приладу. Отже, як готувати каву в моці:
- Залийте воду і накрийте її сітчастою кришкою.
- Засипте зверху мелену каву. В ідеалі, якщо це будуть свіжомелені зерна. Краще вибирати порошок великої фракції, тоді дрібні частинки зерна не просочаться в воду. Деякі виробники випускають спеціальну каву для гейзерної кавоварки. Вона маркується словом «мока». Знаючи, як вибрати зерно, Ви гарантовано отримаєте смачний готовий напій.
- Щільно скрутіть всю конструкцію.
- Якщо гейзерна кавоварка електрична, включіть її в мережу і натисніть кнопку. Якщо звичайна - поставте на плиту і чекайте, коли вода закипить.
- Після закипання рідини пристрій знімають з плити або відключають від мережі. Напій готовий.
Погодьтеся, готувати напої в такому посуді дуже просто і легко. Немає необхідності постійно помішувати і стежити за рідиною, як у випадку використання турки. Саме тому кавоварка гейзерна знадобиться вдома або в офісі. Це зручний і недорогий спосіб заварювати підбадьорливу каву. Якщо Ви хочете додатково заощадити, рекомендуємо купити з доставкою гейзерну кавоварку на сайті АкваМаркет. У нашому онлайн-каталозі зібрані функціональні і стильні пристрої, які гармонійно доповнять інтер'єр і прослужать довгі роки. Якісні перколятори з алюмінію і нержавіючої сталі за ціною виробника. Величезний вибір обсягів глечиків дозволить підібрати оптимальний варіант для будь-якої кількості користувачів. Ми гарантуємо якість товару і забезпечуємо оперативну доставку по Києву та Україні. Оптові замовники можуть розраховувати на знижки.