Гальмівна рідина - купити Автохімія та автомасла у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Гальмівна рідина


Гальмівна рідина для автомобіля - одна з головних умов безпеки на дорозі. Саме ця речовина відповідає за злагоджену роботу гальмівного механізму, який в свою чергу забезпечує своєчасну зупинку транспортного засобу під час руху. Не секрет, що на дорозі часто відбуваються непередбачені ситуації. І від якості роботи гальм багато в чому залежить безпека учасників дорожнього руху. Саме тому в автомобілі повинна своєчасно проводитися заміна гальмівної рідини, а водій зобов'язаний ретельно стежити за підтриманням необхідного рівня речовини в системі.

Гальмівна рідина: для чого потрібна

Коли водій натискає на гальмо, рідина всередині системи тисне на гальмівні циліндри, щоб вони за допомогою сили тертя зупиняли автомобіль. В ході гальмування і впливу на механізми виділяється тепло. Якщо рідина нагріється, то вона може закипіти, утворивши парові пробки. В результаті педаль просто «провалиться», так як рідина втратить свої властивості. І вся гальмівна система буде неефективною.

Склад автохімії

До складу гальмівної рідини входить основна речовина і всілякі домішки, які називаються присадки. Сучасні виробники використовують силіконові, мінеральні та гліколеві основи, на який припадає до 98% від усього обсягу продукту. Присадки поліпшують властивості рідини, підвищують її пластичність, перешкоджають окислення при сильному нагріванні або захищають від корозії деталі гальмівної системи. Як присадок найчастіше використовують різноманітні ефіри. Однак оскільки продукти відрізняються за складом, присадки можуть вступати в конфлікт. Отже, змішувати рідину різних виробників не рекомендується, тому що в цьому випадку можуть значно погіршитися експлуатаційні характеристики речовини.

Гальмівна рідина і її властивості:

  • Гігроскопічність. Гарна рідина має низьку гігроскопічність, тому не вбирає вологу. Отже, навіть якщо всередину системи просочилася вода (атмосферні опади або звичайний конденсат), гальмівна рідина не розбавиться і збереже свої властивості, зокрема, високу температуру закипання.
  • Агресивність. Ця властивість визначає, наскільки речовина агресивно впливає на елементи робочої системи: прокладки, пластикові деталі.
  • Температура застигання. Надзвичайно важлива властивість для нашої місцевості. Взимку, коли автомобіль експлуатується при негативних температурах, рідина повинна зберігати свою первинну консистенцію. Якщо вона перестане циркулювати в системі і замерзне або загусне, то водій не зможе своєчасно загальмувати, так як натиснути на педаль буде вкрай складно. Це тягне за собою серйозні проблеми з безпекою експлуатації транспортного засобу. З огляду на особливості нашого клімату, слід купити гальмівну рідину, яка зберігає свої властивості навіть суворою зимою.

Основні види

Для даних речовин встановлена ​​чітка класифікація, розроблена Департаментом транспорту США (USDOT). Відповідно до даної системи випускають кілька класів продукту:

  • Гальмівна рідина DOT-3. Має гликолеву основу, досить агресивна до лакофарбового покриття та елементів з гуми. Температура закипання 205 градусів Цельсія, високий рівень гігроскопічності.
  • Гальмівна рідина DOT-4. Речовини на гліколевій основі, які лояльні до гумових елементів, але здатні роз'їдати лакофарбові покриття. Гальмівна рідина ДОТ-4 має меншу гігроскопічність, а температура закипання досягає 230 градусів Цельсія.
  • Гальмівна рідина DOT-5. Речовина на силіконовій основі з додаванням присадок, які знижують ступінь гігроскопічності. Рідина не вбирає вологу, закипає при температурі 250 градусів і абсолютно безпечна для гумових або забарвлених елементів.
  • Гальмівна рідина DOT-5.1. Має гликолеву основу, безпечна для гуми, проте роз'їдає фарбу. Закипає при температурі 275 градусів.

Всі типи гальмівних рідин, в свою чергу, діляться на дві категорії: для автомобілів з ABS (маркується як DOT-5 / ABS) і для автомобілів без ABS.

Гальмівна рідина: коли міняти

Регламент по експлуатації та заміни речовини встановлює виробник. Заміна гальмівної рідини здійснюється вчасно. Обов'язково робіть візуальний огляд бака час від часу. Нормальний стан речовини: однорідна консистенція, прозорість, немає осаду. На СТО можна перевірити температуру закипання за допомогою спеціальних датчиків.

До якості і складу гальмівної рідини пред'являються високі вимоги, оскільки ця речовина визначає безпеку експлуатації автомобіля. Але навіть найякісніша рідина з часом втрачає свої властивості, тому підлягає заміні. У нашому інтернет-магазині Ви можете купити з доставкою гальмівні рідини від провідних світових виробників. В наявності оригінальна продукція, яка підходить для доливання або повної заміни. Ємності будь-якого обсягу, гарантована якість, доступні ціни. Менеджери цілодобово на зв'язку і підкажуть, як вибрати автохімію для Вашого авто. АкваМаркет швидко доставить замовлення по Києву і Україні. Вам не доведеться довго чекати посилку, тому заміна гальмівної рідини буде проведена вчасно!