Масло Гхі - купити Масло та маргарин у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (3)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Справжнє, Масло топлене, гхі, 300г, скло Справжнє, Масло топлене, гхі, 300г, скло Справжнє, Масло топлене, гхі, 300г, скло
Артикул: 71508
Яготинське, 500 г, Масло топлене, 99%

на завтра
Артикул: 48869
Справжнє, Масло топлене, гхі, 500 г, скло Справжнє, Масло топлене, гхі, 500 г, скло Справжнє, Масло топлене, гхі, 500 г, скло
Артикул: 71509

Масло Гхі


Масло гхі - це продукт, який з давніх-давен використовували в східній медицині. Згадка про нього можна знайти в старовинних манускриптах і навчаннях, присвячених Аюверді. Користь масла гхі настільки велика, що його використовували для профілактики і лікування будь-яких хвороб. Порівняно недавно цей продукт був заново відкритий дієтологами, які тепер рекомендують його вживання всім, хто дотримується здорового харчування.

Незважаючи на східне походження, сьогодні гхі масло міцно увійшло в кулінарію європейських країн. На продукт виключені алергічні реакції, масло практично не містить холестерину, а також насичує організм людини корисними жирними кислотами. Гхі не провокує ожиріння, легко засвоюється, що не перевантажує шлунок і печінку. Тож не дивно, що його називають «рідке золото».

АкваМаркет пропонує і Вам спробувати цей унікальний продукт. Заглянувши в наш каталог, Ви можете купити з доставкою топлене масло гхі Яготинське, Бабина Лоза і інших брендів. Завдяки широкій номенклатурі Ви легко підберете зручну фасовку продукту. В наявності невеликі баночки і об'ємні ємності, які доцільно купувати для підприємств громадського харчування. Зверніть увагу, що наші ціни найнижчі в Києві, оскільки ми не співпрацюємо з посередниками, а постачаємо продукцію безпосередньо з заводів-виготовлювачів. Коллцентр 8877 працює цілодобово, так само як і сайт. Оформляйте заявки онлайн в будь-який зручний час.

Масло гхі - що це

Можливо, Ви зустрічаєте цей продукт вперше. Тому ми докладніше розповімо про його особливості та властивості. У продукту приємний карамельно-горіховий смак і красивий жовтий колір. По суті, масло гхі це топлене вершкове масло, яке використовується в Азії для обсмажування їжі. Особливості приготування надають продукту не тільки унікальний смак, але і певні корисні властивості. Масло повністю очищається від домішок, так як готується шляхом кип'ятіння на повільному вогні. З основного інгредієнта випаровується вода, казеїн і частина лактози. Томління - важливий нюанс, чим відрізняється гхі від топленого масла. Останнє готують повільно, щоб білок і цукор вступили в реакцію.

На відміну від інших жирів тваринного походження, гхі має максимально корисний склад. У ньому присутня лінолева кислота, кальцій, вітамін Е, А, D, В3, натрій, калій, хлор. Калорійність масла гхі становить 902,42 кКал. Незважаючи на високу енергетичну цінність, продукт легко засвоюється. Відсутність казеїну дозволяє вживати гхі людям з непереносимістю лактози. У чому полягає користь масла гхі:

  • Стимулює активність головного мозку.
  • Виводить токсини і шлаки.
  • Зміцнює імунітет.
  • Уповільнює дію вільних радикалів.
  • Покращує травлення.
  • Нормалізує обмінні процеси, прискорює метаболізм.
  • Допомагає лікувати гострі респіраторні захворювання.
  • Добре впливає на нервові волокна.
  • Живить м'які тканини, підвищуючи їх еластичність.

Як приготувати

Рецепт масла гхі гранично простий, оскільки основний інгредієнт - вершкове масло. Якщо Вас цікавить, як зробити масло гхі, то процес виглядає наступним чином. Готують продукт в духовці або на плиті. Знадобиться 1 кг вершкового масла, жирність якого становить не менше 82%. Викладаємо інгредієнт в посуд з товстим дном і відправляємо в духовку на 150 градусів на 1,5-2 години. Якщо Ви готуєте гхі на плиті, встановіть маленький вогонь і періодично помішуйте продукт. Після закінчення часу зніміть скоринку з верхівки. Це білок, який згорнувся під час приготування. Як зберігати масло гхі, приготоване своїми руками? Перелийте теплу суміш в скляну тару, повністю остудіть і відправте в холодильник. Якщо ж у Вас немає бажання розбиратися в тонкощах приготування гхі в домашніх умовах, Ви можете замовити поживний продукт онлайн з доставкою в Київ або інше місто України.

Застосування масла гхі

Продукт неймовірно популярний в кулінарній області. Він входить до складу класичних рецептів пакистанської, індійської кухні. Це універсальна жирна основа для приготування різноманітних страв. Купити масло гхі можна в якості альтернативи більш важким оліям. Продукт приживеться на будь-якій кухні, відкривши нові смаки і погляди на традиційні рецепти. Гхі додають в каші, намазують на хліб, використовують в якості заправки для салатів.

Масло гхі - один з ключових продуктів Аюверди. Вчення йоги говорить про те, як їсти масло гхі для оздоровлення організму. Також люди, практикуючі хатха йогу, використовують масло для змазування суглобів. А ще це ефективний засіб по догляду за шкірою обличчя і тіла. Ви легко знайдете різноманітні рецепти масок на основі масла гхі, щоб зберегти молодість і красу своєї шкіри.