0

Маргарин


Маргарин - це прекрасна альтернатива вершковому маслу. Продукт, який отримують шляхом комбінування жирів, рослинних масел і води, успішно заміняє вершкове масло для вегетаріанців. Також маргарин широко використовується в кулінарній сфері. З його допомогою готують смачні кондитерські креми, морозиво, випічку та інші страви.

Маргарин: з чого роблять

Про виробництво продукту ходять різні чутки. Напевно Ви чули думку, що багато виробників роблять маргарин з нафти. Цей невмирущий міф ще стійкий для людей старшого покоління, хоча з умів молоді подібне твердження вже стерлося.

Сучасний маргарин є емульсією жиру на основі рослинної олії. Емульсію компонують з ароматизаторами, водою, емульгаторами та іншими добавками. Застосування маргарину в кулінарній області виправдано його органолептичними властивостями і доступною вартістю.

Маргарин. Склад і властивості

Залежно від особливостей виробничого процесу маргарин і спред можуть містити гідрогенізований жир рослинного або тваринного походження, молоко (в сухому вигляді), цукор, сироватку, сіль, емульгатори. Калорійність маргарину трохи вища, ніж у звичайного вершкового масла, тому продукт вважається хорошим джерелом жирів. У складі присутні вітаміни А, Е, магній, кальцій, фосфор, залізо та інші корисні компоненти.

Види маргарину

Є різні класифікації харчового продукту. Так, в залежності від рецептури і цільового призначення маргарин буває:

  • Бутербродний. Йому притаманна м'яка консистенція, завдяки чому він легко розмазується на хлібі або тостах.
  • Столовий. Застосовується як інгредієнт всіляких рецептів. Столовий маргарин використовують для виробництва хлібобулочних виробів.
  • Кухонний. Підходить для приготування перших і других страв, обсмажування м'яса, риби.

Жирність маргарину - ще один критерій для класифікації. Він буває твердим (вміст жиру до 80%), м'яким (жирність 40-50%), рідким або низькокалорійним. Також якщо уважно вивчити продукцію, яку випускає маргариновий завод Київ і інші виробники, то маргарин буває молочним і безмолочним (за змістом молока в складі).

Плюси маргарину:

  • Широка сфера застосування. Використовується як інгредієнт в складі всіляких рецептів, а також в якості самостійного продукту.
  • Доступна вартість на відміну від вершкового масла.
  • Джерело корисних жирів, необхідних для нормальної життєдіяльності організму.
  • Рослинний маргарин взагалі не містить холестерину.
  • Тривалий термін зберігання.

Як вибрати маргарин

Виробники пропонують купити маргарин в пластикових контейнерах і брусках. Вибираючи продукт, звертайте увагу на склад і термін придатності. Віддавайте перевагу продукту з найменшою кількістю синтетичних елементів. В ідеалі, краще купувати товари перевірених брендів. На ринку України добре зарекомендував себе маргарин Олком, Щедро, Запорізький. Після розкриття упаковку зберігають в холодильнику або морозильній камері до закінчення терміну, зазначеного на обгортці.

Маргарин. Застосування в кулінарії

Маргарин і масло рівноцінно застосовуються в кулінарній області для приготування різних страв. Оскільки ціна рослинного жиру менша, він часто виступає альтернативою дорогому вершковому маслу. Найчастіше використовують маргарин для випічки. Він входить до складу рецептів для приготування хліба, пирогів, запіканок, всіляких десертів. Ви з легкістю приготуєте смачне пісочне печиво на маргарині, пироги або кекси. Розтоплений спред використовують для поливання відвареної картоплі, запікання овочів. Також рослинний жир може стати основою для приготування соусів.

Вивчаючи рецепт печива на маргарині, пам'ятайте, що для випічки використовують твердий, а не м'який рослинний жир, так як останній легко горить. А ось твердий маргарин - це відмінна заміна вершкового масла. Продукт має практично аналогічні властивості, тому універсально підійде для смаження і випічки.

В інтернет-магазині АкваМаркет Ви знайдете широкий асортимент маргарину і спреда від провідних українських та зарубіжних виробників. В наявності сертифікована і якісна продукція, яку можна купити з доставкою в Київ, Харків, Дніпро, Одесу та інші міста України. Співпрацюємо з представниками сегмента HoReCa, надаючи гнучку систему знижок при оптових замовленнях продукції. Маргарин оптом для харчової, кондитерської промисловості. Менеджери цілодобово на зв'язку, щоб відповісти на будь-яких питання.

filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (9)

Сортування: За замовчуванням
Олком, Вершкова здоба, 200 г, Маргарин столовий, 70%

на завтра
Артикул: 57133
Запорізький, 250 г, Маргарин вершковий особливий, 70% Запорізький, 250 г, Маргарин вершковий особливий, 70%

на Післязавтра
Артикул: 32549
Запорізький, 500, Маргарин Молочний особливий, 70%

на Післязавтра
Артикул: 32573
Щедро, 250 г, Маргарин вершковий особливий, 72%

на Післязавтра
Артикул: 47692
Щедро, 250 г, Маргарин сонячний особливий, 72%

на Післязавтра
Артикул: 47693
Щедро, Пампушок, 250 г, Маргарин для пухкої випічки, №2, 72%

на Післязавтра
Артикул: 57221
Щедро, Слойка, 250 г, Маргарин для домашньої випічки, 80% Щедро, Слойка, 250 г, Маргарин для домашньої випічки, 80%

на Післязавтра
Артикул: 32534
Олком, Київський, 450 г, Маргарин Вершковий, 72.5%

на завтра
Артикул: 57134
Щедро, 250 г, Маргарин, До випічки для дітей, 72%

на Післязавтра
Артикул: 57220