Дріжджі - купити Хлібні вироби у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (12)

Ще
Ще
- грн
Сортування: За замовчуванням
Dr. Oetker, 7 г, дріжджі сухі, Швидкодіючі, м/у Dr. Oetker, 7 г, дріжджі сухі, Швидкодіючі, м/у
Артикул: 13533
alt
Поштучно
alt
Упаковкою
Еко, 11 г, дріжджі сухі Еко, 11 г, дріжджі сухі
Артикул: 9758
Саф-Момент, 11 г, Дріжджі сухі, швидкої дії Саф-Момент, 11 г, Дріжджі сухі, швидкої дії
Артикул: 57680
Духмяна хата,100 г, Дріжджі преcовані хлібопекарські

на завтра
Артикул: 85205
Львівські Дріжджі, 42 г, Дріжджі пресовані

на завтра
Артикул: 85268
Bio Zentrale, 7 г, Дріжджі сухі, органічні

на завтра
Артикул: 90685
Bob`s Red Mill, 142 г, Дріжджі харчові, без глютену

на завтра
Артикул: 72571
Culinat, 3х9 г, Дріжджі пекарські, органічні, сухі

на завтра
Артикул: 72570
Dr. Oetker, Дріжджі сухі швидкодіючі, 7 г, упаковка 80 шт.
Артикул: 13533
alt
Поштучно
alt
Упаковкою

Дріжджі


Дріжджі - це одноклітинні гриби з широким набором унікальних властивостей. Вони кардинально відрізняються від усіх відомих нам грибів. В ході еволюції вони набули незвичайної здатності швидко розмножуватися в рідкому поживному середовищі. Потрапляючи в подібні умови, вони ростуть і розмножуються, збільшуючи тим самим обсяг вихідного продукту. Спочатку дріжджі використовувалися для виготовлення різноманітних напоїв: браги, квасу, шампанського, пива. Однак з часом люди застосували властивості дріжджів і в кулінарії. Вони навчилися випікати дріжджовий хліб, коржі, оладки. На сьогоднішній день культивовано більш 1,5 тис. різновидів цих мікроорганізмів. Однак застосування в кулінарії знайшло лише кілька різновидів.

Багатий і різноманітний склад дріжджів порадує наявністю макро- і мікроелементів, таких як:

  • Залізо. Застосовується для лікування анемії.
  • Йод. Сприятливо діє на ендокринну систему.
  • Кальцій. Зміцнює кісткові і м'язові тканини.
  • Магній. Нормалізує роботу нервової системи, бореться з наслідками стресу і нервової перевтоми.

Також продукт містить легкозасвоюваний білок, вітаміни В, Н, Р, жири, золу і незамінні амінокислоти. Всупереч поширеній думці, дріжджі це не калорійний продукт. Енергетична цінність 100 грамів дріжджів становить 80-100 кКал.

Як роблять дріжджі

Перший етап виробництва починається в лабораторії, де культуру відповідних бактерій поміщають в живильне середовище. Коли закінчується процес бродіння, суміш сепарують від вологи. В результаті виходить еластична щільна маса. При необхідності дріжджі висушують і гранулюють. Потім продукт упаковують і відправляють в продаж.

Як працюють дріжджі

Життєдіяльність дріжджів проходить в напіврідкому або рідкому поживному середовищі з великою кількістю органічних речовин. У дріжджів є здатність ферментувати цукор в анаеробних умовах, утворюючи при цьому вуглекислий газ. В умовах сприятливого середовища дріжджі швидко ростуть, при цьому провокуючи процес бродіння. Новоутворений в процесі двоокис вуглецю призводить до подальшого збільшення обсягу живильного середовища. Саме тому млинці, пампушки, оладки на дріжджах виходять такі пишні і повітряні.

Основні види дріжджів

Спочатку в харчовій промисловості використовували тільки рідкі дріжджі, однак сьогодні з'явилася маса різновидів цього продукту. Залежно від форми випуску Ви підбираєте той формат, який буде найбільш зручний в застосуванні. Що стосується різновидів, то ось основні з них:

  • Свіжі пресовані дріжджі. Містять до 70% вологи, завдяки чому провокують сильне бродіння. Це обумовлює широке застосування таких дріжджів при випічці. Пресовані дріжджі хлібопекарські дають готовим виробам відмінний смак і приємну фактуру.
  • Сухі гранульовані. Являють собою гранули різного розміру, які отримують шляхом зневоднення основної сировини. Їх головні відмінності від пресованих дріжджів - зручність зберігання, тривалий термін придатності, економічна витрата. Такий продукт займає на кухні мало місця, а зберігати його можна навіть без холодильника. Сухі дріжджі менш активні, ніж свіжі, але їх можна додавати безпосередньо в борошно.
  • Швидкодіючі (інстантні). Дріжджі нового покоління, які мають величезний потенціал для зростання і приходять в активність в два рази швидше двох вищевказаних видів. Не вимагають контакту з цукром або водою. Можуть додаватися безпосередньо в борошно.
  • Пивні дріжжі. Мають масу різновидів і смаків. Дріжджі спиртові використовуються для приготування різноманітних напоїв, але не підходять для випічки. Якщо Вам потрібні хороші дріжджі для квасу, то пивний різновид - кращий вибір.
  • Дієтичні. Окрема група продукту, яка при термообробці зберігає цілісність білків і інших корисних речовин. Використовуються в якості біологічно активної добавки. Виробляються без глютену і без інгредієнтів тваринного походження, тому підходять для вегетаріанців і людей, які страждають на целіакію.

Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує купити з доставкою дріжджі будь-якого виду. В наявності продукція відомих брендів, які зарекомендували себе на українському ринку. Ви можете замовити онлайн дріжджі Кодзі, Львівські для домашнього або професійного використання. Сайт працює цілодобово, тому каталог товарів доступний Вам в будь-який час дня і ночі. Менеджери охоче допоможуть оформити заявку і підкажуть, як вибрати дріжджі з урахуванням Ваших цілей і потреб. Якісні дріжджі дозволять втілити в реальність навіть найскладніший кулінарний рецепт. Замовляйте продукцію в перевіреному магазині, а ми забезпечимо своєчасну доставку товарів до Києва і по Україні.