Паяльник - купити Електроінструменти у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Паяльник


Паяльник - це особливий різновид ручного інструменту, що використовується для з'єднання деталей з металу або пластику. Паяльники застосовуються для спайки мікросхем, проводів, труб, а також при випалюванні. Інструмент набув широкого поширення і використовується як в побуті, так і в промисловому сегменті. Він незамінний при роботі з електронними схемами, пластиковими трубами та іншими елементами. Саме тому виробники ручного інструменту випускають моделі з різним набором властивостей і характеристик.

Паяльник. Особливості та принцип роботи

Даний інструмент перетворює електричну енергію в теплову, а потім передає тепло на робочий елемент для подальшої пайки. Розпечений елемент впливає на поверхні, розплавляючи їх. Після цього субстанція застигає, завдяки чому і проводиться фіксація.

Паяльники відрізняються за різними характеристиками. Вибираючи інструмент, пам'ятайте, що він може бути акумуляторним і мережевим. Моделі на батарейках повністю портативні і не вимагають підключення до мережі. Вони не прив'язані до місця роботи, що в деяких ситуаціях дуже зручно. Мережеві паяльники випускаються зі стандартною (220) і зниженою (12, 24В) напругою, щоб працювати в будь-яких умовах. Окремо варто сказати про паяльник з терморегулятором, який дозволяє вручну встановлювати оптимальний рівень нагріву жала. Завдяки такій особливості інструмент отримав більш широке застосування, оскільки однаково ефективний для широкого спектру робіт.

Основні види паяльників за принципом нагріву:

  • Ніхромовий. Являє собою спіраль, навиту на керамічну підставу. Всередині основи знаходиться паяльний стрижень. Такий паяльник електричний невибагливий до умов експлуатації, коштує недорого, не боїться падінь і інших механічних впливів.
  • Керамічний. В якості робочого елемента використовується керамічний стрижень, що нагрівається від контактів, які перебувають під напругою. До переваг моделі можна віднести можливість інтенсивної експлуатації і швидке нагрівання. Паяльник керамічний легко витримає тривалі цикли роботи, не перегріється і не перегорить.
  • Індукційний. Модель, оснащена котушкою індуктора. Наконечник спеціально покривається феромагнітним матеріалом, який формує магнітне поле. Коли матеріал і наконечник стикаються, здійснюється розігрів. Інструмент підтримує оптимальну температуру роботи автоматично і йому не потрібен терморегулятор.
  • Імпульсний. Оснащується частотним перетворювачем і високочастотним трансформатором, а робоче жало також є елементом ланцюга. Наконечник дуже швидко нагрівається до оптимальної температури. Нагрівання відбувається в момент затиснення кнопки. Якщо кнопку відпустити, температура жала буде знижуватися. Подібні пристрої дозволяють ефективно робити терміновий ремонт, проте вони незручні для тривалого циклу роботи.
  • Газовий паяльник. В даному випадку нагрів жала здійснюється завдяки газовому полум'ю. Інструмент має вбудований балон з газом, який заправляється зі звичайних ємностей або навіть запальничок. Знімаючи насадку, такий паяльник легко перетворити в потужну газову горелку.

Паяльник. Як вибрати

Визначити відповідну для себе модель в широкому асортименті інструментів досить складно. Але це завдання здійсненне, якщо підійти до нього відповідально. Для початку варто визначити тип паяльника, про який ми говорили вище. Далі зверніть увагу на параметри потужності. Для мікросхем або дрібних електронних деталей досить замовити мікропаяльнік потужністю до 30 Вт. А ось більш потужні інструменти знадобляться для монтажу проводки в автомобілі, квартирі і на виробництві. Для пайки товстих проводів доведеться купити паяльник потужністю 100-150 Вт. Найпродуктивніші і потужні пристрої використовуються при роботі з твердими матеріалами: склом, чавуном, сталлю. Тому вибираючи паяльник для труб, розглядайте моделі на 150 Вт і вище.

Не менш важлива температура нагріву жала. Максимальні значення тут досягають 450 ° С. Але така температура потрібна в рідкісних випадках. Як правило, працюють в діапазоні 100-350 ° С. Потрібно визначитися, як користуватися інструментом. Для широкого спектра робіт краще підібрати паяльник з терморегулятором.

Зверніть увагу на комплектацію. В ідеалі, зручні моделі з різними видами наконечників. Кейс для зберігання і перенесення буде плюсом. Професійні паяльні станції комплектуються утримувачем, лупою, відсіком для очищення жала. Але коштують такі моделі дорого, тому їх доцільно купувати тільки для інтенсивного використання в області професійної діяльності.

Купити з доставкою паяльник для пластикових труб або металевих елементів Ви завжди можете на сайті АкваМаркет. В наявності широкий асортимент моделей, розрахованих на різні умови експлуатації. Оригінальний інструмент від провідних брендів з гарантією і можливістю доставки в Київ, Харків, Львів, Дніпро та інші міста країни. Також в нашому каталозі знайдуться супутні товари та витратні матеріали для роботи з паяльником. Замовляйте товари прямо зараз. Відправка миттєва, оплата зручним способом.