Пластилін - купити Школа і творчість у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (16)

- грн
Сортування: За замовчуванням
VGR Pastel, 100 г, Пластилін, 6 кольорів
Артикул: 89638
VGR Pastel, 170 г, Пластилін, 10 кольорів
Артикул: 89635
VGR, 100 г, Пластилін, 6 кольорів
Артикул: 89637
VGR, 3 шт., Стеки для роботи з пластиліном, жовті
Артикул: 89651
VGR, Дошка для ліплення А4 + 2 стеки, в асортименті
Артикул: 89647
Школярик, 6 шт., Глина полімерна, кольорова, 8+
Артикул: 63984
Koh-I-Noor, Пластилін, 10 кольорів, 200 г, картон

на завтра
Артикул: 26422
VGR, 300 г, Пластилін, 18 кольорів
Артикул: 89636
ZiBi, 3 шт., Набір стеків для пластиліну, асорті
Артикул: 62828
Школярик, 6 шт., Глина полімерна флуоресцентна, кольорова, 8+ Школярик, 6 шт., Глина полімерна флуоресцентна, кольорова, 8+
Артикул: 63983
Genio Kids, Тісто-пластилін, 6 кольорів, Набір для ліплення дитячий

на завтра
Артикул: 68740
Genio Kids, Тісто-пластилін, 6 кольорів, Набір для ліплення дитячий, з блискітками

на завтра
Артикул: 68742

Пластилін


Пластилін - це особливий матеріал, який використовується для ліплення і моделювання. Ми добре знайомі з ним з самого дитинства. Пластилін для дітей є можливістю розвитку дрібної моторики, образного мислення і фантазії. Ліплення з пластиліну дозволяє маленьким дітям пізнавати світ, формувати почуття форми і пропорцій. Чи замислювалися Ви, що насправді дитячий пластилін є адаптованим матеріалом, який спочатку використовувався в художніх школах для навчання професійній скульптурі. За допомогою пластичного матеріалу скульптори створювали попередні макети і вдосконалювали майстерність, щоб потім використовувати інші матеріали, такі як гіпс.

Сьогодні на ринку є абсолютно різний пластилін для ліплення, що відрізняється за рівнем пластичності, м'якості, реакції на тепло. Матеріал отримав широке застосування не тільки в області дитячої творчості. Де ще використовують пластилін:

  • У побуті для маскування або заповнення швів, тріщин.
  • У домашніх умовах для замазки, наприклад, щілин між старими віконними рамами і стіною.
  • У будівництві в комплексі з мастикою та іншими в'яжучими складами.
  • Для пломбування або опечатування об'єктів.
  • У криміналістиці або народному господарстві для виготовлення відбитків, зліпків.

Безумовно, для різних цілей знадобиться свій вид пластиліну, оскільки кожен різновид відрізняється щільністю, пластичністю, швидкістю висихання, адгезію до інших матеріалів. Тому перед тим, як купити пластилін, варто уважно вивчити асортимент і чітко розуміти, який матеріал потрібен.

Види пластиліну і особливості їх застосування

Сучасний споживач не відчуває нестачі товарів, навіть якщо мова йде про пластилін. У продажу є безліч видів, які можна розділити на кілька категорій. Ось популярні види пластиліну і сфера їх застосування:

  • Звичайний дитячий пластилін для ліплення. Використовується в школах, дитячих садах і розвиваючих центрах. Такі виробники, як Herlitz, ZiBi, Ранок, Hasbro випускають легкий пластилін в різних кольорах і форматах. Це можуть бути бруски або стіки не тільки різнокольорові, але і з блискітками. Склад повністю безпечний для дітей, продукція виробляється на основі натуральних компонентів.
  • Пластилін з воском. Призначений для дітей у віці від одного року. Володіє підвищеною пластичністю і легко розминається, що особливо важливо для малюків. Не містить токсичних речовин, шкідливих домішок.
  • Повітряний пластилін. Особлива маса для ліплення, яка зовні і за структурою нагадує звичайний пластилін. Але навпомацки різниця відразу відчутна. Матеріал легкий, повітряний, не вимагає нагрівання, тому легко розминається. У складі тільки безпечні полімерні матеріали, вода і харчові барвники, що робить повітряний пластилін безпечним для маленьких дітей. Виробники пропонують велику палітру відтінків для створення незвичайних макетів.
  • Кульковий пластилін. Як випливає з назви, виглядає як дрібні намистинки різного діаметру. Вони з'єднуються між собою за допомогою спеціального клею. Затвердіння відбувається протягом доби, а самі фігурки виходять крихкими і не підходять для активних ігор.
  • Тісто для ліплення. Останнім часом користується величезною популярністю, оскільки відрізняється м'якістю і піддатливістю. Можна приготувати тісто для ліплення своїми руками, адже в його складі тільки сіль, вода і борошно. Змішавши інгредієнти, Ви отримаєте пластичну і натуральну масу, з якої можна ліпити різні фігурки. При бажанні до складу додають натуральні барвники, але безбарвне тісто-пластилін згодом можна розфарбовувати. Тісто набагато м'якше пластиліну, не забруднює руки, не прилипає до шкіри, повністю безпечне і натуральне. Багато виробників випускають тісто для ліплення в комплекті з формочками для креативної творчості.

Пластилін або тісто: що вибрати

Перевагу тому чи іншому матеріалу віддають за кількома критеріями. Оскільки діти в процесі ліплення часто пробують матеріали на смак, тісто виграє, адже це натуральний продукт, а ось пластилін так чи інакше складається з хімічних компонентів. Пластичність тіста віща, пластилін перед ліпленням потрібно розминати і розігрівати. Отже, ліплення з тіста легше і цікавіше. Ще один нюанс на користь тіста - це висока швидкість застигання без ризику деформації фігурки. А ще цей матеріал не забруднює одяг, легко відпирається з будь-яких тканин. Але тісто більше підходить для дітей не старше чотирьох років, оскільки з нього не створиш складні конструкції. Старшим дітям все-таки краще купувати пластилін з високим ступенем зчеплення і великою гамою відтінків.

В даному розділі сайту АкваМаркет Ви можете купити пластилін від провідних виробників в упаковках або банках будь-якого обсягу. Якісні матеріали для дитячої творчості з доставкою по Києву та Україні.