Хрестова викрутка - купити Викрутки у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (3)

- грн
Сортування: За замовчуванням

Хрестова викрутка


Хрестова викрутка поряд з плоскою є найпоширенішим та затребуваним ручним інструментом. Вона призначена для роботи з елементами кріплення, які мають на капелюшку хрестоподібну виїмку. Цікаво, але саме такі кріплення використовуються при складанні побутової техніки та електроніки, тому викрутки хрестові знайшли застосування у сфері ремонту та виробництва подібних товарів. Але й у інших галузях без такого інструменту не обійтись. Кожен будівельник чи ремонтник точно знає, що таке хрестова викрутка. Особливість інструменту полягає в тому, що наконечник у нього виконаний у вигляді знака «+», звідси і назва. Завдяки такому наконечнику фігурна викрутка Stanley, Lemanso забезпечує високу силу моменту, що крутить, тому закручувати шурупи можна швидко і надійно.

Хрестові викрутки маркуються літерами РН та цифрами, що відповідають розміру інструменту. Наприклад, викрутка РН 000 розрахована працювати з кріпленням до 1,5 мм. Тому як зрозуміти, яка потрібна викрутка, стає простіше, адже про розміри шліцю каже відповідна цифра.

З чого роблять хрестові викрутки

Для виготовлення інструменту використовують самі матеріали, що й інших видів викруток. Найчастіше це титан або вольфрам, хромованадієва сталь, а також інструментальна сталь, загартована в області наконечника. Рукоятки роблять із міцних та зручних матеріалів, які забезпечують надійний хват, не вислизають із руки та не прокручуються в момент зусилля. Рукоятки є дерев'яні, пластикові, силіконові, з фібергласу та інших матеріалів.

Популярні види хрестових викруток

Здавалося б, як фігурні викрутки можуть відрізнятись між собою, адже це окрема категорія ручного інструменту? Але й тут є різновиди. Кожен тип викрутки має особливі характеристики, які визначають особливості та умови експлуатації. Ми не будемо перераховувати всі види хрестових викруток, а зупинимося лише на найпопулярніших:

  • Діелектрична. Призначена для роботи з приладами або мережами, що знаходяться під напругою.
  • Кутова. Зручний інструмент для роботи у важкодоступних місцях. Завдяки вигнутій формі кутова викрутка хрестова здатна виручити у складній ситуації.
  • Ударна. Стане в нагоді, якщо потрібно впоратися з іржавими або прикипілими кріпильними елементами. Завдяки особливій конструкції при ударі хрестовий шліць провертається на 2-3 см і викручує болт.
  • Силова. Має збільшений крутний момент і шестигранний стрижень, щоб полегшити процес монтажу або демонтажу конструкцій.
  • Магнітна. Універсальний інструмент з намагніченим наконечником, який тримає елемент кріплення і не дає йому впасти. В результаті працювати такими викрутками набагато комфортніше.

Щоб вибрати хрестоподібну викрутку, потрібно знати розміри кріплень, з якими Вам доведеться працювати. В ідеалі, краще купити набір хрестових викруток Neo Tools, Lemanso, щоб впевнено використовувати їх для шурупів різного розміру.

У каталозі нашого магазину Ви знайдете різні викрутки за найкращими цінами. Якісний, практичний інструмент, що підходить для професійного та побутового використання. АкваМаркет надсилає замовлення з Києва до будь-якої точки країни, є знижки для оптових клієнтів.