Пряжене молоко - купити Молоко у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (2)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Яготинське, 900 г, Молоко пряжене, 2,6%

на завтра
Артикул: 48882
Простонаше, 870 г, Молоко пряжене, 2,5%
Артикул: 91752

Пряжене молоко


Пряжене молоко - унікальний продукт, який має багаторічну історію. Напій з приємним кремовим кольором, незвичайним карамельним смаком і насиченою консистенцією подобається дорослим і дітям. У продукту є певні особливості, зумовлені способом приготування. Незважаючи на тривалий температурний вплив, молоко зберігає корисні властивості, багатий перелік вітамінів і мікроелементів. Але люблять напій саме за його незвичайний смак: м'який, карамельний, трохи солодкуватий. Пряжене молоко набуло широкого застосування в кулінарії. З його допомогою готують випічку, десерти, напої. Неймовірно смачним виходить кава з топленим молоком.

Пряжене молоко і його користь

Завдяки унікальній рецептурі приготування напій зберігає багатий склад. В топленому молоці міститься велика кількість кальцію, насичені жири, амінокислоти і інші вітаміни. Корисні властивості топленого молока обумовлюють сприятливий вплив на організм людини в цілому. У чому полягає користь топленого молока:

  • Зміцнення центральної нервової системи за рахунок високої концентрації вітаміну А.
  • Покращення роботи серцево-судинної системи, профілактика захворювань.
  • Нормалізація загального стану. Боротьба з безсонням, ознаками стресу і перевтоми.
  • Зміцнення кісткових тканин завдяки наявності в складі магнію, калію, кальцію і фосфору. Пряжене молоко - продукт, який обов'язково показаний при лікуванні рахіту.
  • Підвищення опірності організму інфекційних і застудних захворювань, дії вірусів.
  • Допомагає зберегти зір.
  • Сприяє зростанню м'язової маси, що актуально для спортсменів і бодібілдерів. Пряжене молоко рекомендовано вживати людям, які ведуть активний спосіб життя.
  • Профілактика анемії. У продукті міститься залізо, яке покращує хімічний склад крові і допомагає впоратися з мігренню, головними болями. А ще пряжене молоко підвищує рівень гемоглобіну.
  • Антиоксидантна дія. Токоферол, що міститься в топленому молоці, вирівнює гормональний фон, сприяє очищенню печінки і організму на клітинному рівні.

Експерти впевнені, що біохімічні особливості топленого молока роблять його корисним абсолютно для всіх. Напій рекомендований вагітним жінкам, оскільки кальцій зміцнює кісткову систему і сприяє нормальному розвитку плода. Також пряжене молоко відновлює енергетичний баланс, зміцнює імунітет і має тонізуючу дію.

Рецепти приготування топленого молока. Робимо напій на газу

Є кілька способів приготувати топлене молоко в домашніх умовах. Один з них - звичайна газова плита. Це найпростіший рецепт. Для цього знадобиться емальований посуд і свіже молоко. Щоб приготувати напій дійте так:

  • Каструлю з молоком поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
  • Коли рідина почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму і залиште каструлю на плиті томитися. Для цього буде потрібно не менше 3 годин. Під час томління обов'язково помішуйте молоко, знімайте пінку.
  • Готове молоко зніміть з плити і остудіть.

Як зрозуміти, що пряжене молоко готове? Напій змінить колір, перетворившись з білого в світло-кремовий. Зміниться і смак. У ньому з'являться характерні карамельні нотки.

Як зробити топлене молоко в духовці

Оскільки початкові рецепти приготування продукту припускали використання звичайної російської печі, багато господинь сьогодні готують пряжене молоко в духовці. Це своєрідна альтернатива. Духовка дозволяє створити умови, максимально наближені до оригінальної рецептури. Краще готувати унікальний продукт в електричній духовці, але і газова теж підійде. Головне - підтримувати постійну температуру на необхідному рівні. Для приготування знадобиться глиняна каструля або горщик. Алгоритм дій наступний:

  • Нагрійте духовку до 180 ˚C і поставте ємність з молоком всередину.
  • Доведіть молоко до кипіння, а потім встановіть термостат на позначці 80 ˚C.
  • Приблизно через годину молоко покриється золотистою скоринкою. Це сигнал, що температуру духовки потрібно знизити ще на 10 ˚C до позначки 70 градусів.
  • Залиште молоко в духовці на 4-6 годин, уважно відстежуючи стан скоринки. Вона повинна «дихати» - підніматися і опускатися. Якщо такий процес не відбувається, значить температура всередині духовки некоректна.

Після закінчення зазначеного часу витягти ємність з духовки і дати напою остигнути. Готувати пряжене молоко в духовці зручно. Продукт збереже всі корисні властивості і вітаміни, придбає дивовижний смак і аромат.

Готуємо пряжене молоко в мультиварці

Ще один спосіб приготування унікального продукту - мультиварка. Це функціональний пристрій в повній мірі замінить духовку. Важливий плюс такого способу готування - можливість займатися іншими справами. Техніка сама підбирає оптимальний температурний режим, ретельно контролює параметри всередині чаші. Тому немає необхідності стежити за молоком. Воно не втече і не пригорить. Як приготувати топлене молоко в мультиварці:

  • Залийте молоко в чашу до оптимальної позначки.
  • Увімкніть режим «Тушкування» або «Молочна каша» на 20 хвилин.
  • Коли рідина закипить, переведіть пристрій в режим «Підігрів» і накрийте кришкою. Залиште молоко в мультиварці на 9-12 годин. Можна залишити пристрій на ніч.
  • По закінченню зазначеного часу напій буде готовий.

Купити онлайн пряжене молоко з доставкою по Києву та Україні

Якщо Ви не хочете морочитися з приготуванням напою, загляньте в інтернет-магазин АкваМаркет. У зручному онлайн-каталозі можна замовити пряжене молоко від провідних виробників. Вас приємно здивує наш асортимент, а також доступні ціни на пряжене молоко. Зверніть увагу, що доставка працює по всій Україні. Замовляйте молоко онлайн, а ми відправимо його в будь-який населений пункт, де є відділення Нової Пошти. АкваМаркет регулярно оновлює асортимент, пропонуючи споживачам найкращі рішення. Для клієнтів сегменту HoReCa діють спеціальні ціни.