0

Пряжене молоко


Пряжене молоко - унікальний продукт, який має багаторічну історію. Напій з приємним кремовим кольором, незвичайним карамельним смаком і насиченою консистенцією подобається дорослим і дітям. У продукту є певні особливості, зумовлені способом приготування. Незважаючи на тривалий температурний вплив, молоко зберігає корисні властивості, багатий перелік вітамінів і мікроелементів. Але люблять напій саме за його незвичайний смак: м'який, карамельний, трохи солодкуватий. Пряжене молоко набуло широкого застосування в кулінарії. З його допомогою готують випічку, десерти, напої. Неймовірно смачним виходить кава з топленим молоком.

Пряжене молоко і його користь

Завдяки унікальній рецептурі приготування напій зберігає багатий склад. В топленому молоці міститься велика кількість кальцію, насичені жири, амінокислоти і інші вітаміни. Корисні властивості топленого молока обумовлюють сприятливий вплив на організм людини в цілому. У чому полягає користь топленого молока:

  • Зміцнення центральної нервової системи за рахунок високої концентрації вітаміну А.
  • Покращення роботи серцево-судинної системи, профілактика захворювань.
  • Нормалізація загального стану. Боротьба з безсонням, ознаками стресу і перевтоми.
  • Зміцнення кісткових тканин завдяки наявності в складі магнію, калію, кальцію і фосфору. Пряжене молоко - продукт, який обов'язково показаний при лікуванні рахіту.
  • Підвищення опірності організму інфекційних і застудних захворювань, дії вірусів.
  • Допомагає зберегти зір.
  • Сприяє зростанню м'язової маси, що актуально для спортсменів і бодібілдерів. Пряжене молоко рекомендовано вживати людям, які ведуть активний спосіб життя.
  • Профілактика анемії. У продукті міститься залізо, яке покращує хімічний склад крові і допомагає впоратися з мігренню, головними болями. А ще пряжене молоко підвищує рівень гемоглобіну.
  • Антиоксидантна дія. Токоферол, що міститься в топленому молоці, вирівнює гормональний фон, сприяє очищенню печінки і організму на клітинному рівні.

Експерти впевнені, що біохімічні особливості топленого молока роблять його корисним абсолютно для всіх. Напій рекомендований вагітним жінкам, оскільки кальцій зміцнює кісткову систему і сприяє нормальному розвитку плода. Також пряжене молоко відновлює енергетичний баланс, зміцнює імунітет і має тонізуючу дію.

Рецепти приготування топленого молока. Робимо напій на газу

Є кілька способів приготувати топлене молоко в домашніх умовах. Один з них - звичайна газова плита. Це найпростіший рецепт. Для цього знадобиться емальований посуд і свіже молоко. Щоб приготувати напій дійте так:

  • Каструлю з молоком поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
  • Коли рідина почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму і залиште каструлю на плиті томитися. Для цього буде потрібно не менше 3 годин. Під час томління обов'язково помішуйте молоко, знімайте пінку.
  • Готове молоко зніміть з плити і остудіть.

Як зрозуміти, що пряжене молоко готове? Напій змінить колір, перетворившись з білого в світло-кремовий. Зміниться і смак. У ньому з'являться характерні карамельні нотки.

Як зробити топлене молоко в духовці

Оскільки початкові рецепти приготування продукту припускали використання звичайної російської печі, багато господинь сьогодні готують пряжене молоко в духовці. Це своєрідна альтернатива. Духовка дозволяє створити умови, максимально наближені до оригінальної рецептури. Краще готувати унікальний продукт в електричній духовці, але і газова теж підійде. Головне - підтримувати постійну температуру на необхідному рівні. Для приготування знадобиться глиняна каструля або горщик. Алгоритм дій наступний:

  • Нагрійте духовку до 180 ˚C і поставте ємність з молоком всередину.
  • Доведіть молоко до кипіння, а потім встановіть термостат на позначці 80 ˚C.
  • Приблизно через годину молоко покриється золотистою скоринкою. Це сигнал, що температуру духовки потрібно знизити ще на 10 ˚C до позначки 70 градусів.
  • Залиште молоко в духовці на 4-6 годин, уважно відстежуючи стан скоринки. Вона повинна «дихати» - підніматися і опускатися. Якщо такий процес не відбувається, значить температура всередині духовки некоректна.

Після закінчення зазначеного часу витягти ємність з духовки і дати напою остигнути. Готувати пряжене молоко в духовці зручно. Продукт збереже всі корисні властивості і вітаміни, придбає дивовижний смак і аромат.

Готуємо пряжене молоко в мультиварці

Ще один спосіб приготування унікального продукту - мультиварка. Це функціональний пристрій в повній мірі замінить духовку. Важливий плюс такого способу готування - можливість займатися іншими справами. Техніка сама підбирає оптимальний температурний режим, ретельно контролює параметри всередині чаші. Тому немає необхідності стежити за молоком. Воно не втече і не пригорить. Як приготувати топлене молоко в мультиварці:

  • Залийте молоко в чашу до оптимальної позначки.
  • Увімкніть режим «Тушкування» або «Молочна каша» на 20 хвилин.
  • Коли рідина закипить, переведіть пристрій в режим «Підігрів» і накрийте кришкою. Залиште молоко в мультиварці на 9-12 годин. Можна залишити пристрій на ніч.
  • По закінченню зазначеного часу напій буде готовий.

Купити онлайн пряжене молоко з доставкою по Києву та Україні

Якщо Ви не хочете морочитися з приготуванням напою, загляньте в інтернет-магазин АкваМаркет. У зручному онлайн-каталозі можна замовити пряжене молоко від провідних виробників. Вас приємно здивує наш асортимент, а також доступні ціни на пряжене молоко. Зверніть увагу, що доставка працює по всій Україні. Замовляйте молоко онлайн, а ми відправимо його в будь-який населений пункт, де є відділення Нової Пошти. АкваМаркет регулярно оновлює асортимент, пропонуючи споживачам найкращі рішення. Для клієнтів сегменту HoReCa діють спеціальні ціни.

filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (2)

Сортування: За замовчуванням
Селянське, 750 мл, Молоко пряжене, ультрапастеризоване, 2,5%

на завтра
Артикул: 60594
новинка!
Яготинське, 900 г, Молоко пряжене, 2,6%

на завтра
Артикул: 48882