Оцет рисовий - купити Олія, оцет у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (2)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Akura, 200 мл, Оцет рисовий, ПЕТ
Артикул: 13441
Clearspring, Оцет рисовий коричневий, Органічний, 150 мл

на завтра
Артикул: 34848

Оцет рисовий


Рисовий оцет з'явився в Китаї більше двох тисячоліть тому. Хоча перші згадки про цей продукт відносяться до 3-4 століття до н.е. Зараз традиційно використовується рисовий оцет для суші, без нього неможливо уявити багато страв азіатської кухні, а купити пляшку оцту можна в кожному магазині. Однак це сучасні реалії, тоді як на зорі появи це був дорогий продукт, використовувати який могли тільки вищі верстви суспільства. Розібравшись в тому, як робиться рисовий оцет, цей факт не буде дивним. Процес виробництва досить тривалий і трудомісткий. Тому без промислових ліній зробити рисовий оцет своїми руками було трудозатратно і дорого. Однак з XVI століття ця приправа отримала широке поширення.

Чому для суші використовують саме японський рисовий оцет. Справа в тому, що в процесі приготування рис і риба змішуються один з одним, в результаті чого виділяється молочна кислота. Оцет виступає в якості консерванту, надає рибі пікантну кислинку, а також продовжує термін її зберігання. І відбувається це без тривалої ферментації. Головне знати, скільки потрібно оцту в рис для суші додати, щоб готова страва була смачною. Унікальні особливості рисового оцту дозволяють робити роли блискавично. Вони виходять смачними і красивими, а вживання такого блюда не несе шкоди організму.

Оцет рисовий і його особливості

Продукт отримують шляхом тривалої ферментації різних сортів крупи. Виглядає рисовий оцет як біляста або жовтувата рідина, однак деякі сорти в залежності від витримки можуть бути темними. На відміну від оцту класичного, рисовий не має різкого запаху і смаку. За своїми органолептичними характеристиками він більше нагадує винний або яблучний оцет, що значно впливає на його використання. Пропорції рисового оцту інші, оскільки у нього менш концентрований смак. Але це робить продукт однієї з найлегших заправок в лінійці. Є три основні різновиди рисового оцту:

  • Чорний. Густий, насичений, з кисло-солодким смаком. Смакові відтінки варіюються від солодкого до міцного залежно від виробника. Чорний оцет рисовий використовується для приготування риби, м'яса, морепродуктів, перших страв. За рахунок своєї високої концентрації витрачається дуже економно.
  • Червоний. До його складу входять особливі червоні дріжджі, які надають йому терпко-солодкий присмак. Післясмак багатогранний, з фруктовими нотами. Аромат легкий і ненав'язливий. Підійде червоний рисовий оцет для салатів, маринування риби і морепродуктів.
  • Білий. Найпоширеніший вид рисового оцту, який на смак ніжніше французького винного оцту. Саме його використовують в якості заправки для рису, з якого потім готують суші. Білий оцет рисовий теж підходить для заправки салатів, їм можна доповнювати страви з риби і морепродуктів.

Спочатку рисовий оцет був консервантом, який в азіатській кухні маскував специфічні запахи продуктів і продовжував їх термін зберігання. Сьогодні приправу активно використовують в японській, китайській кухні, яким характерні кислий, гострий, солодкий смакові відтінки. Білий і червоний оцет досить нейтральні, тому ідеально підходять для приготування салатних заправок, маринадів, підлив, які підкреслять основний інгредієнт, не перебивши його смак.

Чим замінити рисовий оцет

Дуже часто виникає ситуація, коли потрібного продукту немає під рукою. Якщо Ви плануєте готувати оригінальне блюдо, але не встигли купити рисовий оцет, потрібно знайти альтернативу. Безумовно, звичайний яблучний оцет тут не підійде, так як у нього досить різкий, специфічний смак і аромат. Тому в якості заміни використовуйте винні або яблучні оцти. Вони схожі з рисовим за властивостями, надають стравам тонкий приємний аромат і ненав'язливу кислинку.

Але це правило працює для всіх страв, крім суші. В даному випадку потрібно використовувати тільки рисовий оцет. Спроби замінити цей продукт приведуть до сумних наслідків. Якщо в запасі немає такого, краще перенести готування.

Щоб подібні неприємні ситуації не трапилися з Вами, рекомендуємо заздалегідь подбати про наявність необхідних товарів. Сайт АкваМаркет дозволить Вам замовити всі необхідні товари з доставкою по Києву та Україні. Зверніть увагу, що у нас ціна рисового оцту істотно нижча, ніж в магазинах столиці. Адже ми отримуємо продукти безпосередньо від виробників. Справжній японський рисовий оцет Akura, Hokkaido Club, Kaiseki для професійного і побутового використання. Оптовим клієнтам робимо знижки!