

Підбір за параметрами (3)
Полента
Полента - популярний італійський гарнір, який однаково смачний в гарячому і в холодному вигляді. Готують його з кукурудзяної крупи дрібного помелу. Деякі люди практично не помічають, чим відрізняється полента від звичайної кукурудзяної крупи. Однак у гарнірів є відмінності в органолептичних властивостях. Полента більш ніжна, м'яка, однорідна, тоді як кукурудзяна крупа залишається більш грубою. Головна особливість поленти - варіативність приготування. Ця крупа настільки багатогранна, що навіть через довгі роки здатна дивувати своїм смаком. Все залежить від рецепта і використаних додаткових інгредієнтів. Поленту легко зробити простою сільським стравою, а також перетворити на вишуканий гарнір, який подають в ресторанах високої кухні. Поленту печуть, варять, смажать, додаючи до неї різноманітні інгредієнти. Завдяки високій калорійності ця каша швидко заповнює енерговитрати і дарує заряд сил. А коштє полента Жменька зовсім недорого. Тому кукурудзяна італійська каша - справжній порятунок в період фінансових труднощів, коли потрібно їсти ситно, корисно і недорого.
В інтернет-магазині АкваМаркет Ви можете купити з доставкою поленту від провідних торгових марок. В наявності продукція Сто пудів, Principato di Lucedio, Verival. Географія знаходження покупців не має значення. Наш магазин знаходиться в Києві, але товари ми відправляємо по всій Україні. АкваМаркет - це крупи від кращих виробників, великий асортимент продуктів харчування і приємні ціни. Замовити поленту онлайн можна цілодобово, вибравши відповідний спосіб оплати і доставки. Менеджери завжди на зв'язку, щоб надати інформативну консультацію про акції і знижки.
Чим поліна полента
Кукурудзяна крупа унікальна тим, що після тривалої термічної обробки зберігає в собі практично всі мінерали і вітаміни. Отже, організм отримає максимум користі від вживання такого продукту. Чим корисна крупа полента:
- Знижує рівень холестерину в крові.
- Піклується про здоров'я серцевого м'яза і судин.
- Нормалізує обмінні процеси, тому сприяє зниженню маси тіла.
- Очищає організм завдяки високому вмісту харчових волокон. Клітковина виводить шлаки і токсини, що накопичилися в кишечнику.
- Покращує стан волосся, шкіри, нігтів, оскільки полента кукурудзяна містить вітаміни Е і А.
- Стимулює роботу головного мозку, підвищує концентрацію уваги за рахунок присутності в складі фосфору.
- Має протизапальну дію.
- Нормалізує хімічний склад крові, є профілактикою анемії.
А ще полента - це дієтичне блюдо, яке, незважаючи на високу калорійність, вписується в дієтичний раціон харчування. Скільки калорій в поленті залежить від способу приготування гарніру. Якщо варити кашу на воді, то на 100 грам продукту доведеться порядку 335 кКал. Каша дає відчуття ситості, не викликає різких стрибків цукру в крові. Також полента не містить глютен, тому підійде для харчування людям з алергією на пшеничну клейковину.
Як і скільки варити поленту
Залежно від кількості використаної рідини можна регулювати в'язкість готового гарніру. Варять поленту в бульйоні, молоці або воді. Зазвичай пропорції становлять 4 склянки рідини на 1 склянку кукурудзяної крупи. Традиційний спосіб приготування досить простий. Рідину доводять до кипіння в каструлі. Попередньо промиту крупу засипають в ємність, додають сіль і варять на повільному вогні, постійно помішуючи. Для тих, хто шукає більш простий спосіб приготувати поленту, у продажу є швидкорозчинні або миттєві каші. Незвично виходить італійський гарнір, запечений в горщику в духовці, або приготований в мультиварці.
З чим подавати поленту
Незважаючи на свою лаконічність, полента кукурудзяна - улюблений інгредієнт в стравах високої кухні. Поєднуючись з іншими продуктами, вона відтіняє делікатеси і дозволяє створювати цікаві, незвичайні смакові комбінації. Крупа полента відмінно поєднується з тертим пряним сиром, копченостями, м'ясом, різними соусами. Залежно від смакових уподобань можна знайти рецепт поленти і зробити гарнір м'яким, твердим, пряним, вершковим, гострим, пікантним. Хочете знайти каші незвичайне застосування? Тоді додайте в неї вершки, мед і сухофрукти. Солодка полента на сніданок - найкращий початок дня.