Манка - купити Крупи у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (6)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Pere, 700 г, Крупа манна, ПЕТ
Артикул: 72317
Екород, Крупа манна, органічна, 0,4 кг Екород, Крупа манна, органічна, 0,4 кг
Артикул: 10296
Круп'яна Майстерня, 1 кг, Крупа манна
Артикул: 72227
Сто пудов, 400 г, Крупа манна
Артикул: 87261
Antersdorfer Die Bio-Muhle, 500 г, Крупа манна, цільнозернова, органічна

на завтра
Артикул: 92311
новинка!

Манка


Всього кілька років тому молоді батьки не замислювалися про те, з якого віку можна давати манку дитині. Крупа манна вважалася найкориснішим продуктом для дітей. І навіть сьогодні, коли з'явилася величезна кількість варіантів першого прикорму, манка залишається найбільш затребуваним продуктом для дитячого харчування. Манну кашу люблять не тільки діти, а й дорослі. Її ніжний смак знаком нам з раннього віку. Чи володіє продукт корисними властивостями, з чого манна крупа складається і як зварити кашу без грудочок - розбираємося по порядку.

Манка. Хімічний склад і калорійність

За вмістом кальцію манна крупа належить до продуктів-рекордсменів. Цей елемент тут в надлишку, тому кашу манну дають дітям, так як вона сприяє нормальному розвитку опорно-рухової системи. Також в крупі присутній калій, залізо, вітаміни групи В. Клітковини в манній крупі мало, зате в надлишку крохмалю і рослинного протеїну. Калорійність манки 360 кКал на 100 грам продукту.

Корисні властивості манної крупи

Продукт володіє цілим спектром корисних якостей, головна з яких полягає в позитивній дії на шлунково-кишковоий тракт. Манка має здатність всмоктуватися в нижніх відділах кишечника, а також містить багато рослинного білка. Каша манна дозволяє швидко і повноцінно нагодувати людину без значного навантаження на організм. Це особливо важливо для людей похилого віку та хворих в післяопераційний період. Користь манки полягає в зміцненні кісткових тканин, поліпшенні кровообігу, підтримці нормального функціонування нервової системи. Також крупа запобігає метеоризму, лікує діарею, очищає кишечник від жиру і слизу.

Види манної крупи

У продажу є декілька різновидів продукту, що відрізняються один від одного по концентрації клейковини і крохмалю. На АкваМаркет можна купити з доставкою в Києві такі сорти манки:

  • Тверда (Т). До складу манки входить пшениця твердих сортів, тому така крупа найпоживніша. Вона підійде для дорослих і для дітей, тому що має ряд корисних властивостей. Ідеально підходить для приготування перших і других страв, запіканок, пирогів.
  • М'яка (М). Тут в складі використана пшениця м'яких сортів, особливість якої полягає у високому вмісті клейковини. З такою крупи вийде ідеальна каша манна: в'язка, однорідна, смачна.
  • Комбінована (МТ). Поєднує в собі органолептичні властивості обох сортів крупи. Універсально підходить для будь-яких рецептів.

Як варити манку правильно

Щоб манна крупа зберегла корисні властивості та повний склад вітамінів, потрібно знати, як її правильно готувати. Перший етап приготування каші - промивка крупи. Манку ретельно промивають під проточною водою, позбавляючи зернятка від сміття і зайвої пилу. Якщо Вам цікаво, як зварити манну кашу без грудочок, то цей етап пропускати категорично не можна.

Далі приступаємо безпосередньо до варіння. Щоб вийшла ідеальна манка пропорції води і крупи становлять 1:10. Тобто, на одну частину сухого продукту потрібно взяти десять частин води. Доведіть воду до кипіння, додайте в неї дрібку солі, засипте крупу. Скільки варити манку залежить від температури. В середньому, варять кашу 3-5 хвилин, інтенсивно помішуючи. В середині приготування можна додати в кашу цукор, корицю або інші спеції.

Переварювати манку не рекомендується. В такому випадку в ній зруйнуються всі мінеральні і вітамінні сполуки, а продукт повністю втратить корисні властивості.

Манка в кулінарії

Всупереч поширеній думці, манна крупа є основою не тільки класичної каші на молоці або воді. З крупи готують різноманітні страви, в тому числі вишукані десерти і оригінальні закуски. Найпопулярніші рецепти з манної крупи:

  • Крем для торта. Ніжний вершковий крем відмінно підійде для просочення будь-яких коржів. А додавши до його складу шоколад, банани, апельсини або лимон можна надати крему особливу пікантну ноту.
  • Сирники з манкою. Для сирників манка це корисний інгредієнт, який абсорбує зайву рідину з сиру. В результаті сирники зберігають форму і не розвалюються при смаженні.
  • Сирна запіканка з манкою. Поживна, ситна запіканка з манною крупою, щедро присмачена ягодами або варенням, прикрасить навіть святковий стіл. Крім того, сирна запіканка з манкою - низькокалорійний десерт, який можна їсти людям, які дотримуються суворої дієти.
  • Маннік. Легендарний пиріг, який готували ще наші бабусі. Пухке тісто з апетитною золотистою скоринкою. Примітно, що зараз готують пиріг не тільки в духовці. Сучасні девайси дозволяють спекти маннік в мікрохвильовці або мультиварці.

Це далеко не все, що готують з манки. Биточки з капустою, биточки класичні, різноманітні запіканки, соуси, оладки і навіть чізкейк. Рецепти з манки різноманітні, тому Ви зможете реалізувати навіть найсміливіші кулінарні фантазії. А компанія АкваМаркет цілодобово на варті Ваших потреб. У нашому каталозі можна недорого купити онлайн манку від провідних торгових марок. Доставка в Київ та по Україні, гарантована якість і найкращі ціни навіть при замовленні в роздріб. Приготована на нашій крупі манна каша ніколи не візьметься грудочками!