Купити Горох Онлайн 24/7 - АкваМаркет
0

Горох


Горох - одна з найбільш поширених бобових культур, яка має високу поживну цінність і приємний смак. Страви з гороху виходять неймовірно ситними завдяки високому вмісту рослинного білка. Нерідко горох називають «м'ясом бідняків», оскільки ця крупа доступніша за вартістю. Спочатку в кулінарії використовували тільки повністю дозрілі боби, які попередньо очищені і висушені. Але з часом в їжу стали вживати молодий свіжий горошок, який ледь сформувався. Ніжні і солодкі зелені горошинки тепер додають в салати, подають як подгарніровку до м'яса, риби або птиці. А з розвитком технологій горох стали консервувати і продавати в замороженому вигляді.

Якщо Вам потрібно недорого купити з доставкою горох, зробити це краще за все на сайті АкваМаркет. В наявності добірні бобові, які можна замовити в різному вигляді. Наш асортимент постійно поповнюється продукцією нових брендів. У продажу зараз можна знайти такі види гороху:

  • Молодий зелений горошок.
  • Маш (боби мунг).
  • Лущений горох.
  • Вигна (сорт стручкових бобових).
  • Нут (турецький, баранячий горох).

Замовте онлайн горох колотий, горох органічний або сублімований. Також пропонуємо консервований горошок від кращих торгових марок.

Горох. Калорійність і хімічний склад

Горох це крупа, яка відрізняється по калорійності і складу в залежності від сорту. Найбільш низькокалорійним вважається молодий зелений горошок (42 кКал на 100 грам), тоді як дозрілий жовтий горох містить до 320 кКал. Тому енергетична цінність страви з гороху залежить від виду використаного продукту і його концентрації.

Корисні властивості гороху обумовлені його складом. Бобові - джерело легкозасвоюваного білка, який практично ідентичний білку, що міститься в м'ясі. Свіжий зелений горошок містить такі незамінні амінокислоти, як метіонін, триптофан, лізин. Також багатий продукт на харчові волокна. Властивості клітковини різнопланові, тому вона виконує відразу кілька функцій:

  • Зв'язує і виводить токсини і шлаки.
  • Нормалізує мікрофлору і рівень кислотності кишечника.
  • Поліпшує склад крові і дарує відчуття ситості.

Також в горошку містяться вітаміни групи В, ретинол, бета-каротин, аскорбінова кислота та інші компоненти. Користь гороху для організму людини неоціненна, тому даний продукт обов'язково слід включити в щоденний раціон людям різного віку. Бобові визнані одним з найпотужніших антиоксидантів, здатних оздоровити організм зсередини. Також горох нут та інші сорти багатий на вітаміни, які зміцнюють кісткові тканини. Крім цього продукт має легку сечогінну дію, тому показаний для людей з порушеннями роботи нирок.

Застосування в кулінарії

Зелений або жовтий горох широко використовують в кулінарії для приготування різноманітних страв. Цілісні боби вимагають тривалого варіння, проте так крупа зберігає максимум корисних компонентів і властивостей. Рецепти приготування гороху дозволяють втілити в реальність навіть самі незвичайні гастрономічні фантазії. Так, з бобових роблять супи, каші, гарніри, пасти, паштети. Горох прекрасно поєднується з кінзою, копченостями і ріпчастою цибулею. Він ідеально вписується в дієтичний або низькокалорійний раціон, а також в вегетаріанський, веганський спосіб харчування.

Як варити горох

Перш, ніж приступити безпосередньо до варіння, горошок можна замочити. В ідеалі, жовтий цілісний або колотий горох промивають під проточною водою кілька разів, після чого заливають чистою водою і залишають на ніч. Однак не варто тримати продукт у воді занадто довго, оскільки це призведе до втрати корисних якостей і вітамінів. Досить замочити горох на 8-10 годин. Іншого способу, як швидко зварити горох, не існує. Тільки шляхом замочування можна розм'якшити горошинки, які потім зваряться за 40-50 хвилин. Без замочування бобові можуть варитися кілька годин.

Щоб зварити горох залийте його чистою водою, щоб вона піднімалася на 2-3 пальці вище рівня сировини. У процесі варіння доливати можна тільки гарячу воду. Після закипання обов'язково знімайте піну. Трохи підсоліть воду. Можна додати улюблені спеції.

Скільки варити горох залежить від бажаної консистенції продукту. Якщо Вам потрібні цілісні горошинки 40-45 хвилин буде достатньо. А ось для приготування супу-пюре або пасти-намазки краще проварити бобові трохи довше.ф

filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (1)

- грн.
Сортування: За замовчуванням
Екород, 400 г, Горох колотий, органічний
Артикул: 52158