Підбір за параметрами (7)
Шампіньйони
Печериці в Україні вважаються найпопулярнішими грибами. Вони смачні, корисні, багаті вітамінами, мінералами, легкозасвоюваним протеїном і клітковиною. Цілі печериці продаються в магазинах круглий рік, а ціна грибів неймовірно доступна. Тому продукт можна сміливо включати в раціон і готувати страви на будь-який смак.
Незважаючи на таку доступність, печериця вважається делікатесом. Навіть після високотемпературної обробки гриб зберігає приємний смак і аромат. З нього готують супи, закуски, запіканки, пироги, соуси та інші страви. Крім цього багато вживають печериці сирими, сушать, маринують і консервують.
Сьогодні складно точно назвати всі види печериць. Їх відомо більше 200. Найбільш поширеними в кулінарії вважається печериця садова та двокільцева. Саме такі гриби ми купуємо в магазині.
Унікальність грибів полягає в тому, що у них немає протипоказань, за винятком індивідуальної непереносимості. Можна давати печериці дітям, включати їх в раціон людей, які дотримуються дієти.
Де ростуть печериці
Ідеальне середовище для росту грибів - земля, добре удобрена перегноєм. Гриби швидко з'являються після дощів і ростуть маленькими родинами. Вирощувати їх можна на грунті городу або саду, зустрічаються печериці на галявинах і луках. Зараз є багато способів, як вирощувати печериці в домашніх умовах. Для цього навіть не обов'язково потрібно мати власний город. Досить купити грибницю і знайти їй відповідне містечко. Ідеальний варіант - це підвальне приміщення або льох, підійде навіть засклений балкон. Вирощування грибів в закритих умовах дозволяє гнучко регулювати мікроклімат з метою отримання стабільного врожаю.
Однак займатися подібним хочуть не всі. Набагато простіше купити печериці в магазині. АкваМаркет пропонує величезний асортимент консервованих грибів, купити які можна з доставкою по Україні. Високоякісна продукція від кращих виробників, гарантовано свіжі терміни виробництва, кращі ціни та знижки при замовленні оптом.
Склад, калорійність і корисні властивості
Печериці - це унікальні гриби, які крім чудових гастрономічних якостей мають безліч корисних властивостей. Обумовлюється користь грибів багатим хімічним складом, якому властиво підвищений вміст білків і вуглеводів. Також в печерицях є широкий спектр вітамінів групи В, мікро- і макроелементи. Калорійність печериць становить всього 22 кКал, при цьому гриби не містять жирів і цукрів. Завдяки таким властивостям їх без обмежень можуть вживати люди з цукровим діабетом або ожирінням. Це хороший дієтичний продукт, що підходить для різнопланових дієт.
Печериці - джерело легкозасвоюваного білка, а також незамінних амінокислот. Завдяки вмісту вітамінів групи В гриби позитивно впливають на нервову систему, усувають головний біль, активізують роботу мозку і покращують пам'ять. Також вживання печериць позитивно позначається на якості крові. Гриби нормалізують апетит, зміцнюють імунну систему, зменшують ризик інфаркту і попереджають розвиток атеросклерозу.
Крім усього іншого склад печериць сприятливий для шлунково-кишкового тракту. Є проблеми з травленням? Регулярно їжте страви з печериць, і самопочуття стане набагато краще.
Печериці в кулінарії
Страви з печериць - це не тільки просто, але й неймовірно смачно. Грибні закуски, основні страви прийдуть на виручку, якщо хочеться смачно нагодувати сім'ю, але немає часу довго стояти біля плити. Сирі шампіньйони є універсальним інгредієнтом, який однаково добре поєднується з м'ясом, рибою, гарнірами, овочами. Гриби запікають, тушкують, маринують, смажать, варять. Є різноманітні рецепти з шампіньйонів, серед яких з'явилися безумовні лідери. Нижче наведено кілька корисних підказок, що приготувати з шампіньйонів:
- Грибний омлет. Корисний і поживний сніданок. Гриби нарізати скибочками і обсмажити на невеликій кількості оливкової або вершкової олії. Потім влити в сковороду яєчну суміш, приправити улюбленими спеціями і посипати зеленню. За 2-3 хвилини до кінця готування можна викласти зверху омлету натертий сир.
- Печериці фаршировані. Оригінальна закуска, яка неодмінно сподобається кожному. Є маса рад, чим фарширувати печериці. Найпростіший варіант - відварна грудка куряча, пасерована цибуля і майонез. Також в суміш можна додати грибні ніжки, попередньо подрібнені і обсмажені на маслі. Фаршировані капелюшки запекти в духовці і присипати тертим сиром.
- Печериці в сметані. Простий і поживний рецепт для тих, хто економить свій час. Нарізані печериці обсмажити на сковороді з рослинним маслом, додати дрібно порізану цибулю. Потім вкласти кілька ложок сметани і тушкувати під кришкою до повної готовності. Гриби в сметані підходять як до м'яса, так і до риби, а також до гарнірів.
- Суп з печерицями. Найпростіший курячий суп придбає багатший і багатогранний смак, якщо додати в нього попередньо обсмажені часточки грибів.
Купити печериці в Києві
Незважаючи на достаток різноманітних рецептів, українці найчастіше вживають печериці мариновані. Це універсальна закуска з широкою гастрономічною сполучуваністю. Мариновані гриби використовують як самостійну страву, так і в якості інгредієнта для приготування супів, салатів, закусок або основних страв. Не кожна господиня знає перевірений рецепт, як замаринувати печериці. Та й часу на це іноді не буває. Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує купити шампіньйони мариновані з доставкою по Києву та Україні. На полицях нашого магазину великий асортимент продукції від топових виробників. Гриби Верес, Долина Бажань можна замовити онлайн оптом і в роздріб. Тільки свіжі терміни виробництва і високоякісна консервація до Вашого столу!