Трюфель - купити Гриби у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (2)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Urbani Tartufi Sammer Truffles Puree, Пюре із чорних літніх трюфелів, 35 г

на завтра
Артикул: 37052
Urbani Tartufi, 75 г, Карпаччо з чорного трюфеля

на завтра
Артикул: 73196

Трюфель


Трюфель – це різновид сумчастих грибів із підземними м'ясистими плодовими тілами. Однак у всьому світі цей гриб відомий як унікальний делікатес. Незвичайний смак, аромат та текстура трюфеля роблять його затребуваною добавкою до різних страв. У кулінарії гриб набув широкого поширення, незважаючи на високу вартість та складність закупівлі. Трюфелі ростуть під землею, що значно ускладнює процес їхнього пошуку та збору. Зовні ці гриби швидше негарні. Вони мають бульбоподібну форму, рельєфну поверхню. Однак, якщо правильно приготувати цей продукт, Ви здивуєтеся, наскільки багатогранними та незвичайними будуть його смакоароматичні прояви.

З трюфелем можна готувати безліч різноманітних страв. Трюфель гриб знайшов широке застосування у кулінарії. Він ідеально поєднується з яблуками, равликами, ікрою, морепродуктами. Гриби додають у салати, делікатесні соуси та м'ясні страви. А трюфельна паста чи олія стануть відмінним компонентом для маринадів, соусів, салатних заправок. Гриби трюфель часто подають як самостійний делікатес, однак у цьому випадку до них обов'язково додають оригінальний соус. Іноді ці гриби застосовують для начинки рулетів чи пирогів.

Цікаві факти про трюфелі

Абсолютно всі види трюфелів можна вживати в їжу, чого не можна сказати про родинні види грибів. Смак оригінального продукту дуже яскравий, концентрований. Залежно від сорту є присмак волоських горіхів або насіння соняшника. Тим не менш, гурмани легко відрізняють всі різновиди завдяки їхньому індивідуальному смаку. Цікавий лайфхак: якщо опустити в питну воду кілька грибів, рідина через час стане схожою на соєвий соус.

У кулінарії найбільше цінується трюфель перігорський, зимовий та п'ємонтський. Походження у них різноманітне. Культивують такі сорти в Італії, Швейцарії та Франції. На території СНД зустрічається лише один різновид справжнього трюфеля – літній. Це одна з причин, чому трюфелі такі дорогі. Гриби доводиться імпортувати із Європейських країн.

Білий трюфель зовні дуже нагадує картоплю, у нього навіть м'якоть білого кольору. Такі гриби часто можна зустріти в Україні та Білорусі. Однак цінується такий сорт не надто високо через скромніші смакові якості. Звідси і доступніша ціна.

Сьогодні відомо понад сотню сортів трюфеля. Найдорожчі та елітні – гриби чорних видів, що ростуть у Франції. Серед білих трюфелів найцінніший гриб, який росте в Італії. Він дуже рідкісний та смачний. У нього коричнева шкірка і світла м'якоть із гарними мармуровими прожилками рожевого кольору. Загалом висока ціна трюфелів пояснюється трудомісткістю процесу їх вирощування. Продукт має короткий термін дозрівання, не більше 3 місяців на рік. Є особлива процедура, як шукають трюфелі та як їх зберігають. На жаль, продукт не підлягає тривалому зберіганню, тому його обов'язково обробляють: маринують, сушать, морозять. Також Ви можете зустріти на ринку такі продукти, як трюфельна паста та трюфельна олія. Гриби не ростуть на територіях з поганою екологією, люблять вологість, тож у сухі роки врожай суттєво скорочується. Саме тому навіть найпоширеніші сорти все одно значно дорожчі за звичайні гриби, до яких ми звикли.

Де росте трюфель

Гриби можна знайти у листяних лісах між корінням дерев. Найчастіше трюфелі ростуть біля дубів, буків, лісового горіха. У молодих дерев гриби ростуть протягом 20-30 років, після чого врожайність різко падає. Нині найсмачніші, ароматніші сорти культивують в Італії, на півдні Франції, у Швейцарії. Проте культивацією грибів також займаються у США, Новій Зеландії, Австралії, Великій Британії та деяких країнах Західної Європи. Шукають гриби за допомогою спеціальних собак та свиней, оскільки сам трюфель людському оку непомітний. Він захований під листям і корінням. Знайти гриби може лише тварина з бездоганним нюхом.

Види трюфеля

Гурмани та досвідчені кухарі легко відрізняють різновиди грибів навіть за зовнішнім виглядом та запахом. Найпростішим обивателям складніше орієнтуватися у різноманітності. Але ми розповімо Вам про найпопулярніші види трюфелів та їх ключові особливості:

  • Чорний трюфель. Має близько 30 підвидів. Його відмінна риса – запах вологої землі, сухофруктів, полуниці та какао. У післясмаку вловлюється невелика гіркуватість.
  • Білий трюфель. Блідий гриб бежевого кольору, у середині трохи рожевий. У цього сорту складніший аромат, у якому присутні акценти сиру, цибулі шалот, землі та часнику.
  • Літній білий трюфель. Має унікальний аромат, який серед інших різновидів найсильніший. З літніми білими трюфелями подають страви з дичини, оскільки гриби дивовижно підкреслюють смак м'яса.
  • Зимовий трюфель. Його батьківщина – Швейцарія. Збирають гриби під час листопада-березня.
  • Мускусний. Як випливає з назви, має сильний мускусний аромат з нотами фундука, дріжджів та фруктів.

Є і неїстівні види грибів. Наприклад, помилковий трюфель або меланогастер Брума, який часто плутають із справжніми трюфелями, з якими він не має нічого спільного. Зовні гриби справді схожі, проте насправді хибний трюфель належить до іншого сімейства і не вживається в їжу.

Купити з доставкою справжній трюфель у Києві

Найчастіше українські гурмани стикаються із однією загальною проблемою – де знайти справжній трюфель в Україні. Інтернет-магазин АкваМаркет подбав про те, щоб Ви могли купити трюфель з доставкою по всій країні. У нашому магазині продаються оригінальні продукти, якість яких гарантована виробником. Справжні вишукані гриби та делікатеси з усього світу. Ароматна трюфельна олія, найсмачніша паста з трюфелю – це найкращі продукти для любителів незвичайних грибів. Нагадуємо, що магазин працює навіть за умов локдауну.