Копчена сіль - купити Сіль у Києві, доставка води - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за руками, ногами Догляд за руками, ногами
Догляд за тілом Догляд за тілом
Догляд за волоссям Догляд за волоссям
Догляд за обличчям Догляд за обличчям
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Фрукти, овочі, сухофрукти Фрукти, овочі, сухофрукти
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
Автотовари Автотовари
Ремонт та інтер'єр Ремонт та інтер'єр
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (6)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Maldon, Сіль пластівцями копчена, 125 г
Артикул: 34616
Maldon, Сіль пластівцями, 125 г
Артикул: 34284
Банка спецій, 250 г, Сіль копчена, ПЕТ
Артикул: 91878
новинка!
Cannamela, 64 г, Сіль харчова, копчена, в млинку

на завтра
Артикул: 92554
новинка!
Maldon, Сіль копчена морська, пластівці, 500 г
Артикул: 37326

Копчена сіль


Копчена сіль - відносно новий продукт, який тільки недавно з'явився на ринку. Однак у неї миттєво з'явилася маса шанувальників. Дійсно, сіль з ароматом копчення надає звичним стравам нові фарби. Банальний стейк або реберця, запечені в духовці, отримають тонкий аромат диму, чим неодмінно порадують Ваші смакові рецептори. Це відмінний продукт для кулінарних експериментів.

Копчена сіль. Що це

Такий різновид солі поки що рідкість для українських магазинів. Отримують приправу шляхом копчення звичайної морської солі на вугіллі або в спеціальному грилі. Як правило, виробники використовують деревину вільхи та ялівцю, яка дає насичений аромат і характерний смак. Це повністю натуральна приправа, сплутати яку з іншими видами солі практично неможливо. Сіль пластівцями грубого помелу має злегка коричневий відтінок. За допомогою приправи будь-якій готовій страві можна надати специфічний аромат, не вдаючись безпосередньо до процедури копчення. Це зручно і просто, впоратися з подібним завданням зможе кожен. Тепер готувати вишукані і незвичайні страви можна в домашніх умовах.

Сіль копчена і її користь

Завдяки хімічному складу, сіль в рекомендованих дозах корисна для організму. Вона бере безпосередню участь у багатьох біохімічних процесах, що протікають в нашому тілі. Вона нормалізує гідробаланс, зміцнює нервову систему, позитивно впливає на імунітет, репродуктивну і серцево-судинну системи. Також димна сіль володіє і іншими корисними властивостями:

  • Підтримує нормальний кислотно-лужний баланс, що в свою чергу знижує ризик інфаркту або інсульту.
  • Піклується про кістки і тканини. Сполуки хлору сприяють прискореній регенерації тканин, зміцненню суглобів і кісток. Регулярно вживаючи сіль копчену, можна захистити себе від остеопорозу, остеохондрозу, серйозних ревматологічних захворювань. Крім того, це ефективний засіб в комплексному лікуванні кровоточивості ясен, карієсу і гінгівіту.
  • Зміцнює нігті. Пластина перестає розшаровуватися, ламатися, стає товще і щільніше. Забезпечує такий ефект кальцій, що знаходиться в складі морської солі.
  • Допомагає побороти різні ЛОР-захворювання. Копчена сіль ефективно знімає симптоми риніту, синуситу, гаймориту, забезпечує швидке відновлення після ангіни або ларингіту.
  • Сприяє зниженню маси тіла. Оскільки сіль - приправа низькокалорійна, від неї неможливо поправитися. Крім того, якщо вживати її в рекомендованих кількостях, то в організмі прискоряться обмінні процеси, що призведе до зниження ваги. Ні, сіль не спалює жир, однак шляхом нормалізації кислотно-лужного балансу вона позбавить організм від зайвої рідини, усуне набряки.

Як використовувати копчену сіль

У цієї приправи є свої особливості, які визначають способи її використання. Так, кладуть сіль копчену вже в готові страви, оскільки при термічній обробці вона втрачає смакоароматичні властивості. Як правило, її використовують для приготування перших і других страв, гарнірів, випічки. Досить незвичайними виходять заправки для салатів з копченою сіллю.

Цікавою особливістю є те, що пряна сіль витрачається набагато економічніше, ніж кам'яна або морська сіль. Це додаткова перевага продукту, який так полюбився гурманам в усьому світі.

Рекомендуємо і Вам спробувати цю пікантну приправу. Інтернет-магазин АкваМаркет відібрав для Вас кращі спеції з усього світу. У нас можна купити копчену сіль Maldon, Nomu та інших відомих виробників. Ароматні, пряні приправи з димком і нотою копченості додадуть будь-якій страві особливу родзинку. Не бійтеся експериментувати. Зі спеціями, які запропоновані в нашому каталозі, це так просто! Замовте копчену сіль онлайн, оформивши доставку в будь-яке місто України. Товари відправляються в день оформлення заявки, а сам магазин доступний цілодобово. Приємний бонус - ціна копченої солі у нас нижче, ніж в роздрібних магазинах.